שתף קטע נבחר

 

בנט ושקד מחכים לקולות החיילים, הפעם באמת

הקלישאה "מחכים לקולות החיילים והימאים" הפכה למבחן המכריע בעתידם הפוליטי של ראשי הימין החדש. כל מה שצריך לדעת על המעטפות הכפולות

 

 

בנט ושקד מגיבים לתוצאות המדגמים

בנט ושקד מגיבים לתוצאות המדגמים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הימין החדש בראשותם של השרים נפתלי בנט ואיילת שקד נמצא כרגע במרחק של כ-4,300 קולות מכניסה לכנסת - 0.11% מתחת לאחוז החסימה העומד על 3.25%. מבחינתם, הקלישאה של "מחכים לקולות החיילים והימאים" מעולם לא הייתה רלוונטית יותר לעתידם הפוליטי. מספר המעטפות הכפולות (חיילים, דיפלומטים, אסירים ומאושפזים) עומד בדרך כלל על כ-200 אלף קולות. קולות אלו גם יכריעו את גורל רשימת רע"ם-בל"ד. התוצאות הסופיות יפורסמו מחר בערב או ביום שישי בבוקר.

 

נפתלי בנט אמר הבוקר: "כל חיי נתתי את כל שיכולתי למען העם הטוב הזה. תמיד הייתי חייל של המדינה. כלוחם בסיירת מטכ"ל, כיזם הייטק, כשר חינוך של ישראל ובקבינט צוק איתן. עכשיו החיילים יחליטו איפה אמשיך להילחם בשבילם. אני מאמין בנצח ישראל ולעולם לא אפסיק לתת לה הכול".

 

בחירות 2019 - כותרות נוספות:

גנץ אחרי המדגמים: "ניצחנו"

העבודה קרסה. גבאי: מכה קשה, נסייע לגנץ

פייגלין בחוץ לפי כל המדגמים: "מחכה לחיילים"

  

רע"ם-בל"ד נמצאת כרגע עם 3.46% מהקולות - כלומר 0.21% מעל אחוז החסימה. אבל מספר המצביעים לרשימה מקרב החיילים הוא נמוך יחסית ולכן הרשימה עשויה שלא לעבור את אחוז החסימה עם קבלת התוצאות הסופיות. לעומתם, במערכות קודמות זכו מפלגות הימין בעוד מנדטים מקולות החיילים על חשבון מפלגות ערביות, ועובדה זו מפיחה תקווה כלשהי בימין החדש.

נפתלי בנט ואיילת שקד לאחר פרסום תוצאות המדגמים בבחירות 2019 (צילום: אילנה קוריאל)
בנט ושקד במטה המפלגה, אמש(צילום: אילנה קוריאל)

כניסת הימין החדש במקום רשימת רע"ם-בל"ד עשויה לשנות את המפה הפוליטית ולחזק את כוחו של בנימין נתניהו, שכבר כעת נהנה מתמיכה של 65 ח"כים. אם הימין החדש יעבור את אחוז החסימה והרשימה הערבית תישאר בחוץ - ייהנה נתניהו מ-69 ח"כים בקואליציית הימין הרחבה שלו.  

  

המעטפות הכפולות כוללות את קולות החיילים בבסיסי צה"ל שאינם יכולים לממש את זכות ההצבעה סמוך לבתיהם. כך גם קולות הנציגים הדיפלומטיים ברחבי העולם, מאושפזים בבתי חולים ואנשי צוותים רפואיים, סוהרים, אסירים, שוטרים, ונשים במקלטים לנשים מוכות.

 אינפו בחירות תוצאות אמת 97% מהקלפיות ()

בבחירות ב-2015 נספרו 230 אלף קולות של חיילים, אסירים, מאושפזים ואחרים. הם הבטיחו את המנדט ה-30 של הליכוד והוסיפו מנדט אחד למרצ. מהתוצאות לפני ארבע שנים ניתן היה לראות את ההבדלים בין הצבעתם לבין ההצבעה הכללית. שיעור התמיכה בבית היהודי בקרב החיילים היה גבוה כמעט פי שניים מבאוכלוסייה הכללית, גם הליכוד ויש עתיד זכו לתמיכה רבה ביותר - והבדל מרכזי נוסף נראה אצל מפלגה שלא עברה את אחוז החסימה - עלה ירוק.

 

בבחירות 2013 נרשמו מעט יותר מ-217,000 קולות במעטפות כפולות. בקרב קולות אלו, המנצחת הייתה הליכוד שהשיגה למעלה מ-24% מהקולות. אחריה הגיעו המפלגות יש עתיד (16%) והבית היהודי (כ-15%). בסך הכול, הליכוד זכתה ביותר מ-52,000 קולות בקרב החיילים, כאשר יש עתיד קיבלה למעלה מ-35,000 והבית היהודי עם למעלה מ-32,000 קולות.

 

בבחירות לכנסת ה-18 (2009) לא הביאו 184 אלף קולות החיילים והימאים שום שינוי והתוצאות נשארו כפי שהן. בבחירות לכנסת ה-17 (2006), שבהן נספרו כ-180 אלף מעטפות כפולות, חל שינוי של שלושה מנדטים: קדימה התחזקה במנדט (29 מנדטים) וכך נכנס יואל חסון לכנסת, מרצ עלתה אז לחמישה מנדטים ואבשלום וילן הפך לח"כ, וגם ישראל כץ - שהיה אז במקום 12 בליכוד - נכנס שוב לכנסת. מנגד, ישראל ביתנו הפסידה מנדט ודוד רותם נותר בחוץ. כמוהו גם מזור בהיינה מש"ס (מקום 13) וחבר רשימת רע"מ-תע"ל עבאס זקור.

  

בבחירות לכנסת ה-16 (2003) שינו קולות החיילים את התוצאות והגדילו את גוש הימין. הקול הנוסף שקיבל הליכוד (38 מנדטים) הכניס את איוב קרא לכנסת, וכך גם את ניסן סלומינסקי למפד"ל (6 מנדטים).

 

בבחירות הקודמות היו 232,681 קולות במעטפות הכפולות מתוך 4,210,884 קולות, כך שהם היוו כ-5.5% מסך הקולות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילנה קוריאל
השרים שקד ובנט
צילום: אילנה קוריאל
מומלצים