הודו: נשיא העליון מואשם בתקיפה מינית
ברקע: שנים של מאבק בתקיפות מיניות בהודו, שהוציא מיליונים לרחובות. השופט: "זה שקר שמאחוריו כוח גדול, עצמאות מערכת המשפט על הכף"
נשיא בית המשפט העליון של הודו מתמודד עם האשמה בתקיפה מינית, אחרי שעובדת לשעבר בבית המשפט העליון, בת 35, טענה כי ניסה לגעת בה בניגוד לרצונה ורדף אחריה. נשיא בית המשפט, רנג'אן גוגוי, טוען שההאשמות שלה שקריות ושכל מטרתן היא למנוע ממנו לקיים שימועים בתיקים חשובים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
השופט גוגוי, בן 64, טען אתמול (שבת) כי עצמאות מערכת המשפט מוטלת כעת על הכף, וזימן ישיבה מיוחדת של בית המשפט בעקבות הטענות. במכתב ששלחה ל-22 שופטי העליון ביום שישי כתבה המתלוננת כי גוגוי ניסה פעמיים ליזום מגע מיני איתה בניגוד לרצונה באוקטובר בשנה שעברה.
"הוא חיבק אותי סביב המותניים ונגע בי בכל גופי בידיו", טענה. "הוא הצמיד את הגוף שלו אל הגוף שלי ולא אפשר לי ללכת. הוא אמר לי 'תחזיקי אותי' ולא שחרר אותי למרות שקפאתי וניסיתי להיחלץ מהאחיזה שלו על-ידי הקשחת הגוף שלי וניסיון להרחיק אותו ממנו".
האישה טוענת כי אחרי שהדפה את חיזוריו-לכאורה של גוגוי היא פוטרה מעבודתה ומשפחתה הותקפה. לדבריה, אשתו של גוגוי אף זימנה אותה ואמרה לה שעליה להשתטח ולחכך את אפה ברגליה כבקשת מילה. בישיבה שכינס אמר נשיא בית המשפט העליון כי הוא לא צריך אפילו לטרוח להכחיש את ההאשמות הללו: "יש כוח גדול יותר מאחורי זה", טען.
התלוננה שהמורה תקף אותה מינית - ונשרפה למוות
נשיא העליון, שאמור לפרוש מתפקידו בנובמבר אחרי שנה בתפקיד, אמר כי בימים הקרובים הוא עתיד לשמוע תיקים רגישים בשורה של נושאים וכי ימשיך בעבודתו "ללא שום פחד". הוא טען כי לאישה יש עבר פלילי וכי כלי התקשורת חייבים לדווח באופן אחראי על הטענות. האישה, נשואה ואם לארבעה, קראה לבית המשפט העליון להקים ועדת חקירה מיוחדת בנוגע להאשמות.
פעילותה של תנועת Me Too שהיכתה גלים בעולם הורגשה בשנים האחרונות גם בהודו, ועל רקע זה נחשפו האשמות בתקיפות מיניות שביצעו לכאורה בכירים בתעשיית הסרטים ההודית של בוליווד ובכלי תקשורת הודיים. בשנה שעברה נאלץ להתפטר שר בממשלת הודו אחרי שכמה נשים האשימו אותו בתקיפה מינית.
בית המשפט העליון של הודו הוא אחד המוסדות המכובדים ביותר במדינה. הוא כולל 25 שופטים וממונה על-ידי נשיא הודו. הנשיא ההודי אחראי גם על בחירת נשיא בית המשפט העליון. לעתים קרובות פוסק בית המשפט העליון בסוגיות רבות-חשיבות המתוות את מדיניותה של הודו. בית המשפט היה זה שקבע למשל בשנה שעברה כי יחסים חד-מיניים לא ייחשבו עוד לעבירה פלילית בהודו.
מאז שנת 2012 הסעירו את הודו מקרים רבים מאוד של מעשי אונס קבוצתי ומעשי רצח של צעירות, נערות וילדות בידי גברים. המקרה שהעלה לתודעה את האלימות הבלתי נתפשת נגד נשים בהודו היה זה שבו כמה צעירים תפסו בני זוג שעלו לאוטובוס בניו דלהי, היכו את הגבר – ואנסו את האישה והתעללו בה קשות במשך שעות. ימים אחר כך היא מתה מפצעיה. מיליוני הודים יצאו אז לרחובות כדי למחות על הטיוח של מעשי אלימות ותקיפות מיניות נגד הודיות, והמדינה הקשיחה בעקבות זאת את חוקיה הנוגעים לנושא.