שתף קטע נבחר

 

תוצאות סופיות: יהדות התורה עלתה ל-8 מנדטים על חשבון הליכוד

מחר יקבל לידיו הנשיא ריבלין את תוצאות הבחירות הסופיות. הליכוד וכחול לבן עומדות על 35 מנדטים, לאחר שיהדות התורה התחזקה וקיבלה מנדט נוסף על חשבון מפלגת השלטון. בנט ושקד בחוץ. ועדת הבחירות על בקשת בנט לספירה חוזרת בטענה כי נגרעו מהימין החדש קולות: "לא נמצאו פגמים מהותיים"

 

  (צילום: רויטרס)
יש הכרעה(צילום: רויטרס)

כשבוע אחרי הבחירות - לפניכם תוצאות המנדטים הסופיות שיוגשו מחר (ד') לנשיא ראובן (רובי) ריבלין. מהתוצאות באתר ועדת הבחירות עולה כי יהדות התורה עלתה לשמונה מנדטים על חשבון הליכוד, שקיבל 35 מנדטים - בדומה לכחול לבן. גם לש"ס 8 מנדטים, שניים יותר מחד"ש-תע"ל והעבודה, שהולכות לאופוזיציה. לישראל ביתנו ולאיחוד הימין חמישה מנדטים, ואילו מרצ, כולנו ורע"ם-בל"ד קיבלו 4 מנדטים. הימין החדש נשארה מחוץ לכנסת ה-21. 

 

תוצאות סופיות ()

לליכוד נוספו 87 קולות ביחס לספירה אתמול, אבל לאיחוד מפלגות הימין - שעמה חתם על הסכם עודפים – נגרעו 13 קולות. בסך הכול, הליכוד היה רחוק כ-150 קולות ממנדט הנוסף, ה-36, שהיה מכניס לכנסת כבר עתה את עמית הלוי, מייסד המכללה למדינאות יהודית ולשעבר מנהל המטה של השרה מירי רגב. במקומו נכנס יצחק פינדרוס, לשעבר ראש עיריית ביתר עילית.

 

מפלגת השלטון, ש-65 ח"כים המליצו בפני נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין על מנהיגה בנימין נתניהו כראש הממשלה הבאה, זכתה בסך הכול ל-1,140,370 קולות, 15 אלף קולות יותר מכחול לבן – שקיבלה כמוה 35 מנדטים.

 

על פי התוצאות באתר ועדת הבחירות, ביחס לאתמול נוספו לימין החדש עוד 22 קולות, אבל לנפתלי בנט ואיילת שקד חסרו עוד 1,454 קולות כדי לעבור את אחוז החסימה. הימין החדש קיבלה בסך הכול 138,598 קולות (3.22%), ואילו אחוז החסימה שעמד על 3.25%, היה 140,052 קולות.

 

נציגי העבודה במפגש עם הנשיא ריבלין    (צילום: לע"מ)

נציגי העבודה במפגש עם הנשיא ריבלין    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מתוך 6,339,729 בעלי זכות בחירה הצביעו 4,340,253 איש. 30,983 קולות נפסלו, ושיעור ההצבעה הכולל היה 68.46%, ירידה של כארבעה אחוזים ביחס לבחירות 2015. מתוך הקולות הכשרים, 366,016 קולות ניתנו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה.

 

פרט לימין החדש, שתי המפלגות הגדולות ביותר מבין אלו שלהן ניתנו אותם "קולות אבודים" הן זהות של משה פייגלין (118,031 קולות, 2.74%) וגשר של אורלי לוי-אבקסיס (74,701 קולות, 1.73%).

 

איילת שקד נפתלי בנט בית רעננה תגובה ספירת קולות חיילים תוצאות בחירות הימין החדש (צילום: שאול גולן, יריב כץ)
נפתלי בנט ואיילת שקד(צילום: שאול גולן, יריב כץ)

ועדת הבחירות לבנט: "לא נמצאו פגמים מהותיים בספירה"

במקביל, פרסמה ועדת הבחירות הודעה חריגה שבה טענה כי "בבדיקה חוזרת של עשרות פרוטוקולי הצבעה מכלל הקלפיות הארציות על-פי בקשתו של השר בנט מרשימת הימין החדש בטענה כי נגרעו מהם קולות - לא נמצאו כל פגמים מהותיים. במניין הקולות שנבדקו מעשרות קלפיות, נמצא כי לימין החדש נרשמו שלושה קולות עודפים".

 

בתוך כך, בשעות הבוקר והצהריים קיים הנשיא ריבלין את יום ההתייעצויות השני עם נציגי הסיעות שנבחרו לכנסת ה-21 לקראת הכרזת הטלת הרכבת הממשלה ה-35 על ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו. בתום ההתייעצויות המליצו נציגי 65 חברי כנסת (הליכוד, יהדות התורה, ש"ס, ישראל ביתנו, איחוד מפלגות הימין וכולנו) על נתניהו ונציגי 45 חברי כנסת (כחול לבן, העבודה ומרצ) המליצו על יו"ר כחול לבן בני גנץ. נציגי שתי המפלגות הערביות - חד"ש-תע"ל ורע"ם-בל"ד - לא המליצו על אף אחד מחברי הכנסת.

 

ריבלין אמר הבוקר כי "כשנכנסנו לכנסת בשנת 1988, הייתה מערכת בחירות של שני גושים - המערך וגח"ל. היו שינויים רבים ומהפכות; הליכוד ירד ל-19 מנדטים. לא שיש בזה הבעת עמדה. דין הבוחר הוא דין הבוחר. אנחנו נמצאים במצב שבו פוליטיקאים עלולים להתערער. מצד שני, אנחנו רואים שהמערכת והרצון הדמוקרטי יוצרים את התנאים שמפלגה שכמעט מתרסקת חוזרת לעצמה".

 

פולקמן: "אין משא ומתן על חיבור עם הליכוד"

ח"כ רועי פולקמן מכולנו הבהיר לאחר הפגישה עם הנשיא ריבלין כי "אין משא ומתן בשם סיעת כולנו על חיבור עם הליכוד. לא היה ולא יהיה מבחינתו כרגע. סיעת כולנו לא קיימה ולא מקיימת משא ומתן עם הליכוד". עם זאת, הוא הוסיף: "אנו לא מקיימים מו"מ לפני שהטילו על מישהו להרכיב ממשלה. ניכנס למשא ומתן קואליציוני לגבי כל מה שנחשוב שמשרת הציבור. העקרונות שלנו יתקיימו לאורך כל הדרך".

 

הודעתו מאמש של יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן על תמיכה בנתניהו לתפקיד ראש הממשלה, הפכה את הדיונים היום לפורמליים בלבד. מחר צפוי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, להגיש לנשיא את תוצאות הבחירות באופן רשמי. לאחר מכן צפוי הנשיא לזמן אליו את נתניהו ולהודיע לו כי הוא מטיל עליו את מלאכת הרכבת הממשלה הבאה.

 

מרגע ההודעה לנתניהו, יעמדו לרשותו 28 ימים למשימה, בהתאם לחוק יסוד: הממשלה. אם נתניהו יצטרך זמן נוסף כדי להרכיב את הממשלה הבאה, הנשיא ריבלין יכול להעניק לו ארכה נוספת של שבועיים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים