שתף קטע נבחר
 

היריון ולידה – כך תדעי אם הרופאים התרשלו

עו"ד שני קרוטר צור ממשרד עורכי הדין אייל בן ישי הסבירה מתי אפשר לתבוע פיצוי על רשלנות רפואית בהיריון ולידה, והשיבה בשידור חי לשאלות הגולשים.

יותר מ-180,000 לידות התרחשו בישראל בשנת 2018.

 

אף שלא מרבים לדבר על זה, כל לידה טומנת בחובה לצד השמחה גם לא מעט סיכונים, ביניהם הסיכוי המוגבר לטעות הרת גורל של הצוות הרפואי.

 

הסטטיסטיקה מדברת על כך שקרוב למחצית מכלל מקרי הרשלנות הרפואית הנדונים בבתי המשפט בישראל עוסקים ברשלנות שאירעה במהלך היריון או לידה.

 

עורכת הדין שני קרוטר צור שמתמחה בתחום מסבירה כי כל חריגה מדרך הפעולה המקובלת בטיפול ביולדת וביילוד שהובילה לנזק, יכולה להיחשב לרשלנות שבגינה אפשר לתבוע.

 

הרשלנות יכולה להתרחש באינספור מצבים. דוגמאות נפוצות הן הערכה לא נכונה של מהלך הלידה, החלטה על לידה טבעית כאשר יש צורך ברור בניתוח קיסרי, או אבחון מאוחר של מצוקת עובר.

 

חשוב לדעת שהסכנה לא חולפת מיד לאחר הלידה. הניסיון מלמד כי מקרי רשלנות רבים וחמורים מתרחשים דווקא לאחריה, למשל בתפירה שגויה של חתכים וקרעים אצל היולדת, או כשלא מאתרים דימום ברחמה.

 

אז איך מזהים רשלנות? מה עושים כשהתיעוד מבית החולים נעלם? וכמה שנים אחרי אפשר עוד להגיש את התביעה?

 

עורכת הדין שני קרוטר צור ממשרד עורכי הדין אייל בן ישי ענתה לכל השאלות.

 

צפו בשידור:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

עורכת הדין שני קרוטר צור ממשרד עורכי הדין אייל בן ישי, רשלנות רפואית

 

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

 

*המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים