שתף קטע נבחר

 

לאחר השבת גופת באומל: שני אסירים ישוחררו מהכלא

שליחו של פוטין לענייני סוריה אמר כי החזרת גופת זכריה באומל "לא הייתה פעולה חד-צדדית" - ומסר כי סורים ישוחררו מהכלא. זמן קצר לאחר מכן אישרו בישראל כי הוחלט על שחרור שני אסירים. גורם ישראלי רשמי טען כי "ההחלטה התקבלה אחרי השבת הגופה. הנושא לא עלה מראש". הקבינט לא דן בעניין

 

הגעת גופת רס"ל זכריה באומל לישראל    (צילום: דובר צה"ל )

הגעת גופת רס"ל זכריה באומל לישראל    (צילום: דובר צה"ל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בכיר רוסי טען כי העברת גופת זכריה באומל "לא הייתה פעולה חד-צדדית" ואמר שישראל תשחרר בתמורה אסירים סורים מהכלא - וזמן קצר לאחר מכן אישרו בישראל כי הוחלט על שחרורם מהכלא של שני אסירים. גורם ישראלי רשמי אמר כי "רק לאחר השבת גופתו של זכריה באומל ז"ל החליטה ישראל בימים האחרונים על שחרור שני אסירים כמחווה של רצון טוב. הנושא לא עלה מראש. ישראל פועלת ללא לאות להשבת השבויים והנעדרים ותמשיך לפעול תוך שמירה על ביטחון ישראל". בקבינט לא התנהל דיון כלשהו לפני שחרור האסירים.

 

בראיון לרשת RT התייחס השליח המיוחד של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לענייני סוריה, אלכסנדר לברנטייב, להשבת גופת באומל שהוגדר כנעדר מאז מלחמת לבנון הראשונה ואמר: "ראשית אנו רואים זאת כצעד הומניטרי. אנו ברוסיה נוהגים ברגישות רבה בכל הנוגע לחיפוש נעדרים והרוגים, אפילו עוד ממלחמת העולם השנייה".

 

"מסיבה זאת, כאשר הייתה אפשרות למסור את הגופה התקבלה ההחלטה, ואנו מודים לצד הסורי על ההבנה", אמר לברנטייב, אך הבהיר כי "הפעולה הזאת לא הייתה חד-צדדית - ישראל קיבלה החלטה, אותה תצטרך לבצע בהמשך, והיא לשחרר חלק מהאזרחים הסורים שנמצאים בבתי הכלא בישראל. זו הייתה פעולה בעלת אינטרס עבור הצד הסורי. אנחנו לא נעשה שום דבר שנוגד את האינטרסים של סוריה, אלא רק דברים שמשרתים אותם".

 

מההודעה הישראלית הרשמית לא ברור אם אכן מדובר באזרחים סורים, וגם לא ברור אם הם כבר שוחררו מהכלא. בנוסף, טרם ברור מיהם אותם כלואים ששוחררו, אך בבתי הסוהר כלואים כמה דרוזים שהורשעו בריגול לטובת סוריה. אחד מהם הוא סודקי אל-מקת ממג'דל שמס, ותיק האסירים הביטחוניים הסורים, שנשלח לפני שנתיים ל-14 שנות מאסר נוספות בגין העברת מידע על צה"ל למודיעין הסורי. 

זכריה באומל (צילום רפרודוקציה: עמית שאבי)
זכריה באומל(צילום רפרודוקציה: עמית שאבי)

הלוויה של של רס
הלוויית באומל בהר הרצל(צילום: EPA)

בראיון טען שליחו של פוטין כי "הדיווחים על מחלוקות בין רוסיה ואיראן שגויים לחלוטין, אלה שמועות. מי שמפיץ אותן מעוניין גם לפגוע ביחסים בין איראן וסוריה". לברנטייב אף מתח בראיון ביקורת על תקיפות צה"ל: "יש סכנה בתקיפות שמבצע חיל האוויר הישראלי בסוריה. זה גורם להסלמת המצב - לא רק בסוריה, אלא באזור כולו. אנחנו מציגים את עמדתנו בעניין לצד הישראלי ומנסים לשכנע אותו שישנן דרכים אחרות להשפיע על ההתפחויות במצב מבלי לגרום להרס למבנים ולאתרים בסוריה. אנו חוששים מפני מלחמה כוללת ולא נסכים שסוריה תהפוך לזירת מלחמה או זירה לסגירת חשבונות בין המעצמות".

 

לפני שלושה שבועות נטמן באומל בבית העלמין הצבאי בהר הרצל, 37 שנים אחרי שהוכרז כנעדר בעקבות קרב סולטן יעקוב. לפי דיווחים ערביים, הגופה נמצאה במחנה הפליטים ירמוכ ליד דמשק: "למעשה היה מדובר בסדרת מבצעים של הצבא הרוסי בליווי צה"ל, אחרי שיתוף פעולה בין זרועי בישראל בין השב"כ, אמ"ן והמוסד", אמרו בצה"ל. "לישראל הובאו כמה גופות דרך רוסיה ובמהלך בדיקתן זוהתה באופן ודאי גופתו של באומל ז"ל".

 

אחותו של זכריה באומל סופדת לו    (צילום: משה מזרחי )

אחותו של זכריה באומל סופדת לו    (צילום: משה מזרחי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
הטקס הרשמי במשרד ההגנה הרוסי לזכר באומל    (צילום: לע"מ)

הטקס הרשמי במשרד ההגנה הרוסי לזכר באומל    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

במהלך ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במוסקבה, נערך טקס מיוחד לבאומל. הרמטכ"ל הרוסי קיבל את נתניהו יחד עם משמר כבוד, והציג ארון עם שרידי חפצים של באומל, בהם סרבל ונעליים, ועליו דגל ישראל. לפני כן אישר נשיא רוסיה פוטין כי אנשי הצבא הרוסי בסיוע הסורים היו אלה שמצאו את גופתו של באומל. "אנשינו יחד עם הסורים איתרו את הנעדר ויעמלו לאתר נעדרים נוספים", אמר. אותו סיוע עורר תרעומת על המשטר הסורי.

 

קרב סולטן יעקוב התנהל בין כוחות צבא סוריים לכוחות ישראליים ביומו השישי של מבצע שלום הגליל (ב-11-10 יוני 1982). בסיום הקרב נמנו 20 הרוגים בין חיילי צה"ל, עשרות פצועים ושישה נעדרים. עם מציאת גופתו של באומל, נותר לא ידוע גורלם של שניים מהנעדרים - יהודה כץ וצבי פלדמן.


פורסם לראשונה 27/04/2019 08:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
זכריה באומל
צילום: דובר צה"ל
מומלצים