קים ג'ונג און נבחר מחדש, ככה חגגו לו
אסיפת העם בחרה שוב בשליט צפון קוריאה, אלפים הריעו לו בפיונגיאנג מסודרים בשורות. קים באיום לטראמפ: "נחכה רק עד סוף השנה, שנו גישה"
מצפון קוריאה המסוגרת מגיעות הבוקר (יום א') תמונות המתעדות עצרת ענקית שנערכה אתמול בפיונגיאנג כדי לחגוג את הבחירה מחדש ברודן קים ג'ונג און ליו"ר הנציבות לענייני מדינה, ובקיצור – לשליט הכול יכול. קים נבחר רשמית לתפקיד בישיבת אסיפת העם העליונה, הפרלמנט הצפון קוריאני, שנערכה בשבוע שעבר.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בסרטון שהעבירה סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית לידי סוכנות הידיעות רויטרס נראים אלפי בני אדם, בהם בכירים רמי דרג במשטר ובצבא ותושבים מפיונגיאנג, משתתפים בעצרת בכיכר קים איל סונג, הקרויה על שם מייסד צפון קוריאה, סבו של קים ג'ונג און.
בנאום בפני אסיפת העם העליונה שלשום הצהיר קים ג'ונג און כי המשבר בשיחות עם ארצות הברית הגביר את הסכנה של החרפת המתיחות, ואמר כי יסכים להיפגש שוב עם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ רק אם וושינגטון תאמץ את הגישה הנכונה. לדבריו פיונגיאנג תחכה עד סוף השנה כדי שארה"ב תחליט אם לנקוט גמישות רבה יותר.
ועידת הפסגה של קים וטראמפ בווייטנאם בפברואר, נזכיר, הסתיימה מוקדם מהצפוי אחרי שבין הצדדים התגלו פערים גדולים מדי בכל הנוגע לפירוק צפון קוריאה מנשק גרעיני ולהסרת הסנקציות האמריקניות על המדינה המבודדת. בנאומו שלשום בפרלמנט הצפון קוריאני אמר קים שתוצאת הפסגה בהאנוי גורמת לו לפקפק באסטרטגיה שאימץ אשתקד, כשהחליט לנהל שיחות ישירות עם ארה"ב.
למרות הצהרותיו הלעומתיות של קים ג'ונג און צייץ אתמול טראמפ בטוויטר דברי שבח על מנהיג צפון קוריאה, והדגיש את מערכת היחסים המצוינת לכאורה ביניהם. טראמפ שב ואמר שלצפון קוריאה יש פוטנציאל כלכלי אדיר שיוכל להתממש אם בעיית הגרעין הצפון קוריאנית תיפתר: "קיום פסגה שלישית שלי עם קים תהיה דבר טוב משום שכך נוכל להבין לגמרי איפה כל אחד עומד כרגע", הצהיר טראמפ.
בחודש שעבר ערכה צפון קוריאה בחירות, כמובן לא בנוסח הדמוקרטי המקובל במערב. שיעור ההצבעה עמד על 99.99%, וסוכנות הידיעות הממלכתית הסבירה שנמנעו 100% הצבעה רק משום שחלק מהאזרחים נמצאים בחו"ל או עובדים בים.
הבחירות בצפון קוריאה הן יותר הבעת תמיכה במשטר מאשר התמודדות תחרותית על תפקידים פוליטיים. בבחירות במרץ בחרו הצפון קוריאנים 687 חברים לאסיפת העם העליונה. על הנייר מדובר בגוף השלטוני העליון בצפון קוריאה, אך בפועל האסיפה כפופה לשליט הכל יכול קים.
חברי האסיפה באים מכל רחבי צפון קוריאה ומכל שדרות החיים. הם נבחרים על ידי מפלגת השלטון, "מפלגת הפועלים הקוריאנים", ועל ידי שתי מפלגות קואליציה קטנות יותר. למפלגות האלה מוקצים מושבים באסיפה, אולם אין להן כוח עצמאי של ממש.
כיאה לדיקטטורה כמו צפון קוריאה, בפני הבוחרים מוצג רק מועמד אחד לכל מושב באסיפת העם העליונה, והמצביעים נדרשים לתת את קולם בעד המועמד או – ונדיר מאוד שזה קורה – נגדו.
חברי האסיפה מתכנסים בדרך כלל רק פעם או פעמיים בשנה, בדרך כלל במרץ או באפריל, ואז הם מאשרים את המדיניות שגיבשה עוד לפני כן מפלגת השלטון, שבראשה יושב כמובן קים ג'ונג און. בין החברים החדשים בפרלמנט נמצאת אחותו הצעירה של קים והיועצת הבכירה שלו – קים יו ג'ונג.