דרישה: מסרו את ההתכתבויות בין גיל מסינג לחוקרי המשטרה
ל-ynet נודע כי הנאשמים בפרשת "ישראל ביתנו" שהוקלטו על ידי דובר צה"ל המיועד דורשים לקבל את ההתכתבויות בין המשטרה למסינג, לפני שזה נשלח למשימות ההקלטה. בבקשה נחשף מסמך מציאת הסמים הרבים בביתו של עד המדינה אמנון ליברמן
פרשת הסוכן המשטרתי שמונה לדובר צה"ל : רונן משה וטלי קידר, שני הנאשמים בפרשת ישראל ביתנו שהוקלטו על ידי גיל מסינג, פנו היום (ה') לבית המשפט בבקשה להורות לפרקליטות להעביר לידיהם את ההתכתבויות בין מסינג לחוקרי המשטרה לפני שנשלח למשימות ההקלטה. כך נודע ל-ynet.
בבקשה שהגישו נכתב כי "מחומר שבידי המבקשים עולה כי פרטים מוכמנים שידועים לחוקרי המשטרה ולעד המדינה היו ידועים גם לסוכן המדיח מטעמם (מסינג - א.ס.), ובמסגרת פעילותו השתמש בהם כ'חוקר' לכל דבר ועניין. בכלל זה גם נתן עצות משפטיות מטעם היחידה החוקרת, בעת שהוא פועל מטעם משטרת ישראל פעולות אסורות על פי דין".
לטענת קידר ומשה, בביתו של עד המדינה אמנון ליברמן נתפסו סמים במהלך החיפוש שערכה המשטרה בביתו. בעקבות כך, דורשים השניים לקבל את ההתכתבויות בין מסינג לעד המדינה ליברמן, שנוגעות לענייני הסמים, אם היו כאלה, וכן את ההתכתבויות בין מסינג לפרקליטו של עד המדינה.
בנימוקי הבקשה נכתב: "למסינג נודע תפקיד מפתח בהבנת התפתחות וחוקיות החקירה בעניינם של המבקשים. בין היתר, מסינג היה בקשר קרוב עם עד המדינה ליברמן. במסגרת זו אירח מסינג את עד המדינה בביתו בתקופה הרלוונטית ולקח חלק בשיחות (שאותן הקליט או התלווה להקלטה), והכל כדי לנסות ולשדל את המבקשים לבצע עבירות ולדובבם".
"מההקלטות המצויות בחומרי החקירה עולה שהמשטרה, באמצעות מסינג, עשתה שימוש ב'שיטות ואמצעים פסולים' וניגשה את המבקשים מכל זכויותיהם החוקיות והחוקתיות", נכתב בבקשה. "בנסיבות העניין ולאור חומרי החקירה שמצויים בידינו, יש לראות בפעילות מסינג כזרועה הארוכה של היחידה החוקרת, ולכן זכאים הנאשמים למכלול החומרים המבוקשים".
פרקליטו של מסינג, עו"ד עופר ברטל, מסר בתגובה: "אנחנו נקבל את הבקשה ונגיב".
מסינג, ששימש כסוכן משטרתי בפרשת ישראל ביתנו, נשלח ב-2015 למשימת הקלטה בהלוויה, שבמהלכה הוקלטו בין היתר שר החוץ דאז אביגדור ליברמן וטלי קידר. ההקלטה מינואר 2015 מופיעה בחומרי החקירה ב"פרשת ישראל ביתנו", והיא תולדה של משימה שאליה נשלחו אחרי תדרוך מסינג ועד המדינה ליברמן.
בשיחה עם מקורביו התעקש מסינג כי לא עשה שום דבר פסול. "לא יכול להיות שאדם שלא עבר בשם שלב שום עבירה, שלא חשוד ומעולם לא היה חשוד בדבר, שסייע למשטרה לבקשתה - יינזק מזה. זה עולם הפוך", אמר.
הוא הוסיף כי הוא "אזרח שומר חוק שהתבקש על-ידי משטרת ישראל לסייע לה בפעילות נקודתית על רקע עזרה שנתן לחבר במצב מצוקה של חיים ומוות". עוד אמר מסינג כי לא היה לו "כל מניע לבד מהרצון לסייע למשטרת ישראל להגיע לחקר אמת כמו שמצופה מכל אזרח ערכי ושומר חוק" - והבהיר: "אין לי דבר לחשוש ממנו. אין לי מה להסתיר כי לא עשיתי שום דבר רע".
גם הפרקליטות פרסמה הודעה שתומכת בדבריו, שבה הבהירה כי הוא "אינו חשוד בביצע עבירה כלשהי וסיועו למשטרה נעשה לבקשת המשטרה והדרכתה". עוד נאמר, כי מסינג "סייע לאכיפת החוק בעניין מוגדר וספציפי באופן הראוי להערכה כאזרח שומר חוק". במכתב ששלח לפרקליטו של מסינג הודיעה הפרקליטות שתפעל בהקדם האפשרי לצמצום תעודת החיסיון באופן ש"העובדה שמרשך סייע למשטרה בפרשת רונן משה לא תהיה חסויה עוד".