ראשי ערים בדרום עתרו לבג"ץ: עיכוב בהקמת בית חולים נוסף בנגב
העותרים טענו כי חרף אישור הממשלה למהלך שניתן כבר לפני 4 שנים, לא נעשה דבר על מנת לקדם את המיזם: "משחקי כוח בין משרדי האוצר והבריאות - ותושבי הנגב הם בני ערובה"
בעתירה נטען כי ב-2014 בהמלצת ועדת אפק לבחינת שירותי הבריאות בדרום, שבראשה עמד מנכ"ל משרד הבריאות דאז פרופסור אהרון אפק, החליטה הממשלה על הקמת בית חולים נוסף בנגב. על פי התכנון בית החולים היה אמור להכיל כ-500 מיטות ובצדו תוכנן מרכז גריאטרי ומרכז לבריאות הנפש, ולהיפתח ב-20205.
"חרף התחייבויות ציבוריות חוזרות ונשנות, לא אומץ עד כה מודל להפעלת בית החולים, לא נקבע מפעיל, לא נקבע ולא הוקצה כל תקציב, וממילא לא הוצע מכרז ולא הוחל בתכנון המבנה לפרטיו. המחלוקת בין משרדי הממשלה גורמת לעיכוב בלתי נסבל ומונעת את אספקת השירות החיוני מעין כמוהו לתושבי ותושבות הנגב", נכתב בעתירה.
ליטל גרוסמן, השותפה לעתירה מטעם עמותת רופאים לזכויות אדם, מתחה ביקורת על הזנחת הסוגייה והפגיעה בתושבים: "בריאות תושבי הדרום הוזנחה במשך שנים. את התוצאות אנחנו רואים במדדי תוחלת החיים הנמוכים ביותר ובתמותת התינוקות הגבוהה ביותר בארץ. פתיחת בית חולים נוסף היא צעד חשוב בדרך לסגירת הפערים הללו. אולם, גם פה במקום לקדם את המהלך משרדי הממשלה ממשיכים במדיניות גרירת הרגליים כשתושבי הדרום הם אלו שמשלמים את המחיר, בבריאותם".
עו"ד ניסן בן חמו, ראש העיר ערד הדגיש את החשיבות שבהקמת מוסד רפואי נוסף באזור: "ישנה החלטת ממשלה להקמת בית חולים נוסף בנגב, אך היא אינה מתבצעת. לאור הסיוע שקיבל בזמנו בית חולים הדסה אנו מבינים שלא מדובר בשיקול כספי אלא בעניין של סדרי עדיפויות. לכן, אני רואה בחומרה רבה את המצב בו תושבי הדרום לא מקבלים שירותי רפואה כמו במרכז הארץ, והפערים רק הולכים וגדלים".