שתף קטע נבחר

 

מתכונים לממולאים: עלי גפן, שזיפים ושאר ירקות

היא יכולה להזכיר לכם את סבתא והיא יכולה גם לשמש כארוחה שלמה: שלושה מתכונים לממולאים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עלי גפן צמחוניים

המצרכים:

1 ק"ג עלי גפן מושרים במים חמים

1 ק"ג אורז

2 צרורות פטרוזיליה, קצוצים דק

1/2 צרור נענע, קצוץ דק

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

6 עגבניות, קצוצים דק

1 כוס לימון סחוט

1 כוס שמן זית

מלח

פלפל

מעט בהארט

חצר גולדמן (צילום: ירון ברנר)
חצר גולדמן(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. משרים את האורז במים במשך שעתיים, ומסננים.
  2. מערבבים את כל החומרים ביחד.
  3. ממלאים את עלי הגפן באורז, מגלגלים ומסדרים בסיר. מוסיפים את המיץ שנשאר מהתערובת. מוסיפים עוד חצי כוס שמן וחצי כוס לימון ומלח שמים על להבה גבוהה במשך כחצי שעה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-4 שעות נוספות.

 

ירקות שורש ממולאים

המצרכים:

6 בצלים מרוקנים מהליבה

6 סלקים מרוקנים מהליבה

6 תפוחי אדמה מרוקנים מהליבה (משאירים את הליבה של כל הירקות בצד)

3 חבילות עלי מנגולד, מושרים במים חמים

3 כוסות אורז, מושרים במים לשעתיים

1/2 ק"ג בשר טחון

פלפל

בהארט

מלח

4 כפות שמן

1/2 כוס לימון

2 כוסות מים

5 כפות סוכר

1 כפית מלח

חצר גולדמן (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:

  1. מסננים את האורז, מערבבים אותו עם הבשר, מוסיפים מלח, פלפל, בהארט ושמן. ממלאים את הירקות בתערובת.
  2. את הליבה של כל הירקות שמים בתחתית הסיר ומעל מסדרים הירקות הממולאים.
  3. מערבבים בקערה קצת מים, לימון, מלח וסוכר, ומכסים בתערובת את הירקות.
  4. מבשלים על להבה גבוהה, כשהסיר מתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה ומבשלים לעוד שעה וחצי.

 

שזיפים ממולאים

המצרכים:

1 ק"ג שזיפים

רכיבים למילוי -

10 שזיפים גדולים, מגולענים חתוכים קוביות

250 גר' בשר טחון (כבש ובקר)

1 בצל, חתוך לקוביות

1 כף שמן זית

מלח ופלפל

רכיבים לרוטב - 

2 כפות סילאן

2 כוסות ציר בקר

1 בצל, חתוך קוביות

מלח ופלפל שחור

חצר גולדמן (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את השזיפים במים למשך שעה.
  2. אופן הכנת המילוי - מכניסים לתוך סיר שמן זית, ומניחים על להבה גבוהה. מוסיפים בצל אחד וממתינים להשחמה. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים את כל הרכיבים יחד עד שהבשר מתבשל ומתאחד עם שאר המרכיבים.
  3. אופן הכנת הרוטב - על להבה בינונית מחממים בסיר שמן זית. מוסיפים את הבצל ומערבבים למשך 3 דקות.
  4. מוסיפים את ציר הבקר ומרתיחים. לאחר הרתיחה מוסיפים את הסילאן, מלח ופלפל שחור ומרתיחים למשך 3 דקות.
    חצר גולדמן (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. המילוי - ממלאים את השזיפים ומניחים אותם במגש. שופכים מעליהם את הרוטב ומכניסים את הכל לתנור למשך 10 דקות בטמפרטורה גבוהה.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "חצר גולדמן"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שלושה מתכונים לממולאים
צילום: ירון ברנר
מומלצים