שתף קטע נבחר

 

עשרות אלפי ישראלים יורדים לסיני: "המצרים יגנו עלינו"

למרות האזהרות החריפות של המטה ללוחמה בטרור, כ-40 אלף איש צפויים לבקר בחצי האי המצרי בפסח. "אף אחד לא מאמין לאזהרות, החופים מלאים", אמרה ישראלית ששבה ארצה. "ברגע שעוברים את השער - הזמן נעצר"

 

ישראלים מספרים על הירידה לסיני בפסח    (צילום: מאיר אוחיון)

ישראלים מספרים על הירידה לסיני בפסח    (צילום: מאיר אוחיון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עשרות אלפי ישראלים צפויים לבקר הפסח בסיני חרף אזהרת המסע החמורה של המטה ללוחמה בטרור, שלפיה נמשך האיום החמור למימוש פיגועי טרור נגד תיירים בסיני, לרבות ישראלים, בטווח הזמן המיידי. במטה אף קראו לכל הישראלים השוהים שם לצאת לאלתר מהאזור ולשוב ארצה.

 

בשנה שעברה ביקרו 381 אלף ישראלים בסיני – עלייה של 76% לעומת שנת 2017. לפי הערכות, השנה מספרם צפוי לעלות. באפריל אשתקד ביקרו בסיני 32 אלף ישראלים וההערכות שהשנה מספרם יהיה יותר מ-40 אלף ישראלים.

מעבר הגבול טאבה  (צילום: מאיר אוחיון)
מעבר הגבול לטאבה(צילום: מאיר אוחיון)

מעבר הגבול טאבה  (צילום: מאיר אוחיון)
השלט שהציב משרד החוץ במעבר הגבול(צילום: מאיר אוחיון)
עם הגידול במספר הישראלים שמבקרים בסיני נרשם גידול גם במספר הישראלים הנעצרים בסיני. בשנת 2018 נרשמו 55 מקרים שבהם הסתבכו ישראלים עם הרשויות בסיני לרבות מעצר, פציעות, עיכוב ומנותקי קשר - ממוצע של מעל מקרה אחד בכל שבוע. בין השאר, נעצרו ישראלים על שימוש בסמים, כולל קנאביס רפואי, מציאת קליעים ברכבם, שימוש במצלמות רכב וברחפנים ועוד.

 

ישראלים רבים נעצרים לחקירה בשל אחזקת פריטים אסורים לשימוש בשטח חצי האי, וזאת כנראה מבלי שידעו על כך כלל כשעברו מישראל למצרים.

 

בנוסף, בעבר נעצרו ישראלים שרכשו פוחלצי תנין או חיות ים אחרות. כשביקשו לעבור בגבול חזרה לישראל, הם נאסרו על ניסיון הברחת אוצרות טבע מהמדינה. על כל העבירות הללו נשלחים האזרחים לחקירה ארוכה ושהייה ממושכת של עד כמה ימים במעצר עד לגירושם חזרה לישראל. במקרים אחדים נערך גם תהליך משפטי ומאסר ממושך יותר.

 

במקרה אחד נעצר בסיני אזרח ישראלי ועוכב חודש ימים בשל שימוש ברחפן שאסור על-פי החוק המצרי. במקרה אחר, ישראלי שהרוויח בקזינו בטאבה כ-50 אלף דולר הסתבך עם רשויות בקרת הגבול המצריות בבואו לשוב לישראל. לפי הנחיות הרשויות המצריות, לא ניתן להוציא יותר מעשרת אלפים דולר משטח סיני, ולכן נאלץ האזרח לוותר על רוב ההון שבו זכה כדי לשוב לישראל.

 

המחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי במשרד החוץ וקונסול ישראל במצרים פועלים ככל שניתן כדי לסייע לאזרחים הנקלעים למצוקות מול הרשויות, אך יש לזכור כי על נציגי ישראל במצרים לכבד את החוק המקומי ואת החלטות הרשויות המקומיות, שקובעות את אופן הטיפול באזרח הישראלי לפי הנהלים שלהן.

