שתף קטע נבחר

6 מתכונים ל-6 חלקי בשר

נמאס לכם מהכנפיים והלבבות שמככבים על המנגל שלכם בכל יום עצמאות מחדש? המתכונים הבאים בשבילכם: סינטה עגל בצימיצ'ורי, פילה בקר ברוטב פלפלת, שיפודי שייטל ועוד

סינטה עגל בצ'ימיצ'ורי

נתח הסינטה חייב להיות מיושן לפחות שלושה שבועות בטרם הכנת המנה.

 

המצרכים:

1 נתח סינטה, פרוס לעובי של 3 ס"מ

 

לצ'ימיצ'ורי - 

100 גר' פטרוזיליה טרייה, קצוצה גס

50 גר' בצלי שאלוט, קצוצים גס

50 גר' פלפלי צ'יפוטלו, קצוצים גס

35 מ"ל שמן קנולה איכותי

25 מ"ל חומץ בן יין לבן

20 גר' שום כתוש טרי

2 גר' מלח דק

1 גר' פלפל לבן

קורט אורגנו

קורט שאטה גרוס

בשר ליום העצמאות (צילום: עדי פרץ)
(צילום: עדי פרץ)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הצ'ימיצ'ורי - בקערה, מערבבים את פלפלי הצ'יפוטלו הקצוצים ואת הבצל, מוסיפים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה ואת כל שאר המרכיבים, ומערבבים היטב.
  2. מאחסנים את הרוטב בכלי סגור בקירור למשך שלושה-ארבעה ימים (שימו לב: אין להגיש צ'ימיצ'ורי שהוכן באותו יום).
  3. צולים את הבשר - צולים את הסינטה על גריל פחמים במשך כ-3 דקות מכל צד, עד לקבלת מידת עשייה מדיום.
  4. מגישים חם לצד הצ'ימיצ'ורי.

 

פילה בקר ברוטב פלפלת

1 נתח פילה בעובי 5 ס"מ

 

לרוטב פלפלת - 

20 גר' מחמאה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פלפל אדום גרוס

1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

1 כף קמח

1 כוס יין אדום

1 כוס ציר בקר

2 כפיות ברנדי

קורט מלח

1/4 כוס שמנת לבישול, צמחית

בשר ליום העצמאות (צילום: גל פלטניקוב)
(צילום: גל פלטניקוב)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - בסיר בינוני ממיסים מחמאה, מוסיפים את הפלפלים, החרדל ואת הקמח ומערבבים היטב.
  2. יוצקים לתערובת את היין האדום ואת ציר הברנדי, מוסיפים מלח ומצמצמים את הרוטב עד שהוא מקבל מרקם סמיך. מורידים את התערובת מהאש, ומוסיפים פנימה את השמנת הצמחית. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
  3. צולים את הבשר - צורבים את הנתח על גריל פחמים, דקה מכל צד, עד למידת עשייה מדיום.
  4. מגישים חם לצד הרוטב.

 

שיפודי שייטל

המצרכים:

1 נתח שייטל, מיושן לפחות שלושה שבועות לפני הכנתו 

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שיפודי עץ

בשר ליום העצמאות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הנתח לקוביות קטנות, ומשפדים על כל שיפוד כ-5 חתיכות (רצויי לערבב חתיכות עם שומן לצד חתיכות ללא שומן).
  2. מניחים את השיפודים על גריל חם, הופכים אותם לצידם השני ומתבלים מיד מיד במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
    בשר ליום העצמאות (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
  3. צולים במשך כ-5 דקות, עד למידת עשייה מדיום וול.

 

המבורגר בקר

המצרכים:

1 ק"ג בשר צוואר טחון בטחינה גסה, עשיר בשומן 

מלח ופלפל - לפי הטעם

4 כפות בצל מטוגן, טחון

2 כפות חרדל

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את תערובת ההמבורגר: לשים בעזרת הידיים את כל החומרים עד לקבלת עיסה דביקה. יוצרים מהתערובת קציצות במשקל של 300 גרם (מומלץ להשתמש ברינג). מעבירים את הקציצות למנוחה של שעתיים במקרר.
  2. צולים את ההמבורגר - צולים את ההמבורגרים על גריל פחמים חם משני הצדדים, עד לקבלת מידת העשייה הרצויה.

 

אנטרקוט עגל טרי

סטייק עסיסי, עשיר ומלא בטעמים שטעים בכל מידת עשייה, ולכן גם מתאים לרוב האנשים.   

 

המצרכים:

4 יח' אנטרקוט, במשקל 400-350 גר' לנתח

מעט מלח גס

בשר ליום העצמאות (צילום: גל פלטניקוב)
(צילום: גל פלטניקוב)

אופן ההכנה:

  1. צולים את הסטייקים על הגריל החם במשך 3 דקות מכל צד.
    בשר ליום העצמאות (צילום: גל פלטניקוב)
    (צילום: גל פלטניקוב)
  2. מתבלים במעט מלח גס, והופכים את הסטייקים במשך כל הצלייה עד לקבלת מידת העשייה המבוקשת.
    בשר ליום העצמאות (צילום: גל פלטניקוב)
    (צילום: גל פלטניקוב)

קציצות בקר

המצרכים: 

600 גר' בשר בקר, עשיר בטעמים ודל בשומן

1 בצל גדול, מגורר גס

1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק

1 ביצה

1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים

1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים לקציצות)

מלח

פלפל שחור טחון

בשר ליום העצמאות (צילום: גל פלטניקוב)
(צילום: גל פלטניקוב)
  

אופן ההכנה:
  1. בקערה, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לקירור לשעה לספיגת הטעמים.
  2. צרים מהתערובת 16 קציצות עגולות או מוארכות, מניחים על הגריל החם וצולים כל צד במשך 3 דקות, עד למידת העשייה הרצויה.

 

המתכונים באדיבות שף מוסא פתאלי וסו שף איתי תמיר מ"הגושרים מלון בטבע"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
כך תכינו שיפודי שייטל כהלכתם
צילום: יח"צ
מומלצים