מדגם ynet: כחול לבן מובילה על הליכוד, רוב לגוש הימין
כחול לבן מובילה בפער של שישה מנדטים על הליכוד: 33 מול 27. העבודה קיבלה 9 מנדטים ואילו חד"ש-תע"ל וש"ס קיבלו שבעה מנדטים. הימין החדש השיגה שישה מנדטים. זהות, כולנו ויהדות התורה עם חמישה. מרצ, איחוד מפלגות הימין ובל"ד-רע"ם עם ארבעה. ישראל ביתנו גם כן, אך בטווח הטעות. לוי-אבוקסיס לא עוברת את אחוז החסימה
כחול לבן מובילה על הליכוד, אך עדיין יש רוב לגוש הימין. כך עולה ממדגם מיוחד שנערך לראשונה באתר ynet. לפי המדגם, כחול לבן מקבלת 33 מנדטים ואילו הליכוד מקבלת 27 מנדטים בלבד. עם זאת, גוש הימין מוביל עם 64 מנדטים מול 56 לגוש המרכז-שמאל. יש לציין, המפלגות הקטנות שקרובות לאחוז החסימה יכולות לשנות את התמונה.
במקום השלישי נמצאת מפלגת העבודה עם תשעה מנדטים ואז חד"ש-תע"ל וש"ס עם שבעה מנדטים. אחריהן נמצאת מפלגת הימין החדש של בנט ושקד עם שישה מנדטים.
"הפתעת הבחירות" - מפלגת זהות של משה פייגלין קיבלה חמישה מנדטים, וכך גם כולנו ויהדות התורה.
מרצ, איחוד מפלגות הימין ורשימת בל"ד-רע"ם קיבלו כל אחת ארבעה מנדטים. לפי המדגם, ישראל ביתנו קיבלה גם היא ארבעה מנדטים, אך היא נמצאת סמוך לאחוז החסימה ובטווח הטעות.
מפלגת גשר של אורלי לוי-אבקסיס לא עוברת את אחוז החסימה.
במצב שבו ישראל ביתנו אינה עוברת את אחוז החסימה, מפת המנדטים משתנה - אך הפער בין מפלגת גנץ-לפיד לנתניהו לא משתנה ונשאר על שישה מנדטים.
כחול לבן עדיין מובילה עם 35 מנדטים ואחריה הליכוד עם 29 מנדטים. מפלגת הימין החדש מתחזקת ועולה לשמונה מנדטים, בעוד העבודה יורדת לשבעה מנדטים ונמצאת באותו המקום עם חד"ש-תע"ל וש"ס, ששומרות על שבעת המנדטים שלהן.
יהדות התורה וכולנו שומרות על כוחן עם חמישה מנדטים, מרצ מתחזקת לחמישה מנדטים ואילו זהות יורדת לארבעה בלבד. גם רע"ם-בל"ד ואיחוד מפלגות הימין עם ארבעה מנדטים
כך נערך המדגם
ההצבעה במדגם הבחירות של ynet נפתחה עם פתיחת הקלפיות, כבר ב-7:00 בבוקר. עד סמוך לסגירת הקלפיות השתתפו במדגם יותר מ-100 אלף בני אדם, כולל מצביעים שהגיעו מאתרים מגזריים שונים שאיתם שיתפנו פעולה כמו וסטי, כל אלערב, כיכר השבת ואחרים.
בשלב הזה, על בסיס ניתוח קהלים שנעשה מראש ושקלול תוצאות ההצבעה בבחירות הקודמות, זיהינו קבוצות בעלות דפוסי הצבעה שונים ובחנו את הייצוג שלהן בקרב המשתתפים במדגם ynet. לקבוצות האלה נתנו משקל שונה שהתייחס לחלקן באוכלוסייה.
ד"ר יוסף אריה וחברת פרדס, שעוסקים בחקר ביג דאטה והתנהגות חברתית במרחבים דיגיטליים, שקללו את התוצאות הגולמיות שהתקבלו ועל בסיס הניתוח שלהם הגענו לתוצאות שאמורות לייצג את כלל המצביעים בישראל.