בקשה לבית המשפט: לחשוף את "תיק הסוכן" של דובר צה"ל המיועד
גיל מסינג הקליט לבקשת המשטרה את שיחתו עם יועץ תקשורת הנאשם בפרשת ישראל ביתנו. פרקליטתו של משה פנתה לבית המשפט: הורו לפרקליטות להעביר את כל החומרים בפרשה. הפרקליטות: "לא היה מקום לחקור את מסינג כחשוד"
פרשת הסוכן המשטרתי שמונה לדובר צה"ל: פרקליטתו של רונן משה - עו"ד רווית צמח - פנתה היום לבית המשפט בבקשה להורות למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה להעביר לעיונה את חומרי החקירה ו"תיק הסוכן" של מסינג. כיום מואשם משה בעבירות של שוחד והלבנת הון, ואז נחשד במתן שוחד לעד המדינה אמנון ליברמן. ביום שני אושר מינויו של מסינג לדובר צה"ל הבא על ידי הרמטכ"ל אביב כוכבי וראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו.
פרקליטתו של משה דרשה להעביר לעיונה את "תיק הסוכן של גיל מסינג", וכן את דו"חות הפעילות, פקודות המבצע של יחידת העיקוב, דו"חות פרטניים של העוקבים וצילומים או הקלטות שבוצעו. בנוסף דרשה שיועברו לידיהם אישור פרקליט מחוז להפעלת מסינג בכל אחת מהפעילויות שבן היה מעורב בשליחות המשטרה, מספרי הפעולות והיומנים שבהם נרשמו הפעולות הללו, כל הסכם שנחתם עם מסינג וכן כל התדרוכים, התשאולים והחקירות שעבר מסינג.
משה דרש גם שיועברו לידיו הנחיות המשטרה, פרקליט המדינה או היועץ המשפטי לממשלה לפעילות מבצעית זו. "לא יכול להיות חולק שחומרים אלו חיוניים ביותר להגנת הנאשם", כתבה עורכת דינו וציינה כי לפני שלושה שבועות פנתה לפרקליטות בבקשה לקבלת חומרי חקירה, אולם הפרקליטות לא השיבה לפנייה זו.
בפרקליטות אמרו בהתייחס לפרשה כי "בנסיבות הענין, שלא את כולן נוכל לפרט, מטעמים שונים, לא היה מקום לחקור את מסינג כחשוד בעבירה כלשהי".
לפי הדיווח אתמול מסינג היה מקורב לעד המדינה אמנון ליברמן, שכיהן כיועץ התקשורת של השרים סטס מיסז'ניקוב ויאיר שמיר. השניים הכירו כאשר מסינג היה בכיר ב"שטראוס", ומסינג אף אכסן אותו בביתו לאחר שהסכים להיות עד מדינה. בנוסף, מסינג היה חבר של יועץ התקשורת משה, שמואשם כיום בעבירות של שוחד והלבנת הון, ונחשד אז במתן שוחד לעד המדינה ליברמן.
לפני כשנה וחצי הוגש נגד משה כתב אישום באשמת שוחד יחד עם נאשמת נוספת, טלי קידר, יועצת שר התיירות לשעבר, סטס מסז'ניקוב, ומי שהייתה גם יועצת שר החקלאות לשעבר, יאיר שמיר. על פי האישום, משה נתן שוחד לקידר וליועץ התקשורת של מיסז'ניקוב ושמיר, אמנון ליברמן, בתמורה לכך שיקדמו את האינטרסים העסקיים שלו וירתמו את הגורמים הרלוונטיים במשרדי התיירות והחקלאות לפרסם בפינת הטלוויזיה "דקה לשמונה", ששודרה בצמוד למהדורת החדשות המרכזית בערוצי הטלוויזיה 2, 10 ו-1. באותה העת, הוא נתן שירותי ייעוץ לחברה שהפיקה את הפינה. המשפט טרם החל.
סימני שאלה בצמרת צה"ל
באופן רשמי אין לעת עתה שינוי בהחלטת הרמטכ"ל כוכבי מתחילת השבוע, לאשר את מינויו של מסינג. הרמטכ"ל לא התכנס לדון בהתפתחויות או באפשרות לבטל את המינוי, אך המשך הפרסומים כן מעורר עניין וסימני שאלה בצמרת צה"ל. ההחלטה הסופית בנושא צפויה להגיע בימים הקרובים מצד הרמטכ"ל ויתכן שגם ממסינג עצמו, לאור הפרסומים על מעורבותו בפרשה, גם אם אין בה רבב פלילי.
מינויו של מסינג למחליפו של תא"ל רונן מנליס הוא אחד המינויים הראשונים של כוכבי מאז שנכנס לתפקיד הרמטכ"ל בתחילת השנה. מסינג סיים את שירותו הסדיר בדרגת סגן ותפקידו העיקרי בחטיבת דובר צה"ל היה דובר אוגדת עזה, תחת כוכבי ששימש באותו הזמן כמפקד האוגדה. מאז שירותם המשותף השניים שמרו על קשר טוב גם לאחר שמסינג עבר למגזר הפרטי והשדה הפוליטי, אז שימש בין היתר כיועץ התקשורת של שרת החוץ וראש האופוזיציה לשעבר ציפי לבני.
כוכבי מודע לבעייתיות בהענקת התפקיד הבכיר והייצוגי שמתווך בין חיילי ומפקדי צה"ל לציבור באמצעות התקשורת, למי שנחשב למקורבו בעשור האחרון, ולאיש שעמו קיים התייעצויות גם בנושאים צבאיים-תדמיתיים, חרף היותו אזרח.
מצה"ל נמסר אתמול בתגובה כי "הרמטכ"ל לא הכיר את פרטי הפרסום בעניין דובר צה"ל המיועד, גיל מסינג. בעקבות הפרסום, העניין בורר מול הגורמים הרלוונטיים במערכת אכיפת החוק. מהבירור עלה כי מסינג מעולם לא היה חשוד בפרשה, וכי לא נפל כל רבב בהתנהלותו בהקשר זה".
עו"ד רווית צמח, המייצגת את משה, סירבה להגיב והבהירה כי לא תשתף פעולה עם אמצעי התקשורת בעניין זה.