קולות החיילים בבחירות הקודמות יכולים לעודד את בנט ושקד
בימין החדש מקווים לתסריט זהה ל-2013, אז הרוויחה הבית היהודי מנדט על חשבון רע"מ-תע"ל. ב-2015 קיבלו בנט ושקד (לפני הפיצול) יותר מ-12%, ואילו הרשימה המשותפת רק 3.1%
המערכת הפוליטית עדיין מחכה במתח לתוצאות הסופיות, ו"קולות החיילים" יכריעו כיצד בדיוק תורכב הכנסת ה-21. שתי מפלגות קרובות לאחוז החסימה - רע"מ-בל"ד מעליו והימין החדש מתחתיו. כיצד ניתן ללמוד מהתוצאות בבחירות הקודמות על הסיכויים שהתמונה עוד תשתנה, והאם ייתכן שחזור של התיקון בבחירות 2013?
הבית היהודי, עד לא מזמן בראשות נפתלי בנט ועם איילת שקד במקום השני, קיבלה ב-2015 אחוז גבוה יחסית - 12.39% מהקולות במעטפות הכפולות - שכוללות חיילים, דיפלומטים, אסירים, מאושפזים ובעלי מוגבלויות. לעומתה, הרשימה הערבית המשותפת, שבל"ד הייתה חלק ממנה, קיבלה רק 3.14%.
בבחירות הקודמות היו 232,681 קולות במעטפות הכפולות מתוך 4,210,884 קולות, כך שהם היוו כ-5.5% מסך הקולות, מקביל לשישה עד שבעה מנדטים. עדיין לא ברור מה מספר המעטפות הכפולות הפעם.
נכון לתוצאות האחרונות של ועדת הבחירות המרכזית, הימין החדש נמצא 0.11% מתחת לאחוז החסימה העומד על 3.25%. רע"מ-בל"ד קיבלה עד כה 3.46% מהקולות - 0.21% מעל אחוז החסימה.
בנט ושקד יקוו לתסריט דומה לזה של בחירות 2013 - אז לאחר ספירת הקולות במעטפות הכפולות הבית היהודי התחזקה במנדט (ל-12, המנדט שהכניס את שולי מועלם לכנסת) על חשבון רע"מ-תע"ל. הפעם, לקולות בימין יש תחרות קשה לנוכח הפיצול - הבית היהודי והאיחוד הלאומי התמודדו בנפרד תחת "איחוד מפלגות הימין".
השר בנט אמר הבוקר מחוץ לביתו: "עכשיו החיילים יחליטו איפה אמשיך להילחם בשבילם. אני מאמין בנצח ישראל ולעולם לא אפסיק לתת לה הכול". הספירה תחל היום אך התוצאות הסופיות יפורסמו מחר בערב או ביום שישי בבוקר.