שתף קטע נבחר
 

אור אחרון: כך נראית השקיעה במאדים

נאס"א פרסמה תמונה שבה תועדה השקיעה במאדים על ידי הנחתת InSight. צפו

הנחתת InSight של סוכנות החלל האמריקנית תיעדה בחודש שעבר את השקיעה על מאדים. צפו בתמונה

 

שקיעה במאדים בחודש שעבר (צילום: נאס
שקיעה במאדים בחודש שעבר(צילום: נאס"א)

 

על-פי הודעת נאס"א, הנחתת השתמשה במצלמה שמורכבת בקצה הזרוע הרובוטית שלה, כדי לצלם את התמונה הזו ב-25 באפריל - ביום ה-145 של כוכב הלכת השכן. התמונה, כך על פי הודעת נאס"א, צולמה בשעה 18:30 בערב, שעון מאדים.

 

צבעי התמונה הותאמו כדי לשקף נכון יותר כיצד עין אנושית תראה את השקיעה במאדים.

 

מסתבר שזו לא התמונה הראשונה המתעדת שקיעה במאדים. ב-21 באוגוסט 1976 צילמה הגשושית ויקינג 1 את השקיעה בכוכבת הלכת השכן וב-14 ביוני 1978 עשתה זו ויקינג 2. מאז תיעדו את השקיעה הגשושיות ספיריט, אופורטוניטי וגם קיוריוסיטי, שעדיין חוקרת את מאדים.

 

כך נשמע משב רוח על מאדים    (צילום: נאס"א)

כך נשמע משב רוח על מאדים    (צילום: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשימה קיבלה את השם Insight - ראשי תיבות של INterior exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport - כלומר "חקר פנימי באמצעות בחינה סייסמית, גיאודזיה והסעת חום". בנאס"א מגדירים את המשימה המדעית כמו בדיקת סימנים חיוניים של חולה: הדופק (הסייסמי) הטמפרטורה (הסעת החום) והרפקלסים - כלומר תנודות של כוכב הלכת. כל זה ייעשה בעזרת מערך המכשירים בנחתת הקטנה, שקוטרה כמטר וחצי (בלי הלוחות הסולאריים) ומשקלה כ-360 קילוגרמים.

 

לנחתת, שנחתה במאדים בסוף חודש נובמבר האחרון, שני כלים מדעיים עיקריים: האחד, מבחן חום שקודח כ-5 מטרים אל תוך הקרקע, והשני, מכשיר למדידת רעידות באדמה. בשבוע שעבר פרסמה נאס"א תיעוד של רעידת אדמה על כוכב הלכת השכן. התצפיות יכולות לספק לא מעט מידע על המבנה וההרכב של מאדים, ובכך גם להביא להבנה טובה יותר של האופן שבו כוכבי לכת סלעיים נוצרים ומתפתחים, כך לפי המדענים המעורבים בפרויקט.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
אור אחרון במאדים
צילום: נאס"א
מומלצים