272 ספרו קולות ומתו בבחירות הגדולות בעולם
כדי לחסוך עלויות ערכה אינדונזיה ביום אחד בחירות לנשיאות, לפרלמנט ולמועצות האזוריות - ושלחה 193 מיליון מצביעים ל-800 אלף קלפיות. לא כל העובדים בקלפיות עמדו בעומס: 272 מתו מתשישות ו-1,878 חלו
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
260 מיליון איש חיים באינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם. ל-193 מיליון יש זכות הצבעה. ב-17 באפריל, במטרה לחסוך עלויות, ערכה המדינה בחירות מקיפות במיוחד: האזרחים בחרו נשיא, חברי פרלמנט וחברים במועצות האזוריות.
ברחבי אינדונזיה הוצבו כ-800 אלף קלפיות ביום הבחירות. אחוז ההצבעה היה גבוה יחסית ועמד על 80%. יום הבחירות נמשך שמונה שעות בלבד, במדינה שהמרחק בין הקצה המערבי שלה לקצה המזרחי הוא יותר מ-5,000 קילומטרים.
חלק מהעובדים בקלפיות שהיו אחראים על הספירה הידנית פשוט לא עמדו בעומס. בשבת בערב הודיע דובר ועדת הבחירות המרכזית ש-272 עובדים בקלפיות מתו, בעיקר מתשישות כתוצאה מעבודת יתר. עוד 1,878 עובדים חלו אחרי ספירת הקולות הקדחתנית.
באינדונזיה זועמים על ועדת הבחירות המרכזית בעקבות מותם של העובדים התשושים. במדינה טוענים שוועדת הבחירות לא טיפלה כראוי בעומס הגדול על העובדים בקלפיות, ושהציפיות של הממשלה מהעובדים הזמניים בקלפיות לא היו ריאליות.
משרד הבריאות האינדונזי קרא בשבוע שעבר לבתי החולים להעניק טיפול דחוף לעובדי הקלפיות שחשים ברע. משרד האוצר האינדונזי נמצא בקשר עם המשפחות במטרה להעניק פיצויים.
גם נשיא אינדונזיה ג'וקו ווידובו וגם יריבו פראבובו סוביאנטו הכריזו על ניצחון בבחירות לנשיאות, למרות שלפי נתונים ראשוניים ווידובו ניצח בפער של כ-10%. ועדת הבחירות תמשיך לספור את הקולות, ותודיע על המנצח בבחירות לנשיאות – ועל המנצחים בבחירות לפרלמנט – ב-22 במאי.