סרי לנקה: לפחות 137 הרוגים בפיצוצים בכנסיות ובבתי מלון
פיצוצים אירעו במהלך תפילות חג הפסחא בכמה כנסיות בבירת סרי לנקה ובעיר סמוכה. על פי הדיווחים, פיצוצים החרידו גם כמה בתי מלון בעיר. לפחות 400 בני אדם נפצעו. במשטרה המקומית בודקים אם מחבלים מתאבדים פוצצו את עצמם. אף ארגון לא נטל אחריות למעשה
לפחות 137 בני אדם נהרגו הבוקר (יום א') וכ-400 נפצעו בפיצוצים שאירעו בשלוש כנסיות ובשלושה בתי מלון בבירת סרי לנקה, קולומבו, ובעיר סמוכה. נבדק אם מחבלים מתאבדים ביצעו את מתקפת הטרור המשולבת. אף ארגון לא נטל אחריות למעשה. על-פי דיווח של כלי תקשורת מקומיים, לפחות תשעה מההרוגים הם אזרחים זרים. במשרד החוץ בירושלים אמרו כי לא ידוע על נפגעים ישראלים.
סמוך לשעה 7:20 (שעון ישראל) דווח על פיצוץ עז שהחריד כנסייה, שבה התקיימה באותה שעה תפילה לרגל חג הפסחא. זמן קצר לאחר מכן התקבלו דיווחים נוספים על פיצוצים בעוד שתי כנסיות ובשלושה בתי מלון בעיר ובעיר הנמצאת צפונית לקולומבו - שבה מתגוררים נוצרים.
על-פי הדיווחים בפיצוץ בכנסיית סנט סבסטיין בעיר הנמצאת צפונית לקולומבו נהרגו יותר מ-50 בני אדם. עדי ראייה סיפרו כי ראו גופות על הקרקע ודם בכל מקום. לדבריהם, גג הכנסייה קרס מעוצמת הפיצוץ. בעיר הנמצאת במזרח המדינה נהרגו 25 בני אדם בפיצוץ בכנסייה.
בעקבות הפיצוצים הורה נשיא סרי לנקה על כינוס של הקבינט לדיון חירום. כוחות הביטחון במדינה תגברו כוחות ושוטרים רבים הוצבו ברחבי קולומבו.
אלכס אגילסון, שהיה ליד אחת הכנסיות שבהן אירע פיצוץ, סיפר כי גם בניינים סמוכים רעדו מעוצמת ההדף. הוא הוסיף כי פצועים רבים פונו מהמקום באמבולנסים.
זיו מולכו, מדריך תיירים ישראלי שחי בסרי לנקה זה 14 שנים, סיפר: "יש תמיד תיירים ישראלים בסרי לנקה ובפסח במיוחד. לא ידוע לי על נפגעים ישראלים. אנחנו מנסים לבדוק. החיים נמשכים כרגיל גם בקולומבו עצמה. רק באזורי הפיצוצים יש משטרה ואמבולנסים. האווירה קשה. לא ברור מי עומד מאחורי זה".
סרי לנקה (לשעבר ציילון) היא מדינה-אי בצפון האוקיינוס ההודי, בסמוך לקצה הדרומי מזרחי של הודו. בירתה היא העיר קולומבו. מצר פלק מפריד בין האי לבין היבשה. לידו קיים מעין גשר של איים קטנים, שרטונות ושוניות. בסרי לנקה מתגוררים כ-22.5 מיליון תושבים (נכון ליולי 2018). כ-70% מהתושבים הם בודוהיסטים, 12.6% הינדואים, 9.7% מוסלמים ו-7.4% נוצרים.
המניע למתקפה הבוקר בסרי לנקה עדיין אינו ידוע. בעבר ידעה המדינה פיגועי טרור רבים. במשך עשרות שנים התנהלה בה מלחמת אזרחים, שבה ניצבו זה מול זה כוחות הממשלה וכוחות ארגון הטרור שנודע בשם "הנמרים הטמילים". המלחמה הסתיימה רשמית ב-2009, אולם עימותים בעצימות נמוכה נמשכו גם אחר כך.
אף שרק כשישה אחוזים מאזרחי סרי לנקה הם קתולים, הדת הקתולית נתפשת במדינה ככוח מאחד, משום שבקרב הקתולים יש הן אזרחים מהמיעוט האתני הטמילי והן אזרחים מאוכלוסיית הרוב הסינהלזית.
בסוף השנה שעברה נקלעה סרי לנקה למשבר חוקתי, כשראש המממשלה רניל וויקרמסינגה הודח על-ידי הנשיא, וחודשיים לאחר מכך הוא הושב לתפקידו.