תנובה תסמן באדום קוטג' 9% - בגלל שומן רווי
החברה מקדימה את המועד ותסמן את הגבינה בסימון שלילי אדום לפי תקנות משרד הבריאות, משום שהיא מכילה שומן רווי. למעלה מ-80% ממוצרי תנובה לא יקבלו סימון אדום כולל קוטג' 5%. תנובה נלחמה כדי למנוע מתן סימון שלילי לגבינה צהובה אך כשלה
חברת תנובה תחל לשווק גביעי גבינת קוטג' 9% שעליהם סימון אדום לשומן רווי, החל מסוף השבוע הקרוב. בכך היא מיישמת מוקדם מהצפוי את התקנות לסימון מוצרי מזון שאמורות להיכנס לתוקף בינואר 2020.
>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
חילוקי דעות בתנובה סביב "הקוטג' האמריקני"
הקרב על המילקי: יולו עם קצפת של תנובה - יותר שוקולדי, יותר יקר
מוצרי החלב בפיקוח יתייקרו ב-3.4%; תנובה: נדחה ההתייקרות לאחרי פסח
היא לא תסמן קוטג' 5% שומן, מוצר המהווה את מרבית המכר, משום שהוא נכלל בין 80% ממוצרי תנובה שלא נדרשים בסימון אזהרה לפי התקנות, כך מסרה מנהלת אגף השיווק של חטיבת החלב בתנובה, לילך שולומון-כהן.
מהחברה נמסר כי הוחלט "להקדים את סימון המוצרים על פי התקנות באופן הדרגתי, כך שעד סוף השנה הנוכחית המוצרים שאמורים לקבל סימון אדום ישווקו לשוק עם הסימון החדש".
כבר ב-2013 תנובה יזמה מהלך שיווקי שכינתה: "המצפן התזונתי", במסגרתו הפחיתה בהדרגה בשנים האחרונות 1,750 טונות סוכר ו-410 טונות מלח במוצריה.
הרפורמה בדרך
השלב הראשון ברפורמת "הסימונים האדומים" של משרד הבריאות, שייכנס לתוקף בינואר 2020, יחייב סימון אדום על מוצרי מזון מוצק שמכילים מעל 500 מ"ג נתרן, 12 גרם סוכר ו-5 גרם שומן רווי ל-100 גרם מוצר; וכן לגבי מוצרים נוזליים שמכילים מעל 500 מיליגרם נתרן, 5 גרם סוכר ו-3 גרם שומן רווי ל-100 מ"ל.
השלב השני, שייכנס לתוקף בינואר 2021 - יחייב סימון אדום על מזון מוצק שמכיל מעל 500 מ"ג נתרן, 10 גרם סוכר ו-4 גרם שומן רווי ל-100 גרם; ולגבי נוזלים שמכילים מעל 400 מיליגרם נתרן, 5 גרם סוכר ו-3 גרם שומן רווי ל-100 מ"ל.
הרפורמה נועדה ליידע את הציבור על תכולת רכיבים מזיקים במוצרי מזון. תנובה נלחמה בכנסת באמצעות לוביסטים כדי להחריג את הגבינה הצהובה מהרפורמה, אך כשלה וזו תקבל סימון אדום. נזכיר שבזכות גבינת עמק, תנובה מחזיקה בכ-70% מקטגוריית הגבינה הצהובה בישראל שמגלגלת למעלה מ-700 מיליון שקל.