המטוס הגדול בעולם ערך את טיסת הבכורה
עם מוטת כנפיים של 117 מטרים, 6 מנועים ומראה שדומה לשני מטוסים שחוברו יחדיו, מטוס הסטרטולאונץ' ערך את טיסת הבכורה מעל שטח מדברי צפונית ללוס אנג'לס. צפו בתיעוד
המטוס הגדול ביותר בעולם ביצע אחר הצהריים (שבת) את טיסת הבכורה שלו מעל שטח מדברי צפונית ללוס אנג'לס. המטוס, הנושא את השם סטרטולאונץ' (Stratolaunch), אמור לשמש מתקן שיגור מעופף ללוויינים וחלליות אל מסלול כדור הארץ, זאת באמצעות מתקן שיגור רקטי המותקן במרכזו.
Today the #Stratolaunch aircraft flew for 2.5 hours over the Mojave Desert, reaching a top speed of 189 mph. Check out the historic flight here: #StratoFirstFlight pic.twitter.com/x29KifphNz
— Stratolaunch (@Stratolaunch) April 13, 2019
Low approach! #stratolaunch @Stratolaunch @NASASpaceflight pic.twitter.com/HxeUmuxsGX
— Jack Beyer (@thejackbeyer) April 13, 2019
The Roc has landed! My heartfelt congratulations to everyone at @Stratolaunch! @NASASpaceflight #stratolaunch pic.twitter.com/g8RwZyVbvA
— Jack Beyer (@thejackbeyer) April 13, 2019
החברה שייצרה את המטוס, נוסדה בשנת 2011 על ידי מייסד מיקרוסופט פול אלן שהלך לעולמו בחודש אוקטובר. מטרת הפיתוח היא לאפשר לגופים צבאיים, חברות פרטיות ואפילו נאס"א דרך חסכונית וזולה יותר להגיע לחלל.
ממבט מבחוץ נראה המטוס כחיבור של שני מטוסים בקצוות הכנפיים שלהם, אולם מדובר במטוס אחד אדיר מימדים. מוטת הכנפיים של המטוס היא 117 מטרים (כמו מגרש כדורגל) והוא כמובן רחב יותר מכל מטוס שנוצר אי פעם. אורך המטוס, מהחרטום עד הזנב, הוא מעל 72.5 מטרים. המטוס כולל שני תאי טייס בחלקו הקדמי, אולם רק אחד מהם משמש להטסתו.
בשעות אחר צהריים התכנסו חובבי תעופה רבים סמוך לשטח שדה התעופה של המרכז לחקר החלל האזרחי כדי לצפות במטוס מבצע את טיסתו הראשונה. קצת אחרי השעה 17:00 (שעון ישראל) זה קרה והמטוס עלה לאוויר.
כדי להפחית ממשקל המטוס הענק נעשה בהליך ייצורו שימוש בעיקר בסיבי פחמן במקום באלומיניום. ששת מנועי המטוס תוכננו במקור עבור מטוסי בואינג 747. כני הנסע של המטוס כוללים 28 גלגלים, גם הם תוכננו במקור עבור מטוס הבואינג 747, אך עברו התאמות.
לפני שהמטוס יתחיל לפעול בצורה מסחרית הוא יצטרך עוד לקבל את אישורי רשות התעופה הפדראלית FAA, תהליך שיימשך עוד חודשים ארוכים. לפי הערכות, המטוס יבצע ניסוי בשיגור לווין כבר בשנה הבאה.