שתף קטע נבחר

 

פרס ליחידה שפענחה רציחות משנות התשעים

אחרי שנים ללא קצה חוט, פיצחה ימ"ר ירושלים את מקרי הרצח של ורדית בקרקנוט מ-93' ושל נועה אייל מ-98'. ממלא מקום המפכ"ל, ניצב מוטי כהן, העניק לה פרס הצטיינות. ארדן: "המשטרה - דגם לחיקוי בעולם"

 

רעיה בקרקנוט, אמה של ורדית ז"ל בטקס    (צילום: דוברות המשטרה)

רעיה בקרקנוט, אמה של ורדית ז"ל בטקס    (צילום: דוברות המשטרה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הפיצוח של שני מקרי רצח אחרי שנים ארוכות של חוסר ודאות וללא קצה של חוט, הביאו לזכייתה של היחידה המרכזית של משטרת ירושלים בפרס ההצטיינות של ממלא מקום המפכ"ל לשנת 2018: הפרס ניתן היום (ב') בעקבות הפענוח של רצח ורדית בקרקנוט מ-1993 ורצח נועה אייל מ-1998.

 

ורדית בקרקנוט נועה אייל ()
ורדית בקרקנוט ונועה אייל

הנאשם ברצח בקרקנוט, ולרי סאקוביץ', נעצר לפני כחודשיים וחצי אחרי שבמשך 26 שנים לא הייתה לחוקרים שום פיסת מידע. לפני כחודש וחצי החשדות הפכו לכתב אישום ובימים אלו מתנהל נגדו משפט בבית המשפט המחוזי בירושלים.

 

בקרקנוט נרצחה ביער אשתאול ומאז נדגמו ונחקרו חשודים פוטנציאליים רבים. בסמוך לאירוע עזב סאקוביץ' את הארץ ונותר קרוב ל-26 שנים בחו"ל. בשל היעדרותו הארוכה, עם נחיתתו בישראל הוחלט לקחת ממנו דגימת DNA, שנמצאה מתאימה לדגימה שנאספה בזירת הרצח.

 

פרשת הרצח של נועה אייל קרובה יותר לסיום: דניאל נחמני הורשע במעשה לפני שלושה חודשים ובקרוב צפוי להיגזר דינו.

 

ימ"ר ירושלים הביאה לפיענוח התיק לאחר כניסה של טכנולוגיה חדשנית ב-2015 המפעילה חיפוש במאגר ה-DNA על פי קרובי משפחה. דגימה שנלקחה מהזירה העלתה את שמו של אביו של נחמני שהיה קיים במערכת. במעקב אחרי בנו נאספה דגימת DNA מהרצפה לאחר שנחמני ירק ברחוב. דגימה זו התאימה לדגימה שנאספה מזירת הרצח ביער רמות ב-1998.

 

 ולרי סאקוביץ' נאשם רצח ורדית בקרקנוט  (צילום: עמית שאבי)
ולרי סאקוביץ', נאשם ברצח ורדית בקרקנוט(צילום: עמית שאבי)

 דניאל נחמני, החשוד ברצח נועה אייל ב-98', מובא לדיון במחוזי ירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
רוצח נועה אייל, דניאל נחמני(צילום: אוהד צויגנברג)
 

מלבד ימ"ר ירושלים מקבלות 19 יחידות נוספות פרסים על תרומתן למשטרה ולחברה בשנה החולפת. הן נבחרו על ידי צוות מקצועי בראשות הסמפכ"ל. ימ"ר ירושלים היא היחידה שנבחרה בידי ממלא מקום המפכ"ל, ניצב מוטי כהן.

 

ארדן: "המשטרה - מגדלור מקצועי"  

כהן אמר בטקס כי "החלטתי להעניק את פרס המפכ"ל לימ"ר ירושלים על פענוח שני מקרי רצח מזעזעים". כהן הוסיף: "מצוינות היא תהליך ארוך טווח. יחידה מצטיינת היא יחידה שבראשה עומד מפקד אמיץ, יצירתי, שלא מהסס להוביל שינויים. מפקד כזה זוכה לאמון מכל גופי אכיפת החוק. המשטרה היא הבולטת במגע עם הציבור - זהו מקור כוחה אך גם מקור לאחריות שמוטלת עלינו".

 

גלעד ארדן בטקס יחידות מצטיינות של המשטרה  (צילום: עמית הובר)
ארדן בטקס חלוקת פרסי ההצטיינות(צילום: עמית הובר)

השר לביטחון פנים גלעד ארדן אמר בטקס כי "אזרחי ישראל זוכים ליהנות משירות משטרתי מעולה. היחידות המגוונות שזוכות היום, משיטור קהילתי ועד יחידות הלחימה, הן אבני הבניין של משטרה ישראלית איתנה".

 

ארדן, שמסיים בימים אלו קדנציה סוערת ולא ברור אם ישוב לתפקידו גם בממשלה הבאה, שיבח את המשטרה ואמר כי היא קיימה את שלטון החוק גם בצל האתגרים: "התמלאתי גאווה כשביצעתם פעולות חקירה מתוחכמות, מניעת טרור והפרות סדר, הגברתם את האכיפה בכבישים והצלתם חיי אדם. סגרתם את מעגל האכיפה והענישה כשהגשתם תביעות".

 

לדבריו, "משטרת ישראל היא מגדלור מקצועי, דגם לחיקוי ברחבי העולם. עמיתיי ממדינות רבות מביטים במשטרת ישראל כפלא הדמוקרטיה הפועלת במזרח התיכון הסוער ושואלים איך זה קורה. מי שנמצא כאן הערב מבין את התשובה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים