לראשונה: התאחדות התעשיינים הקימה את פורום תעשיות הקנאביס הישראלי
במפגש שהוביל נשיא ההתאחדות שרגא ברוש, הציגו נציגי החברות את החסמים הרגולטוריים המשמעותיים להתפתחות התעשייה - במטרה לבסס את יתרונותיו של התחום החדש. בראש הפורום יעמוד ד"ר תמיר גדו, מנכ"ל חברת הקנאביס BOL
התאחדות התעשיינים החליטה להקים לראשונה פורום לתעשיות הקנאביס בישראל. בישיבה שכונסה בבית התעשייה עם חברות הקנאביס הוחלט שבראש פורום תעשיות הקנאביס הישראלי יעמוד ד"ר תמיר גדו, מנכ"ל חברת הקנאביס BOL ובשיתוף התעשייה הקיבוצית.
תעשיית הקנאביס: המרוויחים האמיתיים של הבחירות
אהוד אולמרט נכנס כמשקיע ויועץ עסקי בחברת הקנאביס יו ניבו חווה לגידול אוטומטי של קנאביס תוקם בקיבוץ דן
במפגש, בהובלתו של נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, השתתפו נציגי כל חברות ייצור ומחקר הקנאביס והפארמה בישראל, נציגי התעשייה הקיבוצית אשר פועלת בנושא, ומומחים בענף.
>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
נציגי החברות הציגו את החסמים המשמעותיים להתפתחות התעשייה - הסדרת נושא היצוא במטרה להתחיל חדירה לשווקי העולם ותחום התקינה הישראלי, אשר שונה מהתקנים הנהוגים בארצות היעד ועלול להוות חסם חדירה.
פוטנציאל התרומה למשק הישראלי של תעשיית הקנאביס בהתאם למספר החברות העוסקות בנושא כבר כיום יכול להגיע, במחירים העולמיים לכ-600 מיליון שקל בשנה. ככל שהענף יתפתח ובמידה והיצוא יתאפשר ההערכה הינה שהמכירות תוכלנה לזנק עד לכארבעה מיליארד שקל בשנה, וזה רק מייצוא למדינות שכבר הביעו עניין בקנאביס הרפואי הישראלי. ארצות רבות בעולם ובהן יוון, ספרד, פורטוגל, קנדה, גרמניה ועוד, מצויות כיום בתחרות על מנת לבסס את אחיזתן בשוק, שהנו מהצומחים בעולם.
ברוש: "התאמת הרגולציה לצרכי השוק"
שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, הודיע כי בכוונת התאחדות התעשיינים לסייע בפתרון החסמים הרגולטוריים על מנת לסייע לתעשייה הישראלית החדשה לבסס את יתרונותיה התחרותיים ובכך לפתח מנוע צמיחה משמעותי למשק כולו. "בכוונתנו להפגש עם גורמי הממשל הרלוונטיים ובהם משרד הבריאות, משרד הכלכלה והתעשייה ועוד, על מנת לסייע בהתאמת הרגולציה לצרכי השוק. אנחנו חייבים להבין שהעולם מצוי במירוץ ואלו שירוצו יותר מהר ישלטו בשוק עולמי ענק. מדובר בהזדמנות יוצאת דופן להגדיל את היצוא הישראלי, ואין לנו שום כוונה לוותר על ההזדמנות הזו", אמר ברוש.
ברוש הדגיש כי כיום יש בישראל שבע חברות קנאביס, וזו רק תחילת הדרך. "יש מגדלים, כאלה שעוסקים במחקר ומייצרים את המוצרים. אנו מטבע הדברים לא עוסקים במגדלים אלא במחקר ובפיתוח וביצור. אנו מאמינים שסביב תעשיית הקנאביס תתפתח תעשיית מכשירים לשימוש בקנאביס כמו משאבים, פלסטיקה ולכן החלטנו להקים ענף קנאביס. הם מתמודדים עם אותן בעיות שתעשיה מתמודדת: רגולציה, כוח אדם מקצועי, טכנולוגיה, יצוא. כל אותם נושאים שמתעסק בהם כל ענף תעשייתי. ברגע שהבנו שזה הולך להיות ענף של מיליארדים אמרנו שצריך לעשות את זה בצורה הכי טובה שאפשר, נכנס אותם, נקים את הענף ונתעסק בבעיות שלהם. עד היום כל אחד דאג לעצמו".
יצויין, כי כבר במשלחת העסקית אשר התלוותה לנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין בביקורו הממלכתי בקנדה השתתפו לא פחות מארבע חברות ישראליות שעוסקות בקנאביס. בין השאר, נכחו במשלחת פרי דוידסון, מנכ"ל Syqe Medical - חברה ישראלית שפיתחה משאף ייחודי לדיוק במינון צמחים רפואיים. הצמח הראשון שאותו הטמיעה במשאף הוא קנאביס רפואי, ובעתיד מתוכננת הטמעת צמחים רפואיים נוספים. הטכנולוגיה הופכת את צמח הקנאביס לאבקה ומאפשרת שימוש במנות אחידות. החברה השלימה מספר ניסויים קליניים אשר הראו את דיוק המשאף ועמידתו בסטנדרטים פרמצבטיים למתן קנאביס בשאיפה.
עוד הצטרפו רפאל ברקוביץ' וגל סקלסקי, מנהלים שותפים RIMind של RI Group Investment Management - חברה העוסקת בשינוי דרך צריכת הקנאביס על ידי מתן כלים ונתונים למגדלים, לרופאים ולמפתחי התרופות כדי להתאים הקנאביס הרפואי עבור כל מטופל; תמיר גדו, מנכ"ל BOL Pharma - (Breath of Life International), חברה העוסקת בקנאביס הרפואי ובתעשיות התרופות המבוססות על קנבינואידים. החברה נמצאת בחזית תעשיית הקנביס הרפואית בישראל מאז 2008; וחגית להב, GODM Investments Ltd, חברה החוקרת את תחום הקנביס הרפואי.