הכל קם ונופל על תקשורת
אחד המרוויחים הגדולים ביותר מהאינטרנט, הוא עולם הגיימינג - מיליונים צופים בשחקנים שמצלמים את עצמם משחקים ברשת YouTube, Twitch, ועוד; היכולת להכיר שחקנים מכל רחבי העולם; לתקשר ולשחק עם חברים בזמן אמת. אבל לא רק. מהן הבעיות שגיימרים צריכים להתמודד איתן?
בשיתוף פסטיבל גיימרז
משחקים שלמים נבנים על תשתית חיבור קבוע לרשת, על הצורך להישאר רלוונטים במדיה, רלוונטים לשחקן ולכן מעדכנים את עצמם באופן תכוף יותר מאשר משחקי הסינגל פלייר, אותם התרגלנו לסיים ולהשאיר על המדף במידה ולא רצינו עוד סיבוב. אך
עד לפני קצת יותר מעשור, האינטרנט לא היה כל כך חיוני לגיימרים כמו שהוא כיום.
אז מה נפלאות המרשתת נתנו לנו? אחד הדברים החשובים ביותר שהפלא הטכנולוגי הזה העניק לנו, הוא היכולת להכיר אנשים מכל רחבי העולם, בין אם נתקלת בהם במהלך משחק או ניהלת איתם דיון קודח בפייסבוק. האפשרות היא שם, וכיום היא נוחה יותר מאי פעם. היכולת לתקשר ולשחק עם חברים בזמן אמת, הפכה לאלטרנטיבה עצומה והחליפה כמעט לגמרי את המשחק לצד החברים.
אחד המרוויחים הגדולים ביותר מהאינטרנט, הוא כמובן עולם הגיימינג, אשר התפתח בצורה אסטרונומית עם תמיכת האינטרנט. כיום, מיליונים צופים בשחקנים אשר מצלמים את עצמם משחקים ברשת YouTube, Twitch וכן הלאה. חשוב לזכור, אנחנו מעודכנים יותר מאי פעם בכלי החדשות, ומסוגלים לדעת ולברר על כל פיסת מידע אשר נמצאת ברשת, בין אם מדובר על משחק חדש או שמא להיעזר במדריך בכדי לעבור שלב קשה במשחק.
התורים הארוכים לחנויות משחקים כמעט ונגוזו לחלוטין - יחד עם הכתרה של מלך חדש: מוצרים דיגיטליים. אותו ''קיצור דרך'', מאפשר לנו בעצם לשבת על הכורסה ולהזמין את המשחק או הסרט לפי רצוננו מבלי לקום ממנה, אלא דרך החנויות הדיגיטליות. פעולה זו, אומנם לפעמים מביאה היבטים שליליים על הצרכן (כגון פריצות וגניבת פרטי אשראי), אך לרוב בטוחות ולא מהוות סכנות במידה והצרכן שומר על עצמו.
עם כל פלא טכנולוגי, צפוי שיגיעו גם כמה קשיים, אחד מהחסרונות של האינטרנט, אותו אינטרנט שנותן לנו לשחק במשחקים, לצפות בסרטים או בסטרימרים, להוריד משחקים מבלי לחכות יום שלם עד שאותה הורדה תסתיים, היא המהירות שלו - מהירות הורדה ומהירות העלאה ליתר דיוק. מהירות ההורדה, האחראית על הורדת התכנים אותם אנחנו צורכים ברשת, נמדדת במגה ביטים (Mbps), היא בעצם הדומיננטית ביותר מבין השניים והכרחית יותר למהלך היום-יום בו אנחנו מבצעים הורדות שונות או פשוט מתעסקים עם האינטרנט. מהירות ההעלאה לעומת זאת, היא הכלי החשוב ביותר לסטרימרים ואנשים אשר עורכים סרטונים לרשתות כמו YouTube, אותה מהירות נותנת לנו להעביר תכנים מהמכשיר שלנו אל האינטרנט, מה שכולל בין היתר: העלאת סרטונים, העלאת תמונות, שידור חי, ועוד.
אז מה קורה כשגיימרים רוצים לשחק ולא רוצים לדאוג משידור חי או משהו בסגנון? אם כן, הוא ניצב בפני האויב הנורא ביותר שלו: הפינג.(PING)
אותו פינג (או זמן שהייה), אשר יכול לקבוע את ההבדל בין חיים למוות במשחקי רשת (בהם הפינג הוא קריטי), הוא מהירות התגובה של החיבור שלכם כאשר הוא נשלח אל מכשיר אחר באותה רשת. הפינג נשלח אל מכשיר אחר, בין אם זה משחק או תוכנת מסרים - והמהירות בה הנמען יגיב, אם יגיב, תקבע את מהירות הפינג שתקבלו. עניין קבלת הפינג הרבה פחות נקבע על ידי המהירות, אלא יותר על יציבות האינטרנט ומספר התחנות אותן הפינג עובר עד שהוא מגיע לתחנה, זאת הסיבה שהתקשורת שלנו לחו''ל מביאה פינג גבוה יותר.
עד כאן הכל טוב ויפה, אך מה קורה אם זמן השהייה מתארך? כאן נוצרת הבעיה שנקראת לאג LAG), אשר בעצם מגיעה מכיוון שיש עיכוב תקשורתי בחזרה של הפינג לאחר ששלחנו אותו.
כיצד זה נוצר? אפשר לחשוב על מספר בעיות כמו תקלה במשחק או בתוכנת המסרים (כגון עומסים על השרתים) או בעיות ישירות עם האינטרנט שלנו, בדגש על המודם שלנו, אשר כן יכול לגרום לנו לחוויה לא נעימה בכלל של פינג גבוה. כעת לקראת בפסטיבל GAMERZ שיתקיים בחול המועד פסח מהירות האינטרנט היא קריטית ולדברי המפיקים, מי שיכולה לתת מענה לעולם הגיימינג היא חברת HOT והיום האירוע מופק ומנוהל כולו על תשתית החברה שנותן מענה לעולם הגיימינג בשירות הEXTRANET ומאפשר לגלוש במהירות של 200Mb - ולא משנה איפה אתם גרים,.
עד אז אנחנו ממליצים לכם לכנס את קונוסולת המשחקים שלכם והראוטר בבית לשיחת מוטיבציה והכרת תודה בסופו של דבר הדברים שהם עושים לא מובנים מאליו והכל קם ונופל על תקשורת
אם הסתקרנתם ואתם רוצים ללמוד עוד על עולם הגיימינג ולהכיר אותו קצת יותר מקרוב, תוכלו לעשות זאת בחול המועד פסח בפסטיבל גיימרז בהאנגר 11 בנמל תל אביב שיהיה מחולק לשלושה מתחמים עם עמדות VR (מציאות מדומה), רחפנים משוכללים, משחקי רטרו, זירות ESPORT (ספורט אלקטרוני) נושאות פרסים ומאות עמדות משחקי קונסולה ומחשב (PC) שבהם המבקרים יזכו להתנסות במשחקים החדשים ביותר כמו גם במשחקים שטרם יצאו לשוק.
בשיתוף פסטיבל גיימרז