הפרקליטות על דובר צה"ל המיועד: לא חשוד בעבירה, סיועו נעשה לבקשת המשטרה
המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעה לעורך דינו של גיל מסינג, שהופעל על-ידי המשטרה במסגרת פרשת ישראל ביתנו, כי הוא "סייע לאכיפת החוק בעניין מוגדר וספציפי באופן הראוי להערכה כאזרח שומר חוק"
המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה שיגרה היום (ה') מכתב לעורך דינו של דובר צה"ל המיועד, גיל מסינג, הנוגע לתקופה שבה פעל כסוכן משטרתי בפרשת ישראל ביתנו שבו הבהירה כי הוא "אינו חשוד בביצע עבירה כלשהי וסיועו למשטרה נעשה לבקשת המשטרה והדרכתה". עוד נאמר, כי מסינג "סייע לאכיפת החוק בעניין מוגדר וספציפי באופן הראוי להערכה כאזרח שומר חוק".
לקריאת מכתב הפרקליטות לחצו כאן
במכתב לעורך הדין של מסינג עופר ברטל, נאמר גם כי מסינג "לא התבקש לפעול בעניינו של נבחר ציבור כלשהו, ולא היה קשר בין פעולתו לבין עניינו של מי מבני משפחתו". הפרקליטות הודיעה כי תפעל בהקדם האפשרי לצמצום תעודת החיסיון באופן ש"העובדה שמרשך סייע למשטרה בפרשת רונן משה לא תהיה חסויה עוד".
מסינג, בן 36, הוכרז שלשום כדובר צה"ל הבא לבקשת הרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי, ובאישור ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו. מאז התגלה כי הוא שימש כסוכן משטרתי וכי הרמטכ"ל לא ידע על כך, בצמרת צה"ל החלו להטיל ספק בכך שמינויו ייצא לפועל.
הרמטכ"ל דן בנושא אמש עם הפרקליט הצבאי הראשי תא"ל שרון אפק ומצה"ל נמסר כי "הרמטכ"ל לא הכיר את פרטי הפרסום בעניין דובר צה"ל המיועד, גיל מסינג. בעקבות הפרסום - העניין בורר מול הגורמים הרלוונטיים במערכת אכיפת החוק. מהבירור עלה כי מסינג מעולם לא היה חשוד בפרשה, וכי לא נפל כל רבב בהתנהלותו בהקשר זה".
בשיחה עם מקורביו התעקש מסינג כי לא עשה שום דבר פסול. "לא יכול להיות שאדם שלא עבר בשם שלב שום עבירה, שלא חשוד ומעולם לא היה חשוד בדבר, שסייע למשטרה לבקשתה - יינזק מזה. זה עולם הפוך", אמר.
הוא הוסיף כי הוא "אזרח שומר חוק שהתבקש על-ידי משטרת ישראל לסייע לה בפעילות נקודתית על רקע עזרה שנתן לחבר במצב מצוקה של חיים ומוות". עוד אמר מסינג כי לא היה לו "כל מניע לבד מהרצון לסייע למשטרת ישראל להגיע לחקר אמת כמו שמצופה מכל אזרח ערכי ושומר חוק" - והבהיר: "אין לי דבר לחשוש ממנו. אין לי מה להסתיר כי לא עשיתי שום דבר רע".
אתמול נחשף ב-ynet כי מסינג הקליט ב-2015 אישים, ובין היתר נשלח למשימה בהלוויה שבה הוקלט גם אביגדור ליברמן. ההקלטה מינואר 2015 מופיעה בחומרי החקירה בפרשת ישראל ביתנו, והיא תולדה של משימה שאליה נשלחו אחרי תדרוך מסינג וחברו, יועץ התקשורת אמנון ליברמן, עד מדינה. מי שהובא למנוחות היה ירון מילר, מייסד "השטיח המעופף" ומקורב למפלגתו של אביגדור ליברמן, אז שר החוץ.
לא ידוע אם ליברמן, שלא הוגדר כחשוד, היה "יעד" מבחינת המשטרה, אך בכל מקרה ההקלטה לא הניבה חומר מפליל נגדו. עוד נשמעה בהקלטה מההלוויה טלי קידר, יועצת של השרים לשעבר סטס מיסז'ניקוב ויאיר שמיר, שבהמשך הואשמה בפרשה.
מסינג ואמנון ליברמן הכירו כאשר מסינג היה בכיר ב"שטראוס", ומסינג אף אכסן אותו בביתו לאחר שהסכים להיות עד מדינה. מוקדם יותר השבוע התברר, כאמור, כי מסינג שימש כסוכן משטרתי והקליט את יועץ התקשורת רונן משה, הקלטה שלאחר מכן שימשה את המשטרה בחקירה נגד משה, הנאשם בעבירות של שוחד והלבנת הון בפרשת ישראל ביתנו, ונחשד אז במתן שוחד לעד המדינה אמנון ליברמן.
בעקבות זאת, פרקליטתו של משה - עו"ד רווית צמח - פנתה לבית המשפט בבקשה להורות למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה להעביר לעיונה את חומרי החקירה ואת "תיק הסוכן" של מסינג. כיום מואשם משה בעבירות של שוחד והלבנת הון, ואז נחשד במתן שוחד לעד המדינה.
מינויו של מסינג למחליפו של תא"ל רונן מנליס הוא אחד המינויים הראשונים של כוכבי מאז שנכנס לתפקיד הרמטכ"ל בתחילת השנה. מסינג סיים את שירותו הסדיר בדרגת סגן ותפקידו העיקרי בחטיבת דובר צה"ל היה דובר אוגדת עזה תחת כוכבי, ששימש באותו הזמן כמפקד האוגדה. מאז שירותם המשותף השניים שמרו על קשר טוב גם לאחר שמסינג עבר למגזר הפרטי והשדה הפוליטי, אז שימש בין היתר כיועץ התקשורת של שרת החוץ וראש האופוזיציה לשעבר ציפי לבני.
באופן רשמי אין לעת עתה שינוי בהחלטת הרמטכ"ל כוכבי מתחילת השבוע, לאשר את המינוי, אך המשך הפרסומים כן מעורר עניין וסימני שאלה בצמרת צה"ל. ההחלטה הסופית בנושא צפויה להגיע בימים הקרובים - מצד הרמטכ"ל וייתכן שגם ממסינג עצמו.