שתף קטע נבחר

"המנכ"ל גר בצימר": השליח המרכזי בטלגראס חשף את השיטה

עופר רחימה עבד ברשת הסחר בסמים רק חצי שנה, ונאשם בהעברת מיליוני שקלים מההכנסות למנהלי הארגון. בעדותו חשף את שכר הבכירים: "המנכ"ל קיבל 50 אלף, עשרות קיבלו 25-30 אלף בחודש". עוד סיפר על השמות הבדויים ברשת ("העצלן באמבטיה"), ועורך הדין שהעניק ייעוץ משפטי תמורת מריחואנה

עופר רחימה, בן 49 מקריית גת, הוא רק אחד מהנאשמים בפרשת רשת הטלגראס. לפי הפרקליטות הוא השתכר בין 30-15 אלף שקל בחודש ולמרות שעבד ברשת כחצי שנה - שימש כשליח מרכזי.

 

מבנה ארגון הפשיעה שחשפה המשטרה (Photo: shutterstock)
טלגראס(Photo: shutterstock)

לפי כתב האישום, רחימה עסק באיסוף כספים וסמים מסוכנים שהתקבלו מסוחרים וממפרסמים והעביר אותם כמשכורות למנהלי הרשת. רחימה שמר בהתחלה על זכות השתיקה בחקירה - אך לאחר מכן החליט לשתף פעולה עם המשטרה. תמלילי עדותו שהגיעו לידי ynet ושופכים אור על אופן התנהלות הרשת.

 

בכירים מבקה אל גרבייה עד גבעתיים

"בסביבות סוכות, תחילת אוקטובר 2018, הצטרפתי לטלגראס דרך אחי שהיה חבר בארגון במשך שנתיים" סיפר רחיה. "אחי היה תחת כמה כובעים שם, בין היתר קניין גראס ושאר סמים כמו MDMA, פטריות, קוקאין, קרטונים ומוצרי קנאביס נוספים כמו שמן ואבקנים. הוא לקח אותי לכמה סיבובים של חלוקה של כספים וסמים למנהלים בכירים בארגון".

 

הוא פירט: "פגשתי מנהל בכיר אחד של צוות האבטחה בבקה אל גרבייה, ובגבעתיים מישהו שמשלם על השרתים בחו"ל שדרכו שילמו לשרתים בברית המועצות ובאוקראינה. לבכיר שגר ביקנעם עלית העברתי 16 אלף שקלים במקרה הנמוך, וממתכנת בכיר שקיבל משכורת גבוהה - 22 אלף שקל - הייתי מקבל טיפים של 200 שקלים כל פעם. היה גם את מנכ"ל הארגון, שמתגורר בצימר והיה מקבל 50 אלף שקלים לפחות, ועוד בחור בבאר שבע שמקבל 4,000-3,000 שקל ועושה הגרלות של משחקים למציאת סמים".

 

 

על דרישות העבודה סיפר רחימה כי "אמרו לי שצריך שליח שיחלק לכ-100 מנהלים בטלגראס את הסמים יחד עם הכספים. יש כאלו שמקבלים בביטקוין שאותם לא צריך לפגוש". כשהתקבל לעבודה כונה רחימה "שליח 5" - ולדבריו אחיו לימד אותו להשתמש בתוכנת המסרים.

 

"הייתי מקבל טופס שבו מופיע שם משתמש, ולפעמים שם העיר שבה הוא נמצא, יחד עם הסכום או כמות סמים שצריך להעביר לו", אמר רחימה. "היו גם טפסי איסוף משלוחים כדי לאסוף כספים מסוחרים. אני אספתי מ-10 שליחים ולפעמים קיבלתי גראס במקום כסף".

 

"האבק" וה"עצלן באמבטיה"

רחימה אף סיפר על צעיר שלטענתו היה המממן הראשי של הרשת: "צעיר מגרמניה בן 25, חסיד סאטמר לשעבר. הוא היה שולח לי איזה קופות לאסוף ומתי, כלומר שליחים שאוספים תשלום על ערוצי פרסום או עסקאות שהוא ניהל. הייתי מגיע למנהל, ובשלב מסוים הוחלט שמנהלים יוכלו להיכנס ולראות את המאזן שלהם, והם יכלו לעשות הזמנות גראס, סמים. שכר מנהל נקבע כתפוקה של כל חודש".

 

 

מייסד טלגראס עמוס דב סילבר סמים ()
מייסד טלגראס עמוס דב סילבר

לדבריו מדובר במיליוני שקלים שאסף: "חלק למנהלים, חלק ביצוע הטפסים, חלק תרומות כמו בירושלים שהעברתי תרומה לעמותה. מה שנשאר הבאתי לאחי בקיזוז המשכורת שלי". הוא פירט, בין היתר, על תרומות של 21 אלף ו-70 אלף שקלים לבית שמטפל בחתולים בעיר במרכז הארץ.

 

הוא פירט על משכורות המנהלים, שרבים מהם ידע לזהות לדבריו רק הוא מתוקף תפקידו: "הזוטרים קיבלו 500 שקלים בחודש, אבל כ-20 מהם 25 אלף בחודש, וכ-30 מהם 30 אלף בחודש. רחימה גם סיפר על הכינויים של הבכירים: "'האבק' הוא המנכ"ל של הרשת והיה גם אדם שכונה 'העצלן באמבטיה'".

 

לדבריו המערכת רכשה עבור אחד העובדים שני רכבים. בעדותו אף ציין שם של עורך דין שייעץ לו למקרה שייעצר. "נתתי לו גראס", העיד רחימה. "כולם אמרו לי לפנות אליו במידת הצורך". על הכסף מפרסום אמר כי "עיקר הכסף הגיע מפרסום של סוחרים. לדעתי היו יותר מ-10,000 סוחרים, והיו כאלה שעמדו בתור".

 

עורך הדין מיכה גבאי, שמייצג את רחימה, מסר בתגובה: "כפי שאפשר להבין, מרשי פעל בתקופה קצרה ביותר במסגרת עבודתו כשליח וכל תפקידו הסתכם בכך שהעביר כספים מצד לצד ולא היה שותף לסחר או לכל עבירות אחרות".

עורך דין אריאל עטרי ()
עורך דין אריאל עטרי

"טלגראס עשה את מה שהמדינה הייתה צריכה לעשות"

באפריל הגישה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בלוד כתבי אישום נגד 27 נאשמים בפרשת הטלגראס. כתבי האישום כוללים כל נאשם על פי המיוחס לו בכתב האישום: עבירות לפי חוק המאבק בארגוני פשיעה, עברות של תיווך לסחר בסמים מסוכנים, סחר בסמים מסוכנים, הדחת קטין לסמים מסוכנים הלבנת הון ועוד.

 

עו"ד אריאל עטרי, שמייצג נאשם אחר בהעברת משלוחי סמים וכספים, טען כי "ניהול המשפט מלמד על אבדן שיקול הדעת של גורמי אכיפת החוק. מדינת ישראל השלימה עם העובדה שאזרחיה רשאים להשתמש בקנאביