שתף קטע נבחר

עכשיו זה רשמי: מ-1 במאי ישראלי שישקיע בארה"ב יוכל לקבל אשרת עבודה

שגרירות ארה"ב בישראל הודיעה היום כי החל מתחילת החודש הבא ניתן יהיה להגיש בקשה לוויזת המשקיעים היוקרתית E-2, המאפשרת שהייה ועבודה בארה"ב למשך חמש שנים לישראלי שיתחייב להשקיע מאות אלפי דולרים בארה"ב ולהעסיק אזרחים אמריקנים

לידיעת הישראלים: כפי שפורסם לראשונה ב"ממון" וב-ynet, החל מ-1 במאי ניתן יהיה להגיש בקשה לוויזת המשקיעים היוקרתית E-2. הערב (ה') הודיעה על כך שגרירות ארה"ב בישראל באופן רשמי. בשלב זה ניתן יהיה להגיש בקשות רק בשלוחת שגרירות ארה"ב בתל אביב ולא בשגרירות בירושלים.

 

כל מה שרציתם לדעת על אשרת העבודה החדשה בארה"ב

"השקעה של 150 אלף אירו - וכל המשפחה תוכל לקבל דרכון אירופי"

 פחות עסקאות, יותר כסף: לאן הולך ההייטק הישראלי?

 

הוויזה נועדה לעודד השקעות של אנשי עסקים וחברות בארה"ב ובתמורה מעניקה לישראלי המודיע שיש לו כוונה לבצע השקעה משמעותית מיידית בארצות הברית, כזו שמייצרת ערך כלכלי ולפחות מספר מקומות עבודה, ויזת משקיע שמאפשרת שהייה ועבודה בארה"ב למשך חמש שנים. בנוסף היא מאפשרת גם לבני זוג ולילדיהם להתלוות אליהם בתקופה הזאת באמריקה. הילדים יכולים ללמוד בבתי ספר באמריקה ובני הזוג יכולים לעבוד בתקופה הזו.

בניין קרייזלר בניו יורק  (צילום: shutterstock)
ניו יורק(צילום: shutterstock)

 

הייחוד של אשרה זו הוא בכך שהיא איננה דורשת מן המבקש להוכיח כי בעבר כבר ביצע סחר ממשי בין המדינות, או להוכיח ותק של שנה בעבודה עבור החברה, או להציג יכולות והישגים יוצאי דופן. מספיק לשכנע את הקונסול שהעסק שהישראלי רוצה לפתוח בארה"ב הוא רציני ויביא ליצירת מקומות תעסוקה לאמריקנים.

 

חלק גדול מאוד מהגורמים העסקיים בישראל צפויים ליהנות מהמהלך, בינהם: חברות סטארט-אפ, אנשי עסקים, יהלומנים, חברות עסקיות, וכן חלק מאותם משקיעים ישראלים, פרטיים וחברות אשר ישקיעו בארה"ב בנדל"ן או בכל תחום עסקי אחר, בהיקפים מסחריים אשר יביאו ליצירת מקומות עבודה לעובדים מקומיים. השקעות מסחריות כוללות גם מסעדות, מספרות, וכל עסק קמעוני בעל ייחוד.

 

עו"ד ליעם שוורץ שמתמחה בדיני ההגירה לארה"ב, מסביר כי בניגוד לויזת E-2, אזרח ישראלי שמבקש ויזת עבודה בהייטק כגון L1 מקבל אשרה לתקופת קצרות יותר של שנה עד שלוש שנים. בנוסף, התהליך מתנהל מול רשות ההגירה בוושינגטון שנחשבת יותר מחמירה. במקרה של E-2 כאמור, כל ההתנהלות היא מול הקונסול האמריקני בתל אביב.

 

הוויזה אינה קובעת את גובה הסכום הכספי שנדרש מאיש העסקים הישראלי אך לדברי שוורץ, "אני מייעץ לאנשי עסקים וחברות לא להשקיע פחות מ-100 אלף דולר". לפי הערכות, מאות אזרחים ישראלים יגישו בקשות לויזה E-2 בחודשים הקרובים. "צריכים להגיש הוכחות לגבי העסקת עובדים מקומיים בארה"ב. הטיפול בבקשה כזאת אורכת בדרך כלל חודשיים, אך החל מחודש מאי יש צפי לעומסים כבדים שיאריכו את משך הטיפול בטפסים ללפחות ארבעה חודשים", הוסיף שוורץ.

 

עו"ד צבי קן-תור, יו"ר ועדת האשרות בלשכת המסחר ישראל-אמריקה שיזם וקידם את המהלך בעשר השנים האחרונות: "עד כה נמנעה ממאות יזמים ואנשי עסקים האפשרות לפעול באופן חופשי בארצות הברית, בשל דרישות הסף המחמירות לקבל אשרה עבודה. כעת הם ידרשו בעיקר להוכיח כי התוכנית העסקית שלהם צפויה ליצור מקומות עבודה למשק האמריקני".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים