שתף קטע נבחר
 

לא על השואב לבדו: כמה יעלה ניקוי מקצועי

גם אם נולדתם עם שואב אבק ביד, יש דברים שרק מכשור מתקדם יוכל לנקות ביסודיות. כמה זה אמור לעלות? אתר "המקצוענים" עם סקירת מחירים

בודדים האנשים שנהנים מפעולת שאיבת האבק, כנראה. הרעש, חלקיקי האבק שמתעופפים באוויר והפעולה החזרתית משהו, גורמים לרבים לדחות את המשימה ולא מקפידים על שאיבה קבועה אחת לשבוע-שבועיים. בישראל המאובקת, ובייחוד בבתים בהם מתגוררים ילדים, קשישים, בעלי-חיים וכל מי שמערכת הנשימה שלו רגישה יותר, גם זה לא מספיק. פסח הוא הזדמנות מצוינת לניקוי יסודי יותר. אז כדי שהבית שלכם באמת יהיה נקי, ולא רק יראה נקי ומריח מאקונומיקה, הנה סקירת מחירים של ניקוי מקצועי של הטקסטיל בבית. התחזוקה לא זולה במיוחד, ואולם אם בחרתם להלביש את הבית בשטיחים רבים, ספות מבד, וילונות וכיסאות מרופדים - חשוב שתזכרו גם לנקות אותם.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כמה יעלה ניקוי שטיחים?

ניקוי שטיח סינתטי: המחיר הוא 40-50 שקל למ"ר, עבור שטיח באורך סטנדרטי של 3 מטר וברוחב של 2 מטר. שטיח זה לרוב זול יותר משטיח טבעי או משטיח שיוצר בעבודת יד, ולרוב יהיה כלכלי להשקיע בניקוי מקצועי שלו.

 

ניקוי שטיח שאגי: המחיר הוא 40-80 שקל למ"ר, עבור שטיח באורך סטנדרטי של 3 מטר וברוחב של 2 מטר. שטיחים אלו עם סכנת "התקרחות", ובשל מחירם הזול יחסית, לרוב יהיה כלכלי יותר להחליף אותם בשטיח חדש, מאשר להשקיע בניקוי מקצועי שלהם.

 

ניקוי שטיח מקיר לקיר: אם עדיין יש לכם שטיח מקיר לקיר בבית, הרי שלא תוכלו לשלוח אותו לניקוי במפעל, ותהיו חייבים לבצע את הניקוי בביתכם. המחיר הוא 15-25 שקל למ"ר, ואם השטיח ישן במיוחד שווה לשקול להחליפו ולא להשקיע בניקוי שלו.

 

ניקוי שטיח בעבודת יד: המחיר הוא 50-80 שקל למ"ר. עבור שטיחים אלו, במקרה שנשפך כתם, קחו בחשבון שייתכן שיהיה צורך ב"רסטורציה" (שחזור צבעים), וטיפול מורכב יותר שאמור למנוע גלישת צבע בין סיבים בגוון כהה לסיבים בגוון בהיר יותר.

 

שאיבת שטיח לאחר הצפה: אם בחורף הזה השטיחים בבית ידעו הצפות מים, או אם במהלך הספונג'ה הדלי נשפך על השטיח – סביר להניח שהשטיח כבר מלא בעובש. לעתים הנזק בלתי הפיך, ולעתים אין ברירה אלא לרכוש שטיח חדש. ניקוי מקצועי יעלה לכם 30-60 שקל למ"ר, וכדאי לשלוח אותו לניקוי מקצועי בסמוך להצפת המים, כדי להקטין את הנזק.

 

טיפול בשטיח נגד ריחות בעלי-חיים: במקרה זה המחיר הוא 250-350 שקל. קחו בחשבון שהוא אינו כולל הסרת כתמי שתן וצואה, ובמקרים של ריחות חריפים במיוחד, ייתכן שהטיפול לא יהיה אפקטיבי. לאחר ניקוי השטיח, השאירו את החדר מאוורר ומנעו גישה של חיות מחמד לשטיח. זכרו שאם בעלי-חיים יחזרו לרבוץ על השטיח, הריח יחזור במשך הזמן.

 

עוד כתבות בנושא:

קרדית האבק וכיצד תיפטרו ממנה  

איך מנקים את השטיח והריפוד של הספה 

הצפה בבית: המדריך לעזרה ראשונה

 

. (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איך תשמרו על השטיח לאורך זמן?

בלי מכות: למרות שבשנות ה-70 הטרנד היה לתלות שטיחים על המרפסת ולהכות אותם עם כלי שיוצר במיוחד בשביל זה, אולם היום כבר ידוע שפעולה זו רק הורסת את השטיח. היא פוגעת בסיבים שלו, גורמת לעיקומים ולגבשושיות ולא באמת גורמת לניקוי יסודי שלו. מספיק להפוך את השטיח למשך יומיים ולדרוך עליו כשהוא הפוך, ואף לשאוב את האבק ממנו כשהוא הפוך. פעולת השאיבה תגרום לרטט שיפיל את הלכלוך לרצפה.

 

אל תשכחו את השטיח בשמש: אולי פעולה זו תחסל את קרדית האבק, אך היא גם תחסל את סיבי השטיח, תייבש אותם ותגרום לדהיית צבע. מוטב לאוורר את השטיח, אך לא תחת שמש ישירה למשך יותר מרבע שעה.

 

שאבו את השטיח כל שבוע עד 3 שבועות: שאיבת השטיח לעתים קרובות, תהיה הרבה יותר אפקטיבית ותמנע חדירת של לכלוך ואבק אל עומק הסיבים. ככל שהבית פעיל יותר (ילדים קטנים ובעלי-חיים), כך יש לשאוב את השטיח בתדירות גבוהה יותר.

 

כמה יעלה ניקוי של ריפודים, ספות ווילונות?  

לרוב, בעת הזמנת ניקוי שטיחים מקצועי הביתה, תרצו להוסיף פריטים נוספים לניקוי. במצב זה, כדאי מאוד לתמחר את העבודה מראש, ולא בדיעבד. ברגע שבעל המקצוע ייתן לכם הצעת מחיר גלובאלית, המחיר עבור פריט בודד יהיה נמוך יותר. שווה לערוך סקר שוק טלפוני ולהתקשר לפחות ל-3-4 חברות שונות, כדי לשלם את המחיר האטרקטיבי ביותר. ואולם, מחיר נמוך במיוחד אמור לעורר אצלכם חשד.

 

ישנו הבדל אם השטיח נשלח לניקוי מקצועי במפעל, או אם הניקוי מתבצע בביתכם. שטיח מלוכלך במיוחד ומלא בחול, יזדקק לניעור במכונה "מנערת" שנמצאת לרוב רק במפעל ניקוי. לעומת זאת, שטיח מקיר לקיר, יחייב הגעה של חברת הניקוי עם מכשור לביתכם. גם מלאכת הייבוש של שטיח זה תהיה ארוכה יותר, ותחייב אתכם להקפיד על אוורור החדר בשבועיים שלאחר מכן.

 

ניקוי כורסת טלוויזיה: המחיר הנהוג בשוק הוא 250-350 שקל, עבור ניקוי כורסה מעור או בריפוד בד.

 

ניקוי כיסא מרופד: המחיר הוא 25-35 שקל עבור כיסא בודד. עבור כמות של כיסאות, סביר להניח שתקבלו הנחה במחיר.

 

ניקוי ספת בד: 300-500 שקל, כשהמחיר מתייחס לספת בד עם שלושה מושבים.

 

ניקוי ספת עור: 350-550 שקל, כשהמחיר מתייחס לספת עור עם שלושה מושבים.

 

ניקוי וילון: המחיר הוא 25-35 שקל למ"ר, כשהמחיר הוא עבור ניקוי וילון במכונת קיטור בבית הלקוח.

 

צריכים ניקוי שטיחים וריפודים? לחצו כאן  

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

פורסם לראשונה 14/04/2019 08:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים