שתף קטע נבחר

 

בדרך למשאל עם? מחאה בברלין על מחירי השכירות

צעירי ברלין מפגינים על מחירי השכירות, ודורשים מהעירייה להפקיע 200 אלף דירות שנמכרו לבעלי הון. הם אוספים חתימות כדי לכפות משאל עם: "לא רוצים את חברות הנדל"ן בעיר שלנו". המחירים הגיעו ליותר מ-10 אירו למ"ר

בערים הגדולות בגרמניה מפגינים היום (שבת) צעירים במחאה על הזינוק במחירי השכירות. ההפגנה המרכזית מתקיימת בברלין, שם דורשים המפגינים להפקיע יותר מ-200 אלף דירות שנמכרו לבעלי הון – מה שלטענתם משנה את צביונה של העיר.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

המפגינים בברלין צעדו מכיכר אלכסנדרפלאץ לשכונת קרוייצברג, שרבים מתושביה הם מהגרים ואנשי מעמד הפועלים. המפגינים יצאו לרחובות עם בובות של כרישים – סמל להתנגדותם ל"כרישי הנדל"ן".

ראשי המחאה אוספים חתימות כדי לכפות על העירייה לקיים משאל עם, על קנייה של נכסים מכל חברה ובעל הון שברשותם יותר מ-3,000 דירות.

  (צילום: AFP)
"כריש נדל"ן" בברלין לצד מסכה של ראש העיר מיכאל מילר(צילום: AFP)
 

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

לפי הסקרים לצעד כזה יהיה רוב במשאל העם – מה שיגרום לעירייה להוציא מיליארדי אירו כדי להפקיע את הדירות. "היו לנו חוויות רעות מאוד מחברות הנדל"ן במשך שנים", אמר רוזבי טהארי, מראשי המחאה. "אנחנו יודעים שהם דואגים לבעלי המניות שלהן ולא לדיירים. אנחנו לא רוצים אותן בעיר שלנו יותר".

 

מאז איחוד גרמניה ב-1990 ברלין משכה אליה סטודנטים, אמנים ומוזיקאים. במשך שנים ארוכות הם נהנו ממחירי שכירות זולים בצורה משמעותית בהשוואה לערים גדולות אחרות באירופה. לפי ההערכות כ-85% מהברלינאים חיים בשכירות.

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מדי שנה בעשור האחרון הגיעו לברלין כ-40 אלף תושבים. עם העלייה בביקוש הגיע זינוק במחירי השכירות. מחירי הדירות הוכפלו מאז 2008, והעיר כבר לא אטרקטיבית כפי שהייתה. לפי מחקר שנערך לאחרונה מחירי השכירות לחודש בברלין הגיעו ליותר מ-10 אירו למ"ר. רבים מהברילנאים מספרים שהם מתקשים לגמור את החודש.

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

בין הנכסים שהעירייה מכרה למגזר הפרטי יש בניינים "קומוניסטיים" בחלק המזרחי של העיר. חברת הנדל"ן Deutsche Wohnen, הגדולה בגרמניה, רכשה בשנים האחרונות כ-115 אלף דירות בברלין.

 

מארגני מחאת הדיור בברלין יצטרכו לאסוף 170 אלף חתימות עד פברואר כדי לכפות על העירייה משאל עם. סקר שנערך בפברואר האחרון הראה ש-44% מהברילנאים תומכים בהפקעת הנכסים. 39% מתנגדים. Deutsche Wohnen וחברות נדל"ן נוספות אומרות שההפקעה לא תפתור את הבעיה, ועלולה לגרום לכך שלא ייבנו בנייני מגורים חדשים.

  (צילום: AFP)
המחאה במינכן: "אנשי עסקים" חוגגים לצד ארון קבורה של "ילד מקומי"(צילום: AFP)

הסנאט בברלין מעריך שהעירייה תצטרך להשקיע עד 36 מיליארד אירו כדי לקנות את הנכסים שמכרה לחברות הנדל"ן ובעלי ההון. המפלגה הסוציאל דמוקרטית, שעומדת בראש הקואליציה בעיר, אמרה שאת הכסף צריך להשקיע בהקמת בנייני מגורים ולא בהפקעת נכסים.

 

"אני מבינה את הכעס כלפי חברות הנדל"ן שרוצות לסחוט כל סנט מהשוכרים, אבל ההפקעה תיקח שנים ולא תיצור דירה חדשה אחת", אמרה אנדראה נהלס, ראש המפלגה הסוציאל דמוקרטית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מחאה נגד כרישי הנדל"ן
צילום: AFP
מומלצים