פוטין אישר לנתק את רוסיה מהאינטרנט העולמי
חוק שאישר פוטין מעמיק את השליטה הממשלתית ברשת ודורש להפעיל שרתים רוסיים כנקודת ביקורת בדרך לשרתים בחו"ל. המתנגדים מזהירים מצנזורה נרחבת במדינה. החוק ייכנס לתוקף בנובמבר
נשיא רוסיה
ולדימיר פוטין
חתם אתמול (ד') על חוק
שמעמיק את השליטה הממשלתית באינטרנט, ולמעשה מנתק את רוסיה מהרשת העולמית.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
החוק דורש מספקי אינטרנט במדינה להפעיל שרתים רוסיים כנקודת ביקורת, בפיקוח הרשויות, בדרך לשרתים בחו"ל. אף שהחוק אושר אתמול, הוא ייכנס לתוקף רק בנובמבר.
המתנגדים מזהירים שהמהלך יוביל לצנזורה נרחבת במדינה. לדבריהם, החוק יגביר את כוחן של רשויות המדינה לשלוט במידע. משתמשים, הם מוסיפים, יתקשו לעקוף מגבלות ממשלתיות, ואיכות החיבור עלולה להיפגע. התומכים אומרים שמדובר בצעד הכרחי ואמצעי הגנה למקרה שארצות הברית או כוחות עוינים אחרים ינתקו לרוסיה את האינטרנט.
ארגון זכויות האדם "אגורה" הזהיר בפברואר כי החוק הוא חלק משורה של הצעות חוק חדשות שמאיימות איום ממשי על חופש האינטרנט ברוסיה. איגוד התעשיינים והיזמים הרוסים התריע כי האיום הנשקף מהחוק לתפקוד האינטרנט הרוסי גדול יותר מאשר האיומים הנשקפים לו ממדינות זרות שאותם נועד החוק להדוף.
בחמש השנים האחרונות חוקקה רוסיה כמה חוקים המגבילים פעילות באינטרנט, בין השאר כאלה המחייבים מנועי חיפוש להעלים חלק מהתוצאות, מאלצים אפליקציות מסרים מיידיים לשתף את מנגנוני הביטחון במפתחות הצפנה, ומכריחים רשתות חברתיות לאחסן את המידע האישי של משתמשים רוסים על שרתים בתוך המדינה.
לפני כחודשיים אישרו מחוקקים הצעת חוק שמטילה מגבלות על השימוש באינטרנט, ואוסרת "להעליב את המדינה". החוק מטיל קנסות על מי שמפרסם חומרים "המביעים חוסר כבוד למדינה, לסמליה ולגופים הממשלתיים". החוק מאפשר לכלוא את העבריינים ל-15 יום.
החוק ייכנס לתוקף רק בנובמבר
צילום: shutterstock
מומלצים