שתף קטע נבחר

עושים הכול שלכולם יהיה בסדר

מאה משפחות מקהילת בני מנשה, שעלו ארצה לפני מספר חודשים ספורים, נתקלו בקושי כלכלי ובמחסור של דברים בסיסים. שכניהם, תושבי בית שאן, תרמו להם כלי אוכל, משחקים, מצעים ועוד. במקביל ברחבי הארץ בני נוער אספו, ארזו וחילקו חבילות מזון ל-3,000 משפחות. כדי שיהיה לכולנו חג שמח

בבית שאן מתגוררות קרוב למאה משפחות מקהילת בני מנשה, שעלו ארצה לפני מספר חודשים ספורים. המשפחות, חלקן מרובות ילדים, נתקלו בקושי כלכלי וסיפרו כי הן חיות במחסור של דברים בסיסים.

 

"אין לנו אפילו מגבות ומצעים לכולם, וקשה לי לרכש צעצועים לילדים, היינו רוצים לקנות להם גם משחקים מפתחים ועוד דברים, אבל יש רק בובות ובזה הם צריכים להסתפק", סיפר יוסף, אחד העולים.

 

 

ליה שטיינר, רכזת שטח של הקרן לידידות, שמעה על המצוקת הקהילה בפגישה בעיריית בית שאן והחליטה ליזום תרומה משותפת מהתושבים באזור לקראת חג הפסח: "לאחר שיחה כזו, החלטתי שעלינו לעשות מעשה. שלחתי הודעה אחת בפייסבוק - בקשה לתרומות. ההודעה התגלגלה עד לפתיחת שלושה מוקדי איסוף תרומות ברחבי הצפון. עיריית בית שאן גייסה משאית שהתמלאה עד אפס מקום".

 

עולים מבני שבט המנשה מקבלים תרומות לחג הפסח (צילום: באדיבות הקרן לידידות)
עולים מבני שבט המנשה מקבלים תרומות לחג הפסח(צילום: באדיבות הקרן לידידות)

 

התושבים המקומיים תרמו כלי אוכל, משחקים, מצעים, מגבות, נעלים, בובות, כלי בית ועוד והעולים התרגשו ושמחו מקבלת פנים החמה שקיבלו מישראלים לקראת החג.

 

ילדים, נשים, גברים ונוער באו הסתכלו ובחרו בדיוק מה שהם צריכים, בדיוק מה שהיה חסר להם לדבריהם. "עכשיו לילדים יש צעצועים יפים, הילדים שלי מאד שמחים, כמו כל ילדי ישראל , הם קיבלו מתנה יפה לחג, זה ממש מחמם את הלב ומרגש, אמרה רבקה.

 

שרה, עולה אחרת שהגיעה אף היא ליריד, בחרה בצעצועים לילדיה וכלי מטבח שהיו חסרים לה: "אני כל כך שמחה שיש לי עכשיו כלי אוכל וסירים, במיוחד לפני החג". נרגשת  מהמחווה הוסיפה: "תודה רבה שאתם דואגים לנו, הדברים האלו מאד יעזרו לנו להתחיל את החיים שלנו פה".

 

עולים מבני שבט המנשה מקבלים תרומות לחג הפסח (צילום: באדיבות הקרן לידידות)
עולים מבני שבט המנשה מקבלים תרומות לחג הפסח(צילום: באדיבות הקרן לידידות)

 

"אנחנו גאים מאוד במאות מתנדבי הקרן לידידות שמגיעים בימים אלה בהתנדבות לסדר ולנקות בתי קשישים ולחלק משלוחי מזון לאלפי נזקקים כדי שכולנו נוכל לחגוג בשמחה ובכבוד", סיכמה יעל אקשטיין, נשיאת הקרן לידידות. "עם מפולג לא יכול היה לצאת ממצרים וגם היום אותה סולידריות היא קריטית לבנייתה של חברה ישראלית חסונה וצודקת".

 

כ-1,500 בני נוער אספו, ארזו וחילקו מזון  לכ-3,000 משפחות

 תכנית סח"י (סיירת חסד ייחודית)  הפועלת על בסיס שבועי בשכונות בערים התכנסה השבוע למבצע חלוקת הפסח השנתית בכל הארץ. בסח"י פיתחו לפני כעשור מודל חינוכי ייחודי, לפיו בני נוער החיים בשכונות בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל מקימים סיירת המסייעת לנזקקים בשכונה.

 

הנערות והנערים מאתרים קשישים ומשפחות הזקוקות לסיוע בקהילה, מחלקים עבורם מזון בסתר בכל שבוע, ויוזמים פעולות סיוע מקומיות בהתאם לצורך, כגון שיפוץ בתים, ארגון אירועים, עזרה לבעלי מוגבלויות ועוד. על פי המודל, בני הנוער מפתחים תחושת מסוגלות ושייכות קהילתית, ובמקביל עוזרים למאות משפחות בשכונה.

 

עולים מבני שבט המנשה מקבלים תרומות לחג הפסח (צילום: באדיבות הקרן לידידות)
עולים מבני שבט המנשה מקבלים תרומות לחג הפסח(צילום: באדיבות הקרן לידידות)

 

 

סח"י פועלת בעשרות ערים בכל רחבי הארץ, ב-30 יחידות שונות, והיא מונה כ-800 פעילים קבועים. במחוז מרכז בלבד פועלים כמאתיים בני נוער. בפסח, אלפים מצטרפים למאמץ לקראת ליל הסדר. לאחר חג הפסח, בשבוע שלפני יום העצמאות, יצאו פעילי סח"י ואלפי מתנדבים למבצע "עצמאות עם משמעות", במסגרתו הם יחלקו פרחים לקשישים בעיר, בבתי אבות ובבתי מגורים, לצד הקדשה אישית "תודה שהקמתם לנו את המדינה". מטרת הפרויקט,הפועל זו השנה החמישית, היא ליצור חיבור בין-דורי, להעמיק את ההכרות עם דור המייסדים ולקדם ערכים של אחדות ונתינה ביום החג של ישראל.

 

צפו בפעילות בני הנוער בסח"י:

כתבתה של שלומית שרביט ברזילי    (צילום: חגי דקל עריכה: אסף קוזין)

כתבתה של שלומית שרביט ברזילי    (צילום: חגי דקל עריכה: אסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כתבה של שלומית שרביט ברזילי. הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

 

"התפיסה שמנחה אותנו בסח"י היא שהדבר הכי גדול בעולם זה לעשות טוב למישהו", מסביר אברהם חיון, מנכ"ל סח"י ופעיל בקהילת ROI. "בני הנוער של סח"י מוכיחים את זה שוב ושוב, בכל פעילות שהם מארגנים, ובחגים במיוחד. הם בוחרים לעזוב את אזור הנוחות ולא להתעסק בעצמם אלא לעשות טוב בשכונה, על ידי מתן בסתר. זה משנה את החיים שלהם וזה משנה את החיים של אנשים נזקקים בשכונה – אותם נזקקים שאחרים בכלל לא רואים. כל עוד זה תלוי בנערים ובנערות של סח"י – הם לא ישאירו משפחה אחת בלי אוכל בשולחן החג".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות הקרן לידידות
צילום: באדיבות הקרן לידידות
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים