שתף קטע נבחר

 

לראשונה: רוב הרכישות בכרטיסי אשראי נעשות ללא הכרטיס

אמזון בדרך לישראל ומהפכת המסחר המקוון כבר כאן: מבדיקה שערכנו עולה כי 2018 היתה השנה הראשונה בה יותר ממחצית מהרכישות בכרטיסי אשראי התבצעו ללא נוכחות הכרטיס, רובן באונליין. עוד עולה כי הישראלים החזיקו השנה יותר מ-11 מיליון כרטיסים, וסכום הקניות בחו"ל גדל באופן דרמטי

מהפכת המסחר המקוון נותנת אותותיה: לראשונה, רוב הרכישות בכרטיסי אשראי מתבצעות ללא נוכחות הכרטיס, כך עולה מבדיקת ynet.

 

בנק ישראל: גידול בשיעור הפעולות שנעשות בערוצים הישירים בבנקים

קונים יותר באשראי: היקף הרכישות ב-2018 הסתכם ב-330 מיליארד שקל

 

ברקע הסערה שמחוללת כוונתה של אמזון להיכנס לישראל, בדיקה שערכנו, המבוססת על נתוני חברות כרטיסי האשראי והבנקים מעלה כי יותר מ-50% מסך הרכישות בכרטיסי חיוב, מקורן במה שמוגדר כ"עסקאות במסמך חסר" - כלומר, לא נכח בהן כרטיס האשראי. ברובם המוחלט של המקרים מדובר ברכישות אונליין וכן ברכישות בהן נמסרו פרטי הכרטיס באמצעות הטלפון.

 

>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

מאסטרקארד מאסטרפס כרטיס אשראי קניות ב רשת קניות אונליין (צילום: shutterstock)
מהפכת המסחר המקוון כבר כאן(צילום: shutterstock)

כך, סך התשלומים בכרטיסי חיוב הסתכם בשנת 2018 ב-329 מיליארד שקל, כאשר קצת יותר מ-50% מסכום זה (כ-165 מיליארד שקל) הן עסקאות שנעשו ללא נוכחות כרטיס. כאמור, זוהי הפעם הראשונה שבה רכישות בכרטיס, פיזית, הופכות למיעוט. לשם השוואה, בשנה שעברה (2017) עסקאות בנוכחות כרטיס היוו 53% מסך העסקאות, ובשנת 2014 היוו 57%.

 

מדובר בגידול מתמשך במרוצת השנים בעסקאות בהן לא נכח כרטיס, ברקע התפתחות המסחר האלקטרוני והבולמוס הישראלי לרכישות אונליין. כך, בין היתר, על פי נתוני דואר ישראל שפורסמו לאחרונה, במהלך 2018 נמסרו יותר מ-65 מיליון חבילות מחו"ל במשקל כולל של 14.1 טון, כאשר ישראל תופסת את המקום הראשון מבין מדינות ה-OECD במספר החבילות לתושב.

   ()
  

תוך 8 שנים: זינוק של 280% בסכומי רכישות הישראלים בחו"ל

עוד מעלה הבדיקה כי נמשך הגידול הדרמטי ברכישות הישראלים בחו"ל (רכישות פיזית ואונליין). בשנת 2018 זינק מספר העסקאות מעבר לים בלא פחות מ-25%, בהשוואה לשנה הקודמת, מ-83 מיליון עסקאות ל-104 מיליון. לשם השוואה, באותה תקופה גדל מספר העסקאות בישראל ב-8% בלבד.

 

אין ספק כי הגידול ביציאת הישראלים לחו"ל, ברקע היצע הטיסות הגדול והירידה במחיריהן, כמו גם "בהלת הקניות" אונליין מאתרי הסחר הגדולים מעבר לים, חיזקו מאוד את המגמה הזו בשנים האחרונות.

 

סכומי העסקאות בחו"ל גדלו גם הם באופן ניכר ורשמו עלייה של 19% במהלך השנה האחרונה, לסכום של 28.5 מיליארד שקל. בשנת 2010, סך הרכישות של הישראלים בחו"ל עמד על 7.5 מיליארד שקל בלבד - כלומר זינוק של 280% בסכומי הרכישות תוך שמונה שנים.

 

נכון לסוף שנת 2018 החזיקו הישראלים קצת יותר מ-11 מיליון כרטיסים (כולל כרטיסי דביט וכרטיסים נטענים), מתוכם כ-2.4 מיליון כרטיסים המוגדרים כלא פעילים.
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים