בקצב שלכם
בתקופה שבה יש כל כך הרבה אירועי על האש בלו"ז, אין מקום לטעויות. בשר טוב מוצאים אצל המומחים בקצבייה של דוד לגזיאל. הנה ההמלצה שלנו רגע לפני שאתם מדליקים את הגריל
אחד המשפטים השחוקים ביותר בכתבות אוכל בטלוויזיה הוא "חבל שהמצלמה לא יכולה להעביר לכם את הריח". אז נכון שדף הכרומו הזה הוא לא בדיוק המסך הקטן שלכם בסלון, אבל מעטים הריחות שיהוו גירוי שהוא קונצנזוס כמו ריח של בשר של האש. זהו למעשה הריח הלאומי אם תרצו, כזה שמלווה אותנו בכל חג, והפיק הוא עכשיו – החל מפסח שלא משאיר יותר מדי ברירה קולינרית, דרך יום העצמאות, ל"ג בעומר וכן, גם אתה שבועות, לא יעזור לך להתחבא שם, גם אתה חלק מזה, על אף כל הקישים שלך.
מסורת היא מסורת ואותה לא שוברים, לכן גם את יום העצמאות ה-71 נחגוג עם זיקוקים שלהם תדאג העירייה, ועם חברים שיבואו לאכול בשר ולהם צריכים לדאוג אנחנו. אירוע טוב, כידוע, הוא כזה שזוכרים אותו בזכות האוכל. לכן, כדי שלא נעשה פדיחות עם משהו אקראי שליקטנו בסופר, אנחנו צריכים ללכת על הבסט – בשר מקצבייה. היות וההבנה שלנו בתחום מסתכמת במנעד שבין "טעים לאללה" לבין "אולי תחזיר אותו לעוד דקה", אנחנו צריכים ייעוץ והכוונה מכאלה שבשבילם בשר הוא מקצוע. משק לגזיאל, נעים להכיר, מבינים בשר כבר למעלה מ-70 שנה, מה שאומר שעוד כשהמדינה למדה ללכת, הם כבר קלטו מה יהיה פה הטרנד.
את הקצבייה של דוד לגזיאל אפשר לפקוד בשני מוקדים – רמת גן ופתח תקווה. בכל אחד מהם תרגישו כמו ילד בחנות ממתקים, או בעצם גבר בחנות בשרים. מה נמצא שם? על קצה המזלג נוכל למנות את כל סוגי הבשר, ביניהם בקר איכותי לרבות אנטרקוט, בשר טלה על כל חלקיו (צוואר, כתף, וכמובן צלעות) המהווה התמחות בפני עצמה של המקום, פרגיות, כרעיים ושוקיים. הכל טרי וכשר למקרה שתהיתם. עכשיו תנגבו את הריר מהצד של הפה ונמשיך. חובבי הנקניקיות ימצאו פה גן עדן של ממש. בלגזיאל מבחר גדול ואיכותי של נקניקיות בייצור עצמי כולל מרגז, צ'וריסוס ושאר ירקות, כלומר, נקניקיות. גם שניצלים תוכלו למצוא שם כי הרי תמיד יש איזה ילד או שניים או עשרה בסביבה ולא פחות חשוב – קבבים והמבורגרים בטחינה עצמית, עשויים מ-100% בשר ותבלינים. בקצבייה הנקייה והמסודרת נתקלנו גם בשירות מצוין וענייני, הן לקרניבורים מקצועיים והן לחובבנים כמונו שאף פעם לא יודעים לתכנן איך וכמה לקנות.
אם הייתם צריכים עוד הוכחה שמדובר באיכות ללא פשרות, הרי שאין טובה יותר מהעובדה שמסעדות רבות כמו גם בתי מלון קונים כאן את הבשר שלהן. השף מאיר אדוני למשל, מגיש במסעדות שלו מנות הנושאות את שם הקצבייה, והוא לא מקפח גם את המתלמדים בסדנאות שלו – גם שם הבשר מגיע רק מלגזיאל. לא יודעים מה איתכם, אבל בשלב הזה נהיינו ממש רעבים. רק לדבר אחד לא מצאנו עדיין פתרון – כמה פיתות צריכים להביא?
אטליז לגזיאל
עוזיאל 83 רמת גן . 03-6762420
נחשון 28 פתח תקווה. 03-7414864