גולשי ynet בחרו את השם "רייני" לגורת הקרנף
בחודש שעבר נולדה לקרנפים ריהאנה ועטרי בת ראשונה, שהצטרפה אל אחיה הבכור רמי בן השנתיים. בספארי חיפשו שם חדש לגורה וגולשי ynet בחרו בשם "רייני" בזכות הגשמים המרובים שירדו השנה בישראל. בספארי הוסיפו לשמה גם את השם "רפיקי" (חברות) כמחווה לשגרירות טנזניה בארץ
הקרנפים ריהאנה ועטרי בספארי רמת גן הפכו להורים בפעם השנייה והפעם לגורה חדשה שנולדה בחודש שעבר. האם והבת יצאו לפני כשבוע לראשונה לשטח הפתוח לאחר ששהו במתחם מבודד. המטפלים ציפו להמלטה הקרובה, וכשגילו את רמי, בנם הבכור בן השנתיים כשהוא לבד בשטח הפתוח בספארי, הם התקרבו ומצאו בסמוך למתחם ההמלטות, את ריהאנה והגורה שנולדה.
בספארי נוהגים לקרוא לצאצאים בשם המתחיל באות הראשונה של השם של האם. בעוד שהשם של הגור הראשון נבחר כמחווה לרמי תם, מנהל השטח האפריקני בספארי שחגג את את יום הולדתו ה-60.
הפעם הציעו בספארי לגולשי ynet לבחור את השם לגורה החדשה. מבין השמות האפשריים לגורה, שיתחילו באות ר', האות הראשונה בשמה של האם ריהאנה, זכה השם רייני תודות לגשמים המרובים שירדו השנה בישראל עם עם 56 אחוז מהקולות. השמות ריטה עם 23 אחוז, רופרו (שמחה) עם 11 אחוז ורפיקי עם 10 אחוז.
לדברי הספארי, הוחלט כמחווה לחיזוק הקשרים ההולכים והמתהדקים בין גן החיות לשגרירות טנזניה בישראל המציינת את שנתה הראשונה בארץ ולרגל חגיגות 55 שנה להקמת טנזניה, להוסיף לשם של הקרנפית הקטנה גם את השם "רפיקי", שמשמעותו חברות בשפה הסוואהילית.
שגריר טנזניה בישראל, ג'וב מסימה, ציין כי טנזניה וישראל חולקות הרבה ערכים משותפים. קונסול טנזניה בישראל, קסביאן נוריאל צ'יריצ, הביע תקווה כי בעתיד הקרוב ניתן יהיה לקיים פרויקטים משותפים בין גן החיות לספארי בטנזניה.
זו הקרנפית ה-32 שנולדה בספארי ברמת גן מאז היווסדו. הגורה מצטרפת לקמילי, שנולדה השנה לאם קרן פלס. הספארי נחשב לאחד מגני החיות הפוריים ביותר באזור אירופה ואסיה, בכל הנוגע לרביית של קרנפים המצויים בסכנת הכחדה.
רמי, אחיה הבכור של רייני-רפיקי, לא יישאר זמן רב לבלות עם אחותו. במסגרת תוכנית הרבייה הבינלאומית של הקרנפים הנדירים, בספארי מתכננים להעביר את רמי יחד עם טנדה ויתכן גם קרנפים נוספים לגן חיות בציריך בסוף השנה. בגן החיות יישארו שני הזכרים, עטרי הקשיש שיפרוש מהנהגת העדר ויפנה את מקומו לטופאק הצעיר, שיגיע לגיל בגרות מינית בקרוב.
בסכנת הכחדה בטבע
הקרנפים הלבנים בטבע נחשבים ליונקים היבשתיים הגדולים בעולם אחרי הפילים ועשויים להגיע למשקל של עד כשלושה טון. מצבם של הקרנפים הלבנים בטבע טוב ויציב, בהשוואה למינים אחרים של קרנפים, המצויים בסכנת הכחדה חמורה וחלקם מצויים על סף הכחדה מהטבע.
אוכלוסיית הקרנפים הלבנים שמרבית מהאוכלוסיה שלה מצויה בארבע מדינות בלבד - דרום אפריקה, נמיביה, זימבבואה וקניה – מוערכת בין 19,682 פרטים ל-21,077 קרנפים בטבע ולמרות שנרשמה עלייה קטנה במספרם בשנים האחרונות עקב פעולות של רשויות הטבע כדי להגן עליהם מפני ציד לא חוקי, עתידם בטבע מצוי בסכנה.
אפריקה נותרו שני קרנפים רחבי שפה צפוניים בלבד לאחר שבני מינם ניצודו בהמוניהם בעשורים האחרונים והזכר הקשיש האחרון שנותר הומת המתת חסד לפני מספר חודשים. 1,028 קרנפים ניצודו בשנת 2017 על ידי ציידים בלתי חוקיים ברחבי אפריקה לעומת 1,054 קרנפים ב-2016 כך עולה מנתונים שפרסם בתחילת 2018 ארגון TRAFFIC הפועל למניעת הברחות וסחר בחיות בר.
על פי היקפי הציד, כמעט שלושה קרנפים ניצודים מדי יום. הגורם המרכזי לציד הוא סחר בקרני היונקים הגדולים. על פי הרפואה הסינית המסורתית, הקרניים מכילות חומר שעשוי להגביר את האון הגברי, לטפל בבעיות פוריות ואף לסייע במיגור מחלת המלריה. על פי הערכות, אם יימשך קצב הציד הנוכחי, הקרנפים עלולים להיכחד לחלוטין מהטבע ב-20 השנים הקרובות.