מעבר הגבול טאבה  (צילום: מאיר אוחיון)
(צילום: מאיר אוחיון)
 

ביוזמת משרד החוץ, הוצבו לראשונה במעבר טאבה פרסומים בעברית ובערבית המזהירים את האזרחים הישראלים מלשאת חפצים העלולים לסבך אותם עם רשויות החוק במצרים. ישנה אזהרה על נשיאת חפצים כגון: קליעים, מצלמות רכב, רחפנים, סמים (בכלל זה קנאביס רפואי) ועוד.

 

"לא מפחדים, הצבא המצרי יגן עלינו"

מעבר הגבול בטאבה, שזכה לשמו של ראש הממשלה לשעבר מנחם בגין ומוביל לסיני, זכה לשדרוג. בין השינויים שבוצעו במעבר: בניית אולמות ממוזגים, פינות ישיבה עם נוף לים ואפליקציה שתאפשר לאנשים לרכוש את אגרת המעבר במקום לעמוד בתורים הארוכים. כמו כן, הוקמו עמדות לדרכונים ביומטריים כדי לזרז את הליך המעבר.

 

מנהל המסוף, איציק חי, אמר: "עשינו מקצה שינויים נרחב במסוף, הוספנו מכונות לבידוק בטחוני ואנו מקווים שהדברים האלה יקלו על האנשים במעבר שלהם".

מעבר הגבול טאבה  (צילום: מאיר אוחיון)
ישראלים במעבר הגבול טאבה (צילום: מאיר אוחיון)

מעבר הגבול טאבה  (צילום: מאיר אוחיון)
(צילום: מאיר אוחיון)

שגית אטלס מהרצליה עברה את הגבול למצרים אתמול ותחגוג שם את ליל הסדר יחד עם משפחתה. "סיני זה מקום נפלא ונהדר, אנחנו בעד שלום ואהבה", אמרה לפני שעברה את הגבול עם ילדיה, "אנחנו מאמינים שבכל מקום ובכל רגע יכול לקרות משהו ואנחנו לא עוצרים את חיינו בשום מקום ובלי שום פחד. ובכלל, אני חושבת שככל שהיחסים בין ישראל ומצרים יהיו משופרים יותר, מן הסתם יהיו פחות אזהרות מסע. ירדנו לסיני לראשונה באוגוסט האחרון לראשונה זה עשר שנים, וגם הפעם החלטנו לחזור".

 

חוגגים פסח עם 300 ישראלים בחוף

נטלי סטאר מכפר טרומן נסעה יחד עם שני ילדיה לחופשה בת ארבעה ימים בסיני וסיפרה: "הייתי לפחות שש פעמים בסיני ואנחנו מתרגשים כי זו הפעם הראשונה שלנו יחד". גם ילדיה מספרים כי זה משהו שלא חווים הרבה פעמים בחיים. "זה משהו שבדרך כלל לא תראה ותרגיש בארץ", מוסיף בנה הגדול, אריאל. לגבי אזהרת המטה ללוחמה בטרור אמרה נטלי: "בעבר, כשישראלים חשבו שהרבה יותר מסוכן שם, החופים היו ריקים. עכשיו, אף אחד לא מאמין לאזהרות המסע ואנשים מציפים את חופי סיני".

 

האחים יהונתן ויעל שילר ממודיעין סיפרו כי הם נוסעים לשבוע ימים בראס אבו גלום ויחגגו את ליל הסדר יחד עם 300 ישראלים נוספים. "החלטנו השנה לגוון ולעשות משהו שונה, להתנתק מהמשפחה שלנו ולפגוש אנשים חדשים", אמר יהונתן שילר, "נתפנן קצת, נגלוש קצת ונחזור הביתה בשלום".

 

על האזהרות של המטה ללוחמה בטרור אמר יהונתן: "קראנו על האזהרות, כל שנה זה חוזר על עצמו לפני פסח ואנחנו לא מפחדים. אנחנו יודעים שכל עם ישראל יורד יחד איתנו, ואין לנו מה לפחד - הצבא המצרי ישמור עלינו. בביקור הקודם היה פשוט מדהים, הבדואים פינקו אותנו ויש פחות לחץ מאשר בישראל. ברגע שאתה עובר כאן את השער, הזמן נעצר והטלפון הנייד נסגר".


פורסם לראשונה 18/04/2019 17:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
מעבר הגבול בטאבה
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים