שתף קטע נבחר

 

נסגר תיק השוחד נגד רופאים בכירים מאיכילוב

במהלך החקירה נבדקו חשדות שלפיהם שלושה רופאים בכירים באיכילוב קיבלו כסף מתיירים בתמורה להבטחה לנתח אותם. הפרקליטות: התקבלו ראיות חדשות, נתקשה להגיע להרשעה

תיק השוחד נגד הרופאים הבכירים נסגר. פרקליטות מחוז תל אביב הודיעה היום (ד') כי החליטה לסגור את תיק החקירה נגד פרופ' שלמה קונסטנטיני, פרופ' צביקה רם וד"ר יוסף פז מבית החולים איכילוב בתל אביב.

 

בחקירה נבדקו חשדות שלפיהם במהלך השנים 2013-2011 קיבלו אותם רופאים עשרות אלפי שקלים בתמורה להבטחה לנתח "תיירי מרפא", שהגיעו לישראל במטרה לעבור ניתוח - בניגוד לנהלי בתי החולים הציבוריים, האוסרים על קבלת שכר בתמורה להבטחת זהות המנתח. החשדות נחשפו לראשונה בתוכנית "עובדה".

 

בית החולים איכילוב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בית החולים איכילוב(צילום: מוטי קמחי)
 

באפריל 2016, עם סיום החקירה שניהלו היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 ורשות המיסים, הועבר התיק לפרקליטות. בתחילה תוכנן להגיש כתבי אישום בכפוף לשימוע, אך בסופו של דבר הגיעו בפרקליטות למסקנה כי יתקשו להביא להרשעה, בין היתר בעקבות גילוי ראיות חדשות.

 

"לא יעלה ביד הפרקליטות להוכיח במידה הנדרשת בפלילים, כי התשלום ניתן לרופאים החשודים בעד הבטחת זהות הרופא המנתח, כפי שסברה בתחילה", נמסר, "הפרקליטות שוכנעה כי לא ניתן יהיה לשלול את טענת ההגנה כי מכלול הראיות עשוי ללמד כי הרופאים החשודים קיבלו תשלום באופן פרטי בעד ליווי ויעוץ רפואי נוסף, לתיירי המרפא, זאת שלא בזיקה לתפקידם הציבורי".

 

עו
עו"ד נבות תל-צור. הליך שימוע מקצועי(צילום: יואב דודקביץ')

בפרקליטות מוסיפים כי התחשבו גם בכך שהרשויות בישראל לא הסדירו באותן שנים את תחום תיירות המרפא, ושנוצרה עמימות בעקבות זאת. לאחרונה נכנסו לתוקף תקנות בריאות העם (כללים להמשך טיפול רפואי אחרי טיפול במוסד ציבורי) וחוק תיירות מרפא, הקובעים במפורש את גבולות הפעולה בתחום תיירות המרפא.

 

פרקליטיו של פרופ' רם, עורכי הדין נבות תל-צור, יהושע למברגר וליה גוני, הביעו סיפוק רב מסגירת התיק. לדברי הפרקליטים, הליך השימוע נוהל על ידי הפרקליטות בהגינות ובאופן מקצועי ביותר וההחלטה על סגירת התיק תורמת משמעותית לחיזוק אמון הציבור בהליכי השימוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים