שתף קטע נבחר

השופט בוועדת האלטרוקסין: "משרד הבריאות מחבל בעבודתנו"

משרד הבריאות פרסם הודעה לפיה ניתן להגיש בקשות להיכלל בהסכם הפשרה עד שבוע הבא וגרם להצפת הוועדה בפניות סרק. בוועדת הפיצוי מבהירים כי רק מי שטפסיו לא התקבלו עקב קריסת תיבת המייל יוכל להגיש בקשה חדשה. יו"ר הוועדה, השופט ארבל: "פעם שנייה שמשרד הבריאות מחבל בעבודת הוועדה"

בחודש מרץ פורסם ב-ynet לראשונה על הכאוס הרב השורר בוועדת הפיצוי לפרשת האלטרוקסין. בחודש דצמבר האחרון אישר בית המשפט המחוזי בלוד את הסכם הפשרה בתביעה הייצוגית של נפגעי התרופה.

 

על פי ההסדר, חברת התרופות פריגו תפצה מטופלים בסכום כולל של כ-46 מיליוני שקלים בגין הנזקים שנגרמו למטופלים עקב שינוי פורמולציית התרופה להסדרת פעילות בלוטת התריס.

 

המועד האחרון להגשת בקשה להיכלל בהסכם הפשרה חלף ביום 19.3. מטופלים רבים הלינו כי הם נותרו מחוץ להסכם. לדבריהם, קופות החולים שלחו הודעה בדבר האפשרות להיכלל בהסכם שמונה ימים בלבד לפני פקיעת המועד האחרון להגשת הבקשה, דבר אשר לא איפשר להם את הגשת המסמכים הנדרשים במועד.

 

הגשה מחדש - רק מי שניזוק מקריסת תיבת המייל (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
הגשה מחדש - רק מי שניזוק מקריסת תיבת המייל(צילום: עמית שאבי)

 

בנוסף טענו מטופלים כי תיבת הדואר האלקטרוני של הוועדה המרכזת את הפניות קרסה. קריסת תיבת המייל, כך תיארו המטופלים, מנעה מהם את הגשת הבקשה להיכלל בהסדר.

 

ביום חמישי פרסם משרד הבריאות בה הוא מבקש ליידע את הציבור בדבר החלטת בית המשפט מיום 14.4. בהודעת דוברות משרד הבריאות נכתב כי "מי שהגיש בקשה עד ליום 19.3, כלומר בקשה לקבלת פיצוי מאחר שהוא סבל מתופעות לוואי, ובקשתו לא נתקבלה רשאי להגיש בקשתו מחדש. את הבקשה יש להגיש עד ליום 12.5. בבקשה יש להבהיר את הנסיבות שבהן הוגשה הבקשה הקודמת".

 

בהמשך הודעת משרד הבריאות נכתב כי "הוועדה תבחן האם הוגשה בקשה, ומדוע לא נתקבלה. ככל שהוועדה תמצא לנכון לקבל את ההסבר, היא תדון בבקשה".

 

"חוסר אחריות של משרד הבריאות"

עו"ד יעקב דוידוביץ, אשר ריכז את ייצוג קבוצת התובעים, מתאר כי הודעת משרד הבריאות מטעה את הציבור. "מאז פרסום ההודעה אנחנו מוצפים בפניות", מגולל עורך הדין, "אנשים סבורים שהם יכולים להגיש מחדש את הבקשה ולהיכלל בהסכם וזה לא נכון. החלטת בית המשפט מיום 14.4 מאפשרת רק למי ששליחת הטפסים שלו לא התאפשרה בשל קריסת תיבת המייל להגיש את הבקשה. התיבה התמלאה ובמשך כשעה בלבד לא ניתן היה לשלוח את הטפסים. רק מי שניזוק מכך יכול לשלוח טפסיו עד 12.5".

  

יו"ר הוועדה, השופט דן ארבל, מטיח בראיון עימו כי "זו הפעם השנייה שמשרד הבריאות ממש מחבל בעבודת הוועדה. בפעם הקודמת הם פרסמו הודעה בעלת נוסח מטעה לפיה כל מי שנטל את התרופה בתקופה הרלוונטית יכול להגיש תביעה. זו הטעייה. רק מי שסבל מתופעות לוואי כתוצאה משינוי הרכב התרופה ויש לו על כך אישור רפואי יוכל להיכלל בהסכם הפשרה".

 

השופט ארבל מוסיף ומציין כי "עכשיו הם מטעים את הציבור בשנית – בית המשפט החליט שבגלל שיום לפני פקיעת המועד להגשת המסמכים התמלאה תיבת המייל ולא התאפשר לשלוח פניות למשך כשעה. מי שעקב כך לא הגיש את מסמכיו יכול לשלוח את בקשתו. בהודעת משרד הבריאות כתוב כי מי שהגיש את מסמכיו עד ה-19.3 ובקשתו לא נתקבלה יכול להגיש מחדש את בקשתו.

 

"הפונים לא יודעים עדיין אם בקשתם התקבלה או לא. קיבלנו 28 אלף פניות ועברנו רק על 5,000 מתוכן. מטופלים לא קיבלו אישור עדיין על קבלת המסמכים והם מציפים אותנו שוב בפניות. אנשים מבולבלים. משרד הבריאות נהג בחוסר אחריות".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי: "משרד הבריאות פרסם הודעה המביאה לידיעת הציבור את החלטת בית משפט המחוזי מיום 14.4.2019 לפיה 'ככל שהיה מי שהגיש בקשה לפני 19.3.2019 ובקשתו לא נתקבלה, הוא רשאי להגיש את בקשתו מחדש, ועליו להבהיר את הנסיבות שבהן הגיש את הבקשה הקודמת' (לשון החלטת בית המשפט). הודעת משרד הבריאות תואמת את החלטת בית המשפט ואף מפנה לאתר האינטרנט של הוועדה שבו פורסמה הודעה דומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
הפורמולציה של התרופה שונתה
צילום: שאול גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים