על סף מכירה: נאמן רשת ההלבשה זברה קיבל 3 הצעות מרשתות אופנה
הרשתות Bגוד, סלקט וסלקשיין הגישו הצעות לרכישת רשת אופנת הלואו-קוסט, שנקלעה לחובות של כ-100 מיליון שקל, כולל העסקה של כ-85% מהעובדים והפעלת חלק מהחנויות. סכומי ההצעות כ-5 מיליון שקל
נאמן רשת אופנת הלואו-קוסט זברה , שנקלעה להקפאת הליכים, קיבל שלוש הצעות לרכישת הרשת מרשתות האופנה הידיעות Bגוד, סלקט ואחד מספקי הרשת. כך נודע ל"כלכליסט". סכומי ההצעות נעים סביב כחמישה מיליון שקל - סכום שגם אם ישופר בהתמחרות, לא יאפשר השגת הסדר נושים - וברור שנוכח היקף הנשייה, נושי החברה הרגילים לא יקבלו דבר.
>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
עוד קריסה באופנה: זברה מבקשת הקפאת הליכים
החובות של רשת זברה נחשפים: 25 מיליון שקל לבנקים ו-50 מיליון שקל לספקים
ביהמ"ש הוציא צו הקפאת הליכים לרשת האופנה זברה
כפי שפורסם הבוקר (ד') ב"ממון", בדוח שהגיש לבית המשפט חשף הנאמן, עו"ד גיל הירשמן, כי שישה מתעניינים ביקשו את ה"תיק למשקיע" ברשת, ומתוכם, כאמור, הוגשו שלוש הצעות - כולן כוללות את המשך הפעלתן של לפחות חלק מהחנויות, והעסקתם של לא פחות מ-85% מעובדי החברה (המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש).
מחר צפוי להתקיים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע דיון בעניין הרשת וההצעות שהוגשו לרכישתה. זאת, לאחר שהשבוע ביקש הנאמן מבית המשפט אישור לכנס אסיפות נושים לאחר חופשת חג הפסח, לצורך הצבעה על הצעת הסדר נושים; ולחילופין, לאשר לו להתקשר בהסכם מכר לפעילות ונכסי החברה - ללא הסדר נושים - באופן שבו העברת הניהול של החברה תעשה עד לסוף החודש.
חובות של 100 מיליון שקל
נזכיר כי בינואר ניתן צו הקפאת הליכים נגד הרשת, המעסיקה כ-400 עובדים. למשרדו של הנאמן, המיוצג בידי עו"ד שחר שם-טוב, הוגשו 493 תביעות חוב בסך כ-178 מיליון שקל. הן טרם נבדקו על ידי הנאמן, שלדבריו על פי ספרי החברה ובקשת ההקפאה, החובות עומדים על כ-100 מיליון שקל.
"במשא ומתן שקיים הנאמן עם מציעה ספציפית, גובש מתווה עקרוני, בכפוף לסיכום סופי, שבו עתידים להתקבל סכומים גבוהים משמעותית מההצעות לעיל, שיכולים להגיע לבין 15 ל-18 מיליון שקל", כתב עו"ד הירשמן. בנוסף, בעלי המניות ישלמו 500 אלף שקל כל אחד, כתרומת בעלים. "נוכח היקף החובות שעל הפרק, הדיבידנד שיחולק לנושים הבלתי מובטחים יהיה כ-10% מהחוב המאושר לכל נושה", הוא ציין.
הירשמן כתב עוד: "ההפעלה הקצרה במסגרת ההליך, פחות משלושה חודשים, אפשרה לפעול לייצוב הפעילות ולהכנת החברה למכירה בסכום גבוה משמעותית מכפי שניתן היה להשיג במכר מכינוס נכסים או מימוש מהיר, שאז המלאי היה נמכר כ'סטוק'. בהתאם לכל ההצעות שהוגשו לנאמן, חלק עיקרי בחברה עתיד להימכר כ'עסק חי', תוך שמירה על רוב עובדיה, ובסכום גבוה יותר מכל חלופה אחרת. ההפעלה הקצרה מאפשרת אף להציע הסדר נושים - אמנם 'רזה', נוכח החובות ומצב הענף - אך עדיין הסדר המיטיב עם הנושים לאור החלופות, שבו הנושים הרגילים צפויים לקבל לפחות חלק מחובם. הואיל וההפעלה היא גירעונית, הנאמן מבקש להעביר את מטה השליטה בחברה באופן המהיר ביותר האפשרי".