שתף קטע נבחר

 

דיווח: ישראל תקפה מרכז פיתוח טילים בסוריה

כלי תקשורת בסוריה דיווחו כי מערכות ההגנה האווירית פעלו באזור העיר מסיאף שליד חמה בעקבות תקיפה ישראלית. ארגון אופוזיציה טוען כי היעד הוא מרכז לפיתוח טילים: "17 בני אדם נפגעו בתקיפה, לפחות שני הרוגים עבדו עבור האיראנים"

 

תיעוד מסוריה: מערכות ההגנה האווירית מול התקיפה המיוחסת לישראל

תיעוד מסוריה: מערכות ההגנה האווירית מול התקיפה המיוחסת לישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הטלוויזיה הממלכתית של סוריה דיווחה הלילה (שבת) על תקיפה אווירית סמוך לעיר חמה שבמערב המדינה. על פי הדיווחים מערכות הגנה אווירית יירטו טילים מעל העיר מסיאף. באזור זה נמצא מתקן "פיתוח צבאי" שכבר הותקף כמה פעמים בעבר.

 

סוכנות הידיעות הסורית סאנ"א ייחסה את התקיפה לחיל האוויר הישראלי וציינה כי היא בוצעה מהמרחב האווירי של לבנון אל עבר מטרות צבאיות. על פי הדיווח, כמה מבנים הושמדו ושלושה בני אדם נפצעו.

תקיפה אווירית על מחסני תחמושת בחלב, סוריה ()
התקיפה בחלב שיוחסה לישראל

ארגון האופוזיציה הסורי מרכז המעקב אחר זכויות אדם דיווח כי 17 בני אדם נפצעו במהלך התקיפה, וציין תחילה כי מדובר באנשי כוחות המשטר והמיליציות שתומכות בו. במרכז טענו בנוסף כי לפחות שני בני אדם שעובדים עבור המשטר האיראני נהרגו. לפי הדיווח, יעד התקיפה הוא בסיס צבאי שבו נמצא מרכז לפיתוח לטילים לטווח בינוני.

 

בשנים האחרונות תקפה ישראל בסוריה מאות פעמים, ובחצי השנה האחרונה אף הצהירה על כך בגלוי. התקיפות נועדו לפגוע בהתבססות איראן בסוריה ובהעברת נשק מתקדם לחיזבאללה, בין היתר "פרויקט דיוק הטילים". במסגרת זו רקטות שקשה לכוון את מקום פגיעתן אמורות להפוך לטילים מדויקים שיכולים לסכן הרבה יותר את ישראל.

 

התקיפות שפורסמו בתקשורת פחתו משמעותית בחודשים האחרונים, בין היתר לאחר תקרית הפלת המטוס הרוסי בספטמבר. אז בזמן תקיפה ישראלית בצפון סוריה פגע טיל נ"מ סורי במטוס של צבא רוסיה, והרוסים האשימו את ישראל. בעקבות זאת גם סופקו לסורים טילי נ"מ מתקדמים יחסית מסוג S-300, אך לפי ההערכות הם עדיין לא הועברו לידי מפעילים סורים.

 

בשבוע שעבר נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו במוסקבה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, וכן התקיימה פגישה בין בכירי צה"ל לביכרים במשרד ההגנה ובצבא הרוסי. הצדדים דנו גם בנושא התבססות איראן והתקיפות הישראליות, ובמנגנון התיאום בין ישראל לרוסיה. פרשננו רון בן ישי כתב כי לא הושגו הסכמות סופיות.

 

התקיפה האחרונה שהתפרסמה אירעה לפני כשבועיים - אז האשימה דמשק את ישראל בתקיפת מבנים תעשייתיים בשייח נג'אר, כעשרה ק"מ מנמל התעופה הבינלאומי של חלב, שהופצץ גם הוא. 

 

נזקי התקיפה באזור חלב    (צילום: ISI)

נזקי התקיפה באזור חלב    (צילום: ISI)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
תוצאות התקיפה מה-27 במרץ באזור התעשייה של חלב (צילום: ISI)
המטרות שהותקפו בחלב(צילום: ISI)
תוצאות התקיפה מה-27 במרץ באזור התעשייה של חלב (צילום: ISI)
(צילום: ISI)

 

 לאחר מכן דיווח מרכז המעקב הסורי אחר זכויות אדם, גוף אופוזיציה המתנגד למשטר, כי "יעד התקיפה הישראלית היה מחסני נשק השייכים לכוחות האיראנים באזור נמל התעופה הבינלאומי של חלב".


פורסם לראשונה 13/04/2019 03:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים