שתף קטע נבחר

 

כוכב רוק והסגן של אובמה: הדמוקרטים שרצים לנשיאות

לא פחות מ-20 דמוקרטים כבר הכריזו שיתמודדו בפריימריז, בתקווה לנצח את טראמפ ב-2020. מובילים בצמרת: ג'ו ביידן, היהודי ברני סנדרס והכוכב העולה בטו אורורק שקרא לנתניהו "גזען". עוד ברשימה: אליזבת וורן שטראמפ מכנה "פוקהונטס", וראש העיר ההומו פיט בוטיג'ג'. ינסו להפתיע: שחקן פוטבול, גורו מהוליווד והסנאטורית שאכלה סלט במסרק

  ()

ג'ו ביידן, בן 76

סנאטור לשעבר ומי שכיהן כסגן נשיא ארה"ב בממשל אובמה. אחד הפייבוריטים הגדולים לנצח בפריימריז שייערכו בתחילת השנה הבאה ולזכות במועמדות הדמוקרטית לנשיאות ב-2020. ביידן צפוי לעמוד במרכזו של הוויכוח אם כדי לכבוש את הבית הלבן זקוקה המפלגה הדמוקרטית לפנים חדשות המייצגות פוליטיקה ליברלית או לפוליטיקאי ותיק, איש מרכז. לפעילים ליברלים יש ביקורת על התנהלותו של ביידן בימיו בסנאט, בכלל זה על חוק שיזם ב-1994 ושהוביל לעלייה בשיעורי הכליאה, ועל קשריו בענף הפיננסים, המרכזי למדי במדינת דלאוור, שממנה הוא מגיע.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

הבחירות לנשיאות ארה"ב 2020 – סיקור נרחב

 

ג'ו ביידן מכריז על ריצתו לנשיאות    (צילום: עמוד היוטיוב של ג'ו ביידן)

ג'ו ביידן מכריז על ריצתו לנשיאות    (צילום: עמוד היוטיוב של ג'ו ביידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  (צילום: רויטרס)
ביידן. "אכבד יותר מרחב אישי של נשים"(צילום: רויטרס)

ביידן ניסה בעבר פעמיים לזכות במועמדות הדמוקרטים לנשיאות ארה"ב, ב-1988 וב-2008. לאחרונה התמודד עם טענות שלפיהן נגע באופן בלתי הולם בנשים, ובסרטון תגובה שפרסם הבטיח להקפיד ביתר שאת לכבד את "המרחב האישי" שלהן.

 

ברני סנדרס, 77 

סנאטור מוורמונט שהתמודד בפריימריז לנשיאות מול הילרי קלינטון ב-2016 וכפה עליה קרב צמוד בהרבה מהצפוי. הבעיה של סנדרס היא שלפני ארבע שנים ניצבה מולו מועמדת חזקה אחת, ואילו במרוץ הקרוב יהיה עליו להתחרות בשורה ארוכה של מועמדים פרוגרסיביים, המקדמים עניינים שהוא עצמו הביא לקדמת הבמה של המפלגה הדמוקרטית בפריימריז הקודמים. הצעותיו כוללות בין השאר לימודים חינם במכללות ציבוריות, שכר מינימום של 15 דולר ותוכנית בריאות אוניברסלית. בשנים האחרונות ניסה להגדיל את התמיכה שלה הוא זוכה בקרב שחורים והיספנים אחרי שבפריימריז של 2016 התקשה לגייס את קולות המיעוטים.

ברני סנדרס (צילום: AFP)
סנדרס. "ממשלת נתניהו גזענית"(צילום: AFP)

סנדרס היהודי ידוע כמי שביקר לא אחת את ישראל במילים חריפות. בפריימריז הקודמים נטען כי בריאיון שהעניק אמר שישראל הרגה יותר מ-10,000 פלסטינים חפים מפשע במבצע צוק איתן. אחר כך פרסמו אנשיו הכחשות, וכשנשאל על כך שוב טען שהכוח שהפעילה ישראל בעזה במהלך המבצע היה "לא פרופורציונלי". על כל פנים, דבריו גררו גינויים קשים מצד ארגונים יהודיים.

 

גם באפריל של השנה שעברה, כש-16 פלסטינים נהרגו בהתפרעויות על הגדר בגבול עזה במסגרת "צעדת השיבה", גינה סנדרס בתוקף את ישראל ואמר כי הוא אינו מאמין לה שההרוגים היו פעילי טרור. "הרג המפגינים הפלסטינים בידי צה"ל הוא טרגדיה", אמר סנדרס, וטען שצה"ל הפריז בתגובתו.

 

סנדרס סיפר בעבר כי ב-1963 עבד כמתנדב בקיבוץ שער העמקים, ובשנים האחרונות העיד שיש לו עדיין משפחה בארץ.

 

בשבוע שעבר הצהיר סנדרס שהוא "100% בעד ישראל", אבל טען שממשלת נתניהו גזענית ושראש ממשלת ישראל מתייחס באופן לא הוגן לפלסטינים.

 

בטו אורורק, 46 

אורורק כיהן כחבר קונגרס מטעם מדינת טקסס במשך שלוש קדנציות. הוא עלה לתודעה בארה"ב וקנה לעצמו מעמד של כוכב רוק פוליטי בשנה שעברה, כשהתמודד על מקום בסנאט מול חבר הסנאט המכהן ורב ההשפעה טד קרוז הרפובליקני. אף שהתמודד בטקסס, מדינה רפובליקנית מובהקת, הצליח אורורק לכפות על קרוז מרוץ צמוד למדי ולגייס סכום שיא של תרומות לפוליטיקאי בארה"ב. הוא גם משך המוני אוהדים לעצרות שלו וזכה לגיבוי מהזמרת ביונסה. אורורק, שבצעירותו ניגן בלהקת רוק, דוגל במדיניות פרוגרסיבית. בפריימריז הקרובים הוא יתמודד עם אתגר: העובדה שהוא גבר לבן שבכמה עניינים מרכזיים נוקט מדיניות מתונה יותר מאשר רבים מיריביו במרוץ.

בטו אורורק (צילום: AP)
אורורק. "נתניהו גזען שלא מייצג את הרצון האמיתי של העם בישראל"(צילום: AP)

ב-8 באפריל, יום לפני הבחירות בישראל, כינה אורורק את בנימין נתניהו "ראש ממשלה גזען". "מערכת היחסים בין ישראל לארצות הברית היא מהחשובות בעולם, ואם רוצים שמערכת היחסים הזו תהיה מוצלחת היא צריכה להתעלות על ראש ממשלה גזען", הצהיר אז. "נתניהו מזהיר מפני הערבים שמגיעים לקלפיות, מתחמק מכל סיכוי לשלום ואף מאיים לספח את הגדה המערבית. הוא אפילו צידד במפלגת ימין קיצוני גזענית כדי להישאר בשלטון", אמר בהתייחס למאמצי נתניהו לשלב את מפלגת עוצמה יהודית ברשימת איחוד מפלגות הימין. "אני לא חושב שהוא מייצג את רצונו האמיתי של העם בישראל".

 

אליזבת וורן, 69 

סנאטורית ממסצ'וסטס הנחשבת למנהיגת הליברלים במפלגה הדמוקרטית ולמבקרת חריפה של וול סטריט. הייתה מהתומכות הנלהבות והבולטות ביותר של הילרי קלינטון במרוץ שלה לנשיאות ב-2016. וורן מתמקדת בקמפיין שלה במסר כלכלי פופוליסטי ומבטיחה להילחם במה שהיא מכנה המערכת הכלכלית המושחתת שנותנת עדיפות לעשירים. היא גם הציעה לבטל את שיטת האלקטורים בבחירות לנשיאות ארה"ב, הבטיחה להילחם באמזון, גוגל ופייסבוק אם תיבחר, והצהירה כי תימנע מאירועים פוליטיים לגיוס כספים לקמפיין שלה.

אליזבת וורן (צילום: AP)
אליזבת וורן. בדיקת DNA שעצבנה ילידים(צילום: AP)

בשנים האחרונות מרבה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לעלוב בוורן על שום טענתה שמוצאה אינדיאני, והוא מכנה אותה בבוז "פוקהונטס". וורן גדלה באוקלהומה, אזור שהיה בעבר טריטוריה "אינדיאנית", וב-2012, כשהתמודדה על מושב בסנאט, נחשפה כתבה מעיתון סטודנטים ב-1996 שבה הוצגה וורן כצאצאית של אינדיאנים. וורן הסבירה כי הזדהתה אז כאינדיאנית בהסתמך על הסיפורים שעוברים מדור לדור במשפחתה. טראמפ לעג לה על הטענה שעצמות לחייה הגבוהות הן עדות למוצאה האינדיאני, ותחת הלחץ שלו עברה וורן בדיקת DNA, שקבעה שרוב אבותיה אירופיים, אך גם שיש סבירות גבוהה שיש לה שורשים אמריקניים ילידיים. עצם ההסכמה לערוך בדיקה שכזו סיבכה את וורן והקימה עליה את זעמם של מנהיגי ילידים.

 

פיט בוטיג'ג', 37 

ראש העיר הצעיר של סאות' בנד, אינדיאנה, הוא אחד הכוכבים העולים במפלגה. מי שנחשב לאנדרדוג המוחלט של הפריימריז החל בחודשים שאחרי הכרזתו על הריצה לנשיאות לצבור מומנטום בקרב מצביעים צעירים. בוטיג'ג' הוא הומו מוצהר הנשוי לבן זוגו. הוא בוגר הרווארד, דובר שבע שפות ושירת באפגניסטן. הוא מנסה לקנות לעצמו מעמד של מי שמייצג דור חדש של הנהגה הדרוש כדי להיאבק בטראמפ. אם ינצח בפריימריז יהיה כמובן ללהט"ב המוצהר הראשון שזוכה במועמדות לנשיאות מטעם אחת המפלגות הגדולות בארה"ב. סקר שנערך רק לאחרונה מלמד שרוב האמריקנים אינם רואים בעיה בכך שהנשיא יהיה הומו.

 

הקמפיין שצובר תאוצה. בוטיג'ג'    (רויטרס)

הקמפיין שצובר תאוצה. בוטיג'ג'    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ארה
אמריקה מוכנה לנשיא הומו. בוטיג'ג'(צילום: AFP)

בהכרזתו על רצונו להתמודד על הנשיאות הדגיש את השיפור הכלכלי שהביא לעירו. עד לאחרונה הוא נחשב לאלמוני עד כדי כך שלחשבון הטוויטר שלו צירף מדריך הגייה המסביר כיצד להגות נכונה את שמו – BOOT-edge-edge.

 

חוליאן קסטרו, 44 

נחשב לבן טיפוחיו של הנשיא לשעבר ברק אובמה, וכיהן כשר השיכון והפיתוח האורבני בממשלו. אם ינצח בפריימריז יהיה להיספני הראשון שזוכה במועמדות של אחת המפלגות הגדולות לנשיאות ארה"ב. קסטרו, שסבתו הייתה מהגרת ממקסיקו בשנות ה-20 והתמקמה בטקסס, השתמש לאורך השנים בסיפורו האישי כדי למתוח ביקורת על המדיניות שנוקט טראמפ בגבול בין ארה"ב למקסיקו.

חוליאן קסטרו רץ לנשיאות ארה
חוליאן קסטרו. האח התאום מקשה על טראמפ בקונגרס(צילום: AFP)

זה זמן רב שבמפלגה הדמוקרטית רואים בקסטרו כוכב עולה, והוא האיש שנבחר ב-2012 לשאת את נאום התמיכה המרכזי בברק אובמה בוועידה הדמוקרטית הארצית. בבחירות לנשיאות ב-2016 היה קסטרו אחד המועמדים המובילים לשמש כסגנה של הילרי קלינטון אם תנצח בבחירות, אך לבסוף לא נבחר להיות שותפה במרוץ.

 

קסטרו תומך בתוכנית Medicare for All ומדגיש את ניסיונו בקידום דיור בר השגה. על ריצתו לנשיאות הכריז בעירו סן אנטוניו, שבעבר כיהן כראש העיר שלה. אחיו התאום, חואקין קסטרו, הוא חבר קונגרס דמוקרטי מטעם מדינת טקסס, ובהיותו חבר בוועדת המודיעין של הבית מיצב את עצמו כמבקר חריף של הנשיא טראמפ.

 

איימי קלובושר, 58 

סנאטורית ממינסוטה שלה זו הכהונה השלישית בסנאט. היא הייתה המתונה הראשונה במפלגה הדמוקרטית שהכריזה על מועמדותה בפריימריז. קלובושר זכתה לתשומת לב ארצית ב-2018 כשבשימוע בסנאט התעמתה עם ברט קבאנו, מועמדו של טראמפ לתפקיד נשיא בבית המשפט העליון, על רקע ההאשמות נגדו כי הטריד מינית. בקמפיין הפריימריז שלה היא מביעה תמיכה באלטרנטיבה לתוכנית הבריאות Medicare ונוקטת עמדה נוקשה נגד העלייה במחירי התרופות במרשם.

ארה
עדויות על זריקת קלסרים. קלובושר(צילום: AP , shtterstock)

קלובושר מתמודדת עם דיווחים בעייתים ביותר על היחס שלה לעובדיה, דיווחים שמקשים עליה לשכור את שירותיהם של אסטרטגים בכירים. בפברואר השנה דיווח "ניו יורק טיימס" על תקרית מוזרה במיוחד שבה הייתה קלובושר מעורבת בשנת 2008: היא ועוזר שלה היו בנמל תעופה בדרכם לדרום קרוליינה, ובעוד העוזר סוחב סלט שקנה עבורה וכן את הכבודה שלו ושלה – הפיל את סכו"ם הפלסטיק. כשהגיעו למטוס וגילו שהסכו"ם אבד ושלדיילים אין עבורה סכו"ם חלופי, גערה בו קלובושר, ואז שלפה מסרק מהתיק שלה, אכלה בו את הסלט – ושלחה את העוזר לנקות עבורה את המסרק. עוזריה לשעבר של קלובושר סיפרו עוד כי זרקה עליהם קלסרים וטלפונים והטילה עליהם משימות שלא היו אמורים לבצע מתוקף תפקידם, כגון שטיפת כלי האוכל שלה.

 

טולסי גבארד, 38

חברת בית הנבחרים מהוואי. החברה ההינדית הראשונה בקונגרס, וגם חברת הקונגרס הראשונה שנולדה בסמואה האמריקנית. בעבר עבדה בארגון של אביה הפועל נגד להט"בים וסייעה לקדם חקיקה נגדם. היא נאלצה להתנצל על העמדות שבהן החזיקה בעבר בנוגע לנישואים חד-מיניים.

טולסי גבארד גברד דמוקרטית רצה לנשיאות ארה
נסעה לפגוש את אסד. טולסי גבארד(צילום: AP)

ב-2016 הכעיסה גבארד חברים במפלגתה כשנפגשה עם דונלד טראמפ בימי חילופי הממשל, אחרי ניצחונו בבחירות לנשיאות, וכשנסעה בחשאי לסוריה ונפגשה עם הנשיא בשאר אסד, אף שאז כבר הואשם ברצח עם ובפשעי מלחמה. היא סירבה להתנצל על הביקור ההוא ואמרה שחשוב להיפגש עם יריבים אם רוצים באמת לחתור לשלום. גבארד פקפקה בכך שאסד היה אחראי להתקפה כימית נגד אזרחים שבה נהרגו עשרות בני אדם, התקפה שבעקבותיה תקפה ארה"ב בסיס של חיל האוויר הסורי. היא גם הביעה התנגדות להתערבות של ארה"ב במלחמה בסוריה.

 

אשתקד תקפה את טראמפ על כך שהוא עומד לצדה של סעודיה אחרי רצח העיתונאי ג'מאל חשוקג'י בקונסוליה הסעודית באיסטנבול. בפריימריז של 2016 תמכה במועמדותו של ברני סנדרס מול הילרי קלינטון.

 

קורי בוקר, 49 

חבר בסנאט האמריקני מטעם מדינת ניו ג'רזי. עלה לתודעה הציבורית במהלך המאבק של הדמוקרטים נגד מינויו של ברט קבאנו לשופט בבית המשפט העליון של ארה"ב בצל הטענות לתקיפות מיניות מצד קבאנו. בקמפיין שלו מתמקד בוקר ביחסים ובחוסר השוויון בין הגזעים השונים בארה"ב ומדגיש את ההשפעה שהייתה לאפליה על משפחתו שלו. הוא מאמץ עמדות פרוגרסיביות בעניין Medicare לכל האמריקנים, תוכנית "הסדר הירוק החדש" שעניינה מאבק בשינויי האקלים, ונושאים בולטים אחרים. הוא גם מדגיש את נטייתו להעדיף סגנון חיובי על פני התקפות.

  (צילום: AFP)
להתמקד בטוב. קורי בוקר(צילום: AFP)
 

 

קמאלה האריס, 54

סנאטורית מקליפורניה שזו כהונתה הראשונה בסנאט. אם תנצח בפריימריז לנשיאות תהיה האישה השחורה הראשונה אי פעם שעושה זאת. האריס היא בתם של מהגרים מג'מייקה ומהודו, ובין השאר תומכת ב"סדר הירוק החדש" ובלגליזציה של מריחואנה. כהונתה בעבר כתובעת כללית בקליפורניה עוררה חשדנות וגררה בדיקה קפדנית במפלגה הדמוקרטית, שבשנים האחרונות חלו תמורות בעמדותיה בכל הנוגע לענייני משפט פלילי.

קמלה האריס (צילום: AFP)
קמלה האריס. כן ללגליזציה(צילום: AFP)

 

קירסטן ג'יליברנד, 52

כשכיהנה כסנאטורית מטעם ניו יורק נודעה ג'יליברנד כדמות מתונה, אולם בשנים האחרונות יצאה לדרך חדשה כפרוגרסיבית אדוקה, וכעת היא נלחמת למען הקשחת חוקי הנשק ולמען הסדר הירוק החדש. בין השאר הובילה מאמצים לטפל בבעיה של תקיפות מיניות והטרדות מיניות בצבא, במכללות ובקונגרס עצמו. במהלך הקמפיין שלה תקפה בחריפות את טראמפ. היא פרסמה את החזרי המס שלה בין 2018-2007 – ובכך אפשרה את הבחינה המעמיקה ביותר של ההתנהלות הכספית של מועמד כלשהו בבחירות לנשיאות ב-2020. היא קראה ליריביה לנקוט צעד דומה.

  (צילום: AFP)
ג'יליברנד. 11 שנים של מסים(צילום: AFP)

 

סת' מולטון, 40 

חבר קונגרס ובוגר מלחמת עיראק שנבחר לבית הנבחרים האמריקני לראשונה ב-2014. מיצב את עצמו כמבקר בולט של המלחמה בעיראק, וטען שאין לשלוח לשם חיילים נוספים. פועל להקשחת ההגבלות על נשיאת נשק, ואומר שאין לאפשר לאזרחים לרכוש כלי נשק מסוגים דומים לאלה שמשמשים בצבאות. מולטון תומך בלגליזציה של מריחואנה ואמר ב-2016 שבלימודיו בקולג' עישן את הסם בעצמו. אחרי שהדמוקרטים זכו ברוב בבית הנבחרים ב-2018 הוא סייע לארגן אופוזיציה לניסיון – המוצלח בסופו של דבר – של ננסי פלוסי להתמנות שוב ליושבת הראש של הבית.

  ()
מולטון. "גם אני עישנתי"

 

אריק סוולוול, 38

מכהן כבר שלוש כהונות בבית הנבחרים מטעם מחוז בקליפורניה. לדבריו שתיים מהסיבות הראשיות לכך שהצטרף למרוץ הן הצורך להילחם בחובותיהם של סטודנטים ובאלימות הקשורה לכלי נשק. בין הסיבות שהופכות אותו למועמד לגיטימי לבית הלבן, כך טוען סוולוול, עבודתו בוועדת המודיעין של בית הנבחרים והקמתו את "פורום העתיד", סיעה של יותר מ-25 חברי קונגרס דמוקרטים המבקרים באוניברסיטאות ובמכללות כדי לדון בנושאים החשובים לדור המילניום כגון חובות הנגרמים מהלוואות וכן שינויי האקלים.

  ()
ביקורים באוניברסיטאות. אריק סוולוול
 

 

טים ראיין, בן 45 

חבר קונגרס בעל תשע כהונות הנחשב למתון. בא ממחוז המזוהה עם מעמד הפועלים במדינת אוהיו, מדינה שבאופן מסורתי יש לה חשיבות רבה מאוד בהכרעת הבחירות לנשיאות. את מסריו הוא מכוון למצביעי הצווארון הכחול שברחו מהמפלגה הדמוקרטית והצביעו לטראמפ ב-2016. לדבריו טראמפ הפנה להם את גבו ולא מימש את הבטחתו להחיות את תעשיית הייצור שם. ראיין מבטיח ליצור משרות ולהתמקד בחינוך הציבורי וביכולתם של האמריקנים לזכות בטיפול רפואי הולם. לתשומת לב ארצית זכה לראשונה כשניסה להדיח את ננסי פלוסי מתפקיד יו"ר בית הנבחרים האמריקני ב-2016, וטען שהגיע הזמן להנהגה חדשה.

  (צילום: AFP)
להחזיר את אוהיו. טים ראיין(צילום: AFP)

 

וויין מסאם, בן 44 

ב-2015 ניצח את ראש העיר מיראמאר שבפרברי מיאמי, אשר שכיהן בתפקיד 16 שנה, ובכך הפך מסאם לראש העיר השחור הראשון בתולדותיה. הוא בן למהגרים מג'מייקה ושיחק בנבחרת הפוטבול של אוניברסיטת מדינת של פלורידה ב-1993. אחר כך הקים עם אשתו חברת בנייה. הוא מבטיח להתמקד בהפחתת האלימות הקשורה לכלי נשק, לפעול למיתון שינויי האקלים ולהפחית את החובות שבהם שוקעים סטודנטים שלוקחים הלוואות ואת העלויות הכרוכות בתשלום למוסדות הבריאות.

  (צילום: AP)
וויין מסאם. מלחמה בחובות של הסטודנטים(צילום: AP)

 

ג'ון היקנלופר, בן 67 

מושל קולורדו לשעבר. מיצב את עצמו כאיש מרכז וכפוליטיקאי מיומן בעל ניסיון בעסקים. הוא המועמד היחיד בפריימריז עד כה שהביע התנגדות לתוכנית "הסדר הירוק החדש". לדבריו התוכנית תיתן לממשל כוח רב מדי בכל הקשור לקבלת החלטות בתחום ההשקעות. בשתי כהונותיו כמושל נסקה כלכלת קולורדו, והמדינה הרחיבה את הגישה לשירותי הבריאות, העבירה חוקים המגבילים את השימוש בנשק ואישרה את השימוש במריחואנה.

  (צילום: רויטרס)
קולורדו נסקה. היקנלופר(צילום: רויטרס)

 

ג'יי אינסלי, 68 

מושל מדינת וושינגטון. הפך את המאבק בשינויי האקלים לסוגיה המרכזית בקמפיין הבחירות שלו. כמושל השעה את עונש המוות ויישם במלואה את תוכנית אובמה-קר וגם הרחיב את תוכנית Medicaid לכיסוי העלויות של טיפולים רפואיים המיועדת לעניים. הוא תומך בתוכנית "הסדר הירוק החדש" שאותה מקדמים הפרוגרסיבים. לפני שנבחר למושל בשנת 2012 כיהן כ-15 שנה בקונגרס.

  (צילום: AFP)
שינויי האקלים במוקד. אינסלי(צילום: AFP)

 

מריאן וויליאמסון, 66 

סופרת שחיברה כמה רבי מכר, ילידת טקסס, שמאמינה שהקמפיין הרוחני שלה יכול לאחות את הקרע באמריקה. עלתה לתודעה בעקבות ריאיון בתוכניתה של אופרה ווינפרי ב-1992, ונודעה כ"מדריכה הרוחנית" של דמויות שונות בהוליווד. בין השאר היא קוראת לשלם פיצויים בסך 100 מיליארד דולר בגין העבדות, להקשיח את חוקי בקרת הנשק, לערוך רפורמות במערכת החינוך ולהעניק שוויון זכויות ללהט"בים. ב-2014, כמועמדת עצמאית, כשלה בניסיונה לזכות במושב בבית הנבחרים של קליפורניה.

  (צילום: רויטרס)
הכול התחיל אצל אופרה. וויליאמסון(צילום: רויטרס)

 

אנדרו יאנג, 44

יזם ואיש הייטק לשעבר, תושב ניו יורק ובן למהגרים מטייוואן, שבקמפיין שלו מתמקד בתוכנית הכנסה אוניברסלית שאפתנית. יאנג רוצה להבטיח לכל האזרחים האמריקנים בני 18 עד 64 הכנסה של 1,000 דולר. הוא תומך בתוכנית Medicare for All ומציע צורה חדשה של קפיטליזם, "שהאדם עומד במרכזה".

  (צילום: רויטרס)
קפיטליזם עם האדם במרכז. אנדרו יאנג(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
להעלות את שכר המינימום. דילייני(צילום: רויטרס)
 

 

ג'ון דילייני, 56

הצהיר כי ב-100 הימים הראשונים לכהונתו כנשיא, אם ייבחר, הוא מתכוון לקדם אך ורק הצעות חוק שיש עליהן הסכמה מצד שתי המפלגות. הוא פועל גם לקידום מערכת בריאות אוניברסלית, העלאת שכר המינימום הפדרלי ואישור חוקים הנוגעים לבטיחות בנשק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סנדרס, ביידן ואורורק. 20 במרוץ
מומלצים