שתף קטע נבחר

מתקינים סוכך למרפסת? כמה זה יעלה לכם

סוכך זרועות, סוכך קבוע או סוכך מסך? הכל תלוי בתנאי השטח והאם תרצו רק הצללה או גם הגנה מפני הגשם. מה חשוב לדעת, כמה זה יעלה לכם ומתי תצטרכו מנוף? אתר "המקצוענים" עם המדריך

סוכך זרועות הוא הפופולארי ביותר מבין הסוככים למרפסות הישנות. ואולם, בבנייה החדשה, יש תקרה מעל המרפסות, כך שתידרשו להצללה רק בשעות שבהן השמש נמוכה במיוחד. כיצד תתאימו את הסוכך הנכון למרפסת שלכם, באילו מקרים כדאי להשקיע במנוע וכמה זה אמור לעלות? בדקנו.

 

    (צילום: באדיבות קרן אור שמש)
(צילום: באדיבות קרן אור שמש)

למרפסות ללא תקרה: הכי פופולארי הוא סוכך הזרועות  

בישראל, סוכך הזרועות הכי פופולארי להצללה של מרפסות אשר אין מעליהן תקרה. ואולם, מכיוון שסוכך זרועות מעניק רק הגנה מפני השמש, ולא עמיד בפני רוחות ואף אינו מגן מפני חדירת מי גשמים, יש כאלו שיעדיפו להתקין סוכך מרקיזה גדול יחסית, גם במרפסת.

 

מה זה: "סוכך זרועות הוא סוכך שנתפס באמצעות שתי זרועות, שלרוב עשויות מאלומיניום", מסביר ישראל אדרי מאדרי סוככים ופרגולות באתר "המקצוענים". "לרוב, הכיסוי שלו הוא קיצי (מבד דראלון) ואינו מצריך בדים אטומים מדי".

 

למה הוא מתאים: סוכך זה מתאים בעיקר למרפסות שמש ומיועד רק להצללה. "הוא יכול להצליל שטח גדול יחסית – עד אורך של 7 מטר, עם פתיחה של הסוכך עד למרחק של 4 וחצי מטר מהקיר אליו הוא מוצמד", אומררוני וייסמן מקרן אור שמש באתר "המקצוענים". "מכיוון שהוא אינו עמיד בפני רוחות, קחו בחשבון שאם תתקינו אותו, ותשכחו לסגור אותו ביום של רוחות חזקות הוא עלול להישבר, והחברה היצרנית לא מספקת אחריות במקרה כזה".

 

למה הוא לא מתאים: "אם אתם מעוניינים להשתמש בסוכך לא רק להצללה מפני השמש, כי אם גם להגנה מפני גשם, סוכך זה לא יתאים", מסביר אדרי. "הסיבה היא שהוא אינו מקובע לכלום בקצהו השני, אלא תלוי באוויר. כשיש רוחות חזקות, יש צורך לקפל אותו כדי שהוא לא יישבר. לכן, הוא לא מתאים לחורף הישראלי".

 

באילו מקרים כדאי להוסיף לו מנוע? וייסמן: "עבור סוכך עם פתיחה של מעל 3 מטר, כדאי כבר להשקיע בהתקנת מנוע חשמלי, שיאפשר פתיחה וסגירה נוחים יותר שלו. התשתית הנדרשת לכך היא תקע בקרבת המרפסת, לצורך ההתקנה. בסיום ההתקנה, יש להזמין חשמלאי מוסמך להתקנת מתג קבוע ובטיחותי".

 

כמה זה עולה? "המחיר המומלץ בשוק הוא 3,000 עד 5,000 שקל, עבור סוכך ידני (ללא מנוע), בגודל של 2 מטר על 3 מטר", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". ההפרש במחיר, יהיה בהתאם לגודל הסוכך ולחברה היצרנית, לגבי כל סוגי הגדלים.

 

"סוכך זרועות גדול יותר, ברוחב של עד 5 מטר, עם פתיחה של עד 3 מטר יעלה לכם 4,000-7,500 שקל", מציינים במוקד השירות. "סוכך זרועות ענק ברוחב של 7 מטר, עם פתיחה של 4 מטר, יעלה 8,000 שקל עד 14,000 שקל".

 

    (צילום: באדיבות קרן אור שמש)
"קסטה" - כך מכונה הארגז אליו נכנס סוכך הזרועות(צילום: באדיבות קרן אור שמש)

מהי "קסטה" וכמה תעלה התוספת? "לסוכך זרועות קיים מעין ארגז המכונה 'קסטה' ואשר אליו מתגלגל הסוכך", מסביר וייסמן. "זהו רכיב שנועד להגן על הסוכך בזמן שהוא סגור ולהעניק מראה אסתטי יותר לחזית המבנה. ממש כפי שיש לתריס חשמלי ארגז, כך גם סוכך זה מתגלגל אל תוך ארגז המעניק לו הגנה במהלך גשמים".

 

לדבריו, "זוהי אינה תוספת נפרדת, אלא מוצר שמגיע מראש כסוכך עם 'קסטה'. כלומר, אם אתם מתלבטים האם להוסיף אותו או לא, תוכלו לעשות זאת רק בשלב ההתקנה הראשונית. אחרת, תצטרכו להחליף את כל הסוכך ולרכוש אחר עם 'קסטה'. זהו לא רכיב שתוכלו להתקין בהמשך בנפרד".

 

כמה זה עולה? "תוספת המחיר משמעותית", אומרים במוקד השירות. "'קסטה' תייקר את סוכך הזרועות בעלות של 1,500-2,000 שקל עבור סוכך קטן יחסית, ויכולה במידות הגדולות להגיע גם לתוספת בעלות של 4,000 שקל, רק עבור הרכיב עצמו. בחישוב כולל, סוכך זרועות עם קסטה יעלה לכם בכ-35 אחוז יותר (מוצר כולל התקנה) בהשוואה לסוכך זרועות ללא קסטה".

 

גרים מעל קומה שביעית? תצטרכו להוסיף עלויות מנוף: "מכיוון שסוכך זרועות באורך של 4 מטר, הוא לא מוצר שלרוב לא ניתן להכניס למעלית משא או להעביר דרך חדר המדרגות, ייתכן שתצטרכו מנוף לצורך הובלתו לשטח הדירה שלכם", מסביר וייסמן. "אם אתם גרים עד קומה שביעית, ניתן יהיה להרים אותו למעלה בעזרת חבלים מבחוץ. אחרת, תוסיפו לחישוב הכולל גם עלויות של מנוף, שנע סביב 2,800 שקל (לא כולל מע"מ). אם אתם ממילא מובילים באותו מעמד ציוד נוסף לדירה, שווה לתזמן את עבודת המנוף לכלל הפריטים שתצטרכו להוביל, כדי לחסוך בעלויות".

 

ממה להיזהר? וייסמן: "אם רכשתם מוצר זול יחסית, מתוצרת סין, קחו בחשבון שהוא אולי זול יותר, אבל לא בהכרח יהיה עמיד לאורך זמן. סוכך מאיכות ירודה לא יהיה עמיד גם בפני רוחות בינוניות. אין בישראל ייצור של סוככי זרועות, והחלקים מגיעים בעיקר מסין או מארצות שמייצרות אותו באירופה. הרכיבים מגיעים לישראל והכיסויים לזרועות נתפרים בארץ. אני אישית ממליץ על סוככים מתוצרת צרפת, איטליה או אוסטריה".

 

    (צילום: באדיבות קרן אור שמש)
למרפסת, לגינה או לכניסה לבית - סוכך קבוע(צילום: באדיבות קרן אור שמש)

סוכך קבוע

מה זה: סוכך קבוע, כשמו כן הוא סוכך שלא ניתן לפתוח או לסגור. הקונסטרוקציה שלו היא מברזל מגלוון (אל-חלד), והוא מכוסה לרוב בשמשונית PVC. הוא נחשב לסוכך עמיד מאוד לאורך שנים, וניתן לצבוע את הקונסטרוקציה שלו באיזה גוון שרוצים, ולהתאימו לחזית הבית. מכיוון שהוא קבוע, כמובן שאין צורך בהוספת מנוע לסוכך זה, מה שמקטין עלויות.

 

למה הוא מתאים: "סוכך זה מתאים לחלונות, מרפסות או לכניסות של בתים פרטיים, לדירות גן, לדירות שבהן יש מרפסת ללא תקרה", מסביר וייסמן.

 

למה הוא לא מתאים: "למי שיש לו מרפסת עם תקרה עליונה מעל, סוכך זה כמובן מיותר", מוסיף וייסמן. "במקרה כזה, סוכך מסך יהיה יעיל יותר ויחסום את קרני השמש גם בשעות שהן היא נמוכה".

 

כמה זה עולה? "מחירו הוא 350-650 שקל למ"ר", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "המחיר מתייחס לסוכך קבוע עשוי מברזל מגלוון ולכיסוי שמשונית PVC. המחיר יכול להשתנות בהתאם לגודל הסוכך ולדגם הכיסוי שתבחרו".

 

כמה עולה תוספת מנוע?

מוקד השירות: "תוספת מנוע תעלה לכם 700 עד 1,300 שקל, כשהמחיר מתייחס למנוע מחווט (ולא אלחוטי), ואינו כולל שלט".

 

עוד כתבות בנושא:

פרגולות: כך נשמור עליהן לאורך שנים  

להתקין דוד שמש במקום דוד חשמל - זה כדאי?   

הדברת מזיקים: כשזה הופך מוגזם

 

    (צילום: באדיבות קרן אור שמש)
להוריד מסך על השכנים(צילום: באדיבות קרן אור שמש)

    (צילום: באדיבות קרן אור שמש)
כך הסוכך נראה מבפנים(צילום: באדיבות קרן אור שמש)

למרפסות עם תקרה: סוכך גלילה שנסגר בצורה אנכית

כיום, בבנייה החדשה, מרבית הקבלנים בונים מרפסות שמעליהן תקרה. אם בעבר, המרפסות היו מדורגות, כיום תקרת המרפסת שלכם, היא רצפת המרפסת של השכנים.

 

הדבר אמנם מעניק הצללה במשך מרבית שעות היממה, אך בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות אחר-הצהריים (בהתאם למיקום הדירה ביחס לשמש) ייתכן שקרני השמש יפריעו לכם, ותרצו הצללה נקודתית. במקרה כזה, הפתרון המומלץ הוא התקנה של מסכי גלילה, שמונעים חדירת קרני שמש אל הסלון בשעות החמות, ואף מעניקים פרטיות.

 

מה זה: "סוכך גלילה (מכונה גם סוכך דופן או סוכך מסך) הוא מעין מסך של מקרן", מסביר וייסמן. "ממש כמו תריס גלילה, גם הוא יורד בכיוון אנכי מכיוון התקרה לכיוון מעקה המרפסת או רצפת המרפסת".

 

בכך, הוא למעשה סוגר את כל המעטפת של המרפסת. וייסמן: "זהו פתרון פחות אסתטי, אך מאוד פרקטי לשעות בהן השמש מכה בצורה ישירה ולעתים מפריעה בעת השהות בסלון הסמוך למרפסת. כמו כן, הוא פתרון טוב שמעניק פרטיות למי שמתגורר בקומות ראשונות, ומעוניין בפרטיות מלאה מפני העוברים והשבים ברחוב. ניתן להתקין אותו עם בד דראלון אם רוצים רק הצללה מהשמש, או עם שמשונית PVC, להגנה גם מפני חדירת גשמים".

 

    (צילום: באדיבות קרן אור שמש)
(צילום: באדיבות קרן אור שמש)

למה הוא מתאים: למרפסות ברוחב של כ-5 מטר.

 

למה הוא לא מתאים: להצללה של מרפסת ללא תקרה, למי שאינו מעוניין לחסום בכלל את הנוף מהמרפסת.

 

כמה זה עולה? "המחיר המומלץ הוא 400-500 שקל למ"ר, עבור מסך ידני עם כיסוי סטנדרטי", אומרים במוקד השרות של אתר "המקצוענים". "למסכים אלו יש גם כיסוים מחוררים, ומבחר גדול של גוונים".

 

צריכים סוככים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 23/04/2019 08:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות קרן אור שמש
צילום: באדיבות קרן אור שמש
מומלצים