גילה אדרעי תוקפת את השר כץ: "זו לא ביקורת, זה ניסיון חיסול"
יו"ר ועד עובדי הרכבת הגיבה בחריפות להאשמות ההנהלה ולדברי שר התחבורה, שקרא באולפן ynet לפטר אותה ברקע ההשבתה הכוללת בשבוע שעבר: "אני בסיוט, דמי הותר", כתבה אדרעי בפייסבוק. גורמים בהנהלה: "מעריכים את אדרעי, אך לא יכולים להתמודד עם השבתות פיראטיות"
גילה אדרעי , יו"ר ועד עובדי רכבת ישראל , עולה להתקפה: שלושה ימים אחרי ששר התחבורה ישראל כץ קרא באולפן ynet להעמיד את אדרעי לדין משמעתי, ציין שבכוונתו לפעול לפיטוריה מהתפקיד והגדיר את הוועד "מאפיה", הגיעה התגובה החריפה של נציגת עובדי הרכבת. בפוסט שפרסמה הבוקר (יום ו'), כתבה אדרעי כי "אני מוכנה להיות נתונה לכל ביקורת, גם ציבורית. אבל זו לא ביקורת, זה מסע צלב, השפלה, ביזוי, ניסיון חיסול, הכול ביחד".
העימות בין ועד העובדים להנהלת הרכבת החריף לאחר החלטת ההנהלה ביום שישי שעבר להשבית את תנועת הרכבות בכל רחבי הארץ. בהנהלה האשימו את הוועד במהלך מכוון שבמסגרתו הודיעו כמה מנהלי תנועה על מחלה, ואילו בוועד טענו מנגד כי לא ניתנה כל הנחיה לעובדים להיעדר.
השר הממונה כץ התבטא כאמור נגד הוועד ואמר: "זה לא ועד עובדים, זה מאפיה. זה לא ייצוג עובדים, זה פרוטקשן". על היו"ר אדרעי אמר השר כץ: "היא סימפטום למה שקורה כאן במדינת ישראל. אם יתברר שהיא עשתה את זה, היא צריכה לעוף מתפקידה".
אדרעי לא נותרה חייבת וכתבה הבוקר: "ביום שישי בדיוק לפני שבוע בשעה הזאת מצאתי את עצמי בתוך מלחמה שלא בחרתי, שלא הוריתי עליה ושלא אישרתי אותה, ומאז, כבר שבוע שאני בתוך סיוט. כבר שבוע שלכל אחד מותר להגיד עליי כל מה שהוא רוצה: לשקר, להכפיש, להסית, לקלל, לאיים. דמי הותר, וכמה קל היה לשחרר את הרסן ולהתיר אותו.
"ובאיזו קלות מרשים לעצמם אנשים, מפוליטיקאים בכירים ועד אחרוני הטוקבקיסטים, שלעיתים נדמה שאין ביניהם הבדלים רבים, לשסות בי את עצמם ואת הציבור. ובאיזו קלות אפשר לעשות כאן משפטי שדה מבלי לבדוק את העובדות, מבלי לרדת לפרטים, מבלי אפילו לנסות ולחשוב שיש כאן עוד צד שצריך להקשיב לו, אפילו ברמה האנושית".
"גם השר יודע את האמת"
בהמשך החריפה אדרעי את הטון כלפי השר כץ והנהלת הרכבת: "אני יודעת את האמת, מנהלי החברה יודעים את האמת. גם השר יודע את האמת, אבל זה לא מנע מאף אחד מהם לשקר לציבור, לכנות אותי ראש ארגון פשע ועוד כל מיני 'שמות חיבה' רק כדי להסיר את האחריות מההחלטה השערורייתית שלהם: להשבית את כל תנועת הרכבות ביום שישי האחרון.
"אי אפשר להגדיר את האירוע הזה במילים אחרות חוץ מאשר 'טירוף' - כל האירוע הזה, מהרגע שבו עצרו את הרכבות ועד עכשיו. וכולם רוקדים לצלילי החליל הזה שלהם, מבלי שיש מי שבודק או מי שאכפת לו מספיק בשביל לבדוק למה הצליל הזה כל כך צורם. ולצלילי המנגינה הצורמת והמזויפת הזאת, חיצי הרעל ממשיכים לעוף לכל עבר".
אדרעי ציינה בפוסט כי הסכסוך הארוך בין הוועד להנהלת הרכבת מתגמד לנוכח העובדה שלפני פחות משנה אמה נפטרה. "יש גבול לרוע ולרפש", כתבה יו"ר ועד עובדי הרכבת. "מה לא אמרו עליי? אין כינוי שלא הדביקו לי, אין רפש שלא הטילו עליי, אין קריקטורה או איור נבזיים שלא ציירו אותי. אני מוכנה להיות נתונה לכל ביקורת, גם ציבורית, אבל זו לא ביקורת. זה ניסיון חיסול של כל הוועדים ושל כל העבודה המאורגנת, ואני פה על המוקד רק למען יראו וייראו כל הוועדים".
התחושות האישיות שהציפה אדרעי מתפרסמות יום לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע כי בחודשיים הקרובים יתקיים משא ומתן בין הנהלת רכבת ישראל לוועד העובדים, שבמהלכו לא יינקטו צעדים ארגוניים ובכללם שביתות. במקביל, במהלך המשא ומתן אסור יהיה להנהלה לבצע התקשרויות עם חברות נותנות שירות ולקנוס ולנייד עובדים ממקום למקום.
בהתאם למתווה של בית הדין נקבע כי "הצדדים יקיימו הידברות אמיתית תוך מתן מידע הדדי נדרש, לרבות משא ומתן אינטנסיבי, תכוף, ענייני, בתום לב ובמטרה לקדם את יישוב חילוקי הדעות ביניהם בכל הנוסע לסכסוכים הפתוחים בהתאם להחלטתנו המפורטת לעיל, קרי בנוגע לנושאים הבאים: החשמול, התשתיות, חטיבת הנוסעים, אגף ההפעלה וכן בנוגע ללו"ז החדש".
גורמים בהנהלת הרכבת הביעו תקווה שהאופטימיות בעקבות פסיקת בית הדין לעבודה תורגש גם בימים הקרובים. הגורמים אמרו ל-ynet כי "הנהלת הרכבת מעריכה את גילה אדרעי כעובדת וכאדם, אך לא יכולה להתמודד עם השבתות פיראטיות וצעדים ארגוניים שמטרתם להפריע לתפעול הרכבת וליכולת של ההנהלה לנהל".