גם השנה: אסור להכניס חמץ לבתי החולים
במכתב שהפיץ משרד הבריאות למנהלי בתי החולים נכתב כי עליהם "לפעול להבטחת הכשרות בפסח". במכתב הובהר כי "לשם קבלת אישור כשרות, יש לנהוג על פי נהלי הכשרות של הרבנות הראשית"
פרסום ראשון: משרד הבריאות הפיץ אמש (יום ב') מכתב למנהלי בתי החולים, ובו ביקש להבהיר כי "עמדת המשרד היא שבתי החולים יפעלו להבטחת הכשרות בפסח". במכתב שעליו חתום הרב פנחס פרנקל, ממונה ארצי על ענייני דת במשרד הבריאות, נכתב כי "על כל בית חולים לנהוג כפי שנהג בעבר", אך הובהר כי "לשם קבלת אישור כשרות, יש לנהוג על פי נהלי הכשרות של הרבנות הראשית לישראל".
עותק של המכתב מטעם הרב פרנקל נשלח אל ראש הממשלה בנימין נתניהו ואל סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן.
בחודש שעבר ביקש בג"ץ מהמדינה לנמק מדוע לא ניתן להכניס חמץ בפסח לבתי חולים. עם זאת, המדינה תצטרך לתת את התשובה כחודש אחרי פסח. המשמעות היא שבפסח הזה, בתי החולים אכן יכולים להמשיך ולאסור על הכנסת חמץ.
בתחילה הציעה המדינה פשרה ולפיה תותר אכילת המזון לא כשר רק במתחמים סגורים ומבודדים, אך השופטים ביקשו מהרבנות לבחון שוב את עמדתה.
מדובר על שתי עתירות שהגיש הפורום החילוני יחד עם שורה של חברי כנסת וכן של מרכז עדאלה. לאחר דיון שהתקיים בעתירה, בג"ץ הוציא צו על תנאי ובו ביקש מהמדינה שתנמק לגבי הכנסת המזון לבתי החולים.
בג"ץ ביקש מהמדינה לנמק "מדוע לא יאפשרו הכנסת מזון (לרבות חמץ) לבתי החולים בתקופת הפסח, תוך קביעת הסדרים מתאימים אשר יאפשרו שמירה על כשרות המזון המוגש על ידי בית החולים; זאת בין בדרך של הגשת המזון המסופק על ידי בית החולים בכלים חד פעמיים או על ידי מציאת פתרון מדתי אחר".
בצו על תנאי נרשם עוד כי המדינה צריכה לנמק "מדוע לא יימנעו המאבטחים בבתי החולים מלנקוט צעדים לאכיפת נושא הכשרות בפסח, לרבות בדרך של הערות לבאי בתי החולים בנושאי מזון וכשרותו". את התשובה אמורה המדינה לתת עד ה-1 ביוני, כלומר חודש וחצי אחרי חג הפסח.