גלקסי A50: סמארטפון למעמד הביניים
מכשיר הביניים החדש של סמסונג מגיע עם מפרט מרשים ביחס למחיר - 1,349 שקלים בלבד. איפה בכל זאת תצטרכו להתפשר? בדקנו
לא כולם צריכים מכשיר דגל. נכון, יש אנשים שלא מוכנים להיתפס בלי סמל סטטוס בדמות גלקסי S
או אייפון,
וזה מאוד נחמד שיש לכם מסך עם הרזולוציה הכי גבוהה בשוק, טעינה אלחוטית הפוכה ומצלמה שיכולה להפיק תמונות גם בחשיכה כמעט גמורה. אבל האם כל זה שווה לכם 3,000-5,000 שקלים? ומה אם תוכלו לשלם חצי מזה ועדיין לקבל מכשיר שיספק לכם את כל מה שאתם צריכים?
סדרת מכשירי הביניים החדשה של סמסונג, A, מתיימרת לעשות בדיוק את זה. אחרי שנים של הגמוניה סינית בראשות שיאומי, היצרנית הקוריאנית מסתערת על שוק הביניים הישראלי עם שורה של מכשירים חדשים ותמחור אגרסיבי – החל מ-599 שקלים. האם הסמארטפונים האלה עומדים בהבטחה? בדקנו את ה-A50, שממוקם פחות או יותר באמצע הסקאלה ועולה 1,349 שקלים אצל היבואנית הרשמית סאני.
ה-A50 מצוייד במסך בגודל 6.4 אינץ', בדיוק כמו הגלקסי S10 פלוס, ובמבט ראשון אפשר אולי להתבלבל ביניהם. אבל בניגוד למכשיר הדגל היוקרתי שמגיע עם מסך מלא ללא מגרעת כאשר המצלמה הקדמית מוטמעת מאחורי חריר בחלק העליון, ה-A50 מגיע עם מגרעת קטנטנה בצורת U.
המסך אינו מקומר בצדדים והוא נמתח כמעט מקצה לקצה, כאשר בחלק התחתון של המכשיר נותר פס שחור בולט למדי. ועוד הבדל חשוב: הרזולוציה היא 1080x2340 לעומת 1440x3040 במכשיר הדגל. זה עדיין מסך חד וטוב, אבל קצת פחות כיף לצפות בו בסרטונים ובתמונות בהשוואה ל-S10 פלוס. יש לציין שלא מדובר במסך בהיר מאוד, כך שקשה לו להתמודד עם השמש המזרח-תיכונית.
רוצה לצלם? חכה שנייה
אחד הפיצ'רים החשובים ביותר בכל סמארטפון הוא כמובן המצלמה. ב-A50 יש לא פחות מארבע כאלה: עדשה אחורית עיקרית עם חיישן 25 מגה-פיקסל, עדשה אחורית רחבה בזווית של 123 מעלות עם חיישן 8 מגה-פיקסל וחיישן עומק 5 מגה-פיקסל שמיועד למצב הפורטרט, שנקרא כאן Live Focus. בצד הקדמי יש מצלמת סלפי אחת עם חיישן 25 מגה-פיקסל.
יש כאן פחות אפשרויות מאשר בסדרת הדגל של סמסונג: ב-Live Focus קיים מצב אחד בלבד ואין מצב ייעודי לצילום מזון או כפתור "אינסטגרם" לשיתוף מיידי ברשת החברתית. אבל החיסרון הכי מרגיז הוא השנייה שלוקח למצלמה להיכנס לפוקוס במעבר בין העדשות. כשאתם רוצים לתעד רגע מסוים, הדבר האחרון שמתחשק לכם זה לחכות - גם אם מדובר בחלקיק שנייה. כל אלה, חשוב לציין, לא יפריעו לכם לצלם תמונות חדות ולא רעות בכלל בתנאי תאורה אופטימליים. נמצאים בסביבה שאינה מוארת היטב? המצלמה תתקשה לספק תוצאות איכותיות.
עם ערכת שבבים אקסינוס 9610 מתוצרת סמסונג ו-4 גיגה בייט זיכרון RAM, ה-A50 מגיב מהר יחסית ומתמודד יפה עם ריבוי אפליקציות ברקע, צפייה בנטפליקס ומשחקים קלילים. תצטרכו להעמיס עליו הרבה כדי לגרום לו לגמגם, אבל זה עשוי לקרות בשלב כלשהו. הסוללה – בעלת קיבולת של 4,000 מיליאמפר-שעה – תוביל אתכם בבטחה אל סוף יום העבודה, אבל לא הרבה מעבר לזה, בהנחה שאתם מנווטים עם ווייז, משתמשים במצלמה וצופים בסרטונים פה ושם.
ממשק נוח
ממשק המשתמש הוא אחד היתרונות של ה-A50. הוא מגיע עם אנדרואיד 9 והמעטפת החדשה של סמסונג, One UI, שנועדה להקל על השימוש ביד אחת. זה ממשק נוח ואינטואיטיבי למדי: האייקונים קיבלו עיצוב חדש והם גדולים יותר מבעבר, ויש כאן פיצ'רים נחמדים כמו הדלקה אוטומטית של המסך עם הרמת המכשיר, או "מצב לילה" שניתן לכוון כך שיופעל אוטומטית בחשיכה.סמסונג ציידה את ה-A50 בסורק טביעות אצבע על גבי המסך, כמו בסדרת הגלקסי S, כאשר בנוסף ניתן להשתמש באופציית זיהוי הפנים. שניהם עובדים היטב, אם כי עבורי זיהוי הפנים היה נוח ומהיר יותר, והוא עובד יפה גם בתנאי תאורה לא אופטימליים. בנוסף, המכשיר תומך בטעינה מהירה בהספק של 15W וחשוב לציין שיש כאן שקע לאוזניות וחיבור USB-C.
נפח האחסון עומד על 128 גיגה בייט, וניתן להרחיב אותו באמצעות כרטיס חיצוני ב-512 גיגה בייט נוספים. מה לא תמצאו כאן? אין תמיכה בטעינה אלחוטית ואין עמידות למים ואבק בתקן IP68 או IP67 כמו במכשירי הפרימיום.
גלקסי A50 הוא לא סמארטפון מלהיב. ראשים לא יסתובבו כשתוציאו אותו מהכיס. במקום זה, יש כאן מפרט שעונה על הצרכים היומיומיים של משתמשים רבים במחיר של 1,349 שקלים, בלי לוותר על פיצ'רים חשובים ונוחים כמו מערך צילום איכותי, סורק טביעות אצבע על גבי המסך וטעינה מהירה. והיתרון הגדול למי שעדיין מתקשה פסיכולוגית לרכוש סמארטפון סיני - לא חייבים לוותר על המותג בשביל מכשיר ביניים.
סמסונג גלקסי A50
צילום: סמסונג
מומלצים