יוגבל הדיג בים התיכון עד סוף אוגוסט
במשרד החקלאות הסבירו כי תקופת האיסור על הדיג באזור הים התיכון הוכרזה במטרה להבטיח תהליך רבייה תקין וסדיר של הדגים בים התיכון ושמירה על משאב הדגה
מיום ראשון יאסר דיג בכל השיטות, למעט חכה מהחוף ודיג מכמורת, עד 30 במאי. כך הודיע היום (ג') משרד החקלאות. עד 29 ביוני יאסר דיג דגים מתת משפחת הדקרים (לוקוסים) בכל שיטות הדיג כולל בחכה. אם ידוגו דגים מסוג זה יש להשיבם מיד לים. בנוסף, דיג ספינת המכמורת ייאסר מ-1 ביולי עד 31 באוגוסט וזאת כדי להימנע מלכידת דגיגים צעירים.
במשרד החקלאות הסבירו כי תקופת איסור על הדיג באזור הים התיכון מוכרזת על ידי מנהל אגף הדיג במשרד, בהתאם לתקנות הדיג, במטרה להבטיח תהליך רבייה תקין וסדיר של הדגים בים התיכון ושמירה על משאב הדגה.
היחידה הימית של רשות הטבע והגנים, האמונה מטעם משרד החקלאות על פיקוח הדיג בישראל, תגביר את מאמצי ההסברה והפיקוח בים התיכון, לקראת תקופת האיסור הדיג בעונת הקינון וההטלה של הדגים ובמהלכה. בתקופה זו תבוצענה פעילויות פיקוח בים, במעגנות ובחנויות הדיג לאורך כל שעות היום ובצוותים מתוגברים.
מנהל היחידה הימית ברשות הטבע והגנים, יגאל בן ארי, אמר: "לנו ולדייגים המקצועיים והחובבים אינטרס מובהק ומשותף להגן על הדגים בעונת ההטלות למען שמירה על התפתחות טבעית של משאב הדגה בים התיכון, שמדי שנה הולך ופוחת איסור הדיג בעונת הרבייה נועד לאפשר לדגים להתרבות בשקט ולהעמיד בהצלחה דור צאצאים. במהלך הימים הקרובים, נפעל מול קהילת הדייגים בים ובמעגנות במספר ערוצים כך שיהיו מעודכנים על מועדי ומשך תקופת איסור הדיג על שיטותיו השונות. במקביל נגביר את פעולות הפיקוח בכל שעות היממה בשיתוף גורמי אכיפה נוספים כדי לאכוף בהצלחה את איסור הדיג ובכך לשמור בהצלחה על מצב הדגה בים".
מנהל אגף הדיג במשרד החקלאות, ניר פרוימן, הוסיף: "בעונת הרבייה נוצר הדור הבא של הדגיגים, שיסייעו להגנה מיטבית על הדגה בים התיכון, כמקובל במרבית מדינות הים התיכון. לפני שלוש שנים קידמנו את אישורן של תקנות הדיג המעודכנות, כך שיחד עם ציבור הדייגים, נוכל לקדם את השמירה על הדגה בים ועל פרנסת הדייגים למקום טוב יותר. אנו קוראים לדייגים לשתף פעולה ובכך לשמור על משאב חשוב זה".
בשבוע שעבר נכנס לתקופו איסור על הדיג בכנרת, שיסתיים ב-12 ביולי. הוא יחול על האזורים בתחום שפכי הנחלים הגדולים של רמת הגולן לצפון הכנרת (אזור הבטיחה) ובתחום הימי שבין המושבה מגדל ועד חוף כרי דשא. לדברי אגף הדיג, מדובר באזורים עיקריים המשמשים לקינון והטלת ביצי הדגים, ביניהם מיני האמנון, הנחשבים לדגים מועדפים למאכל בקרב הציבור בישראל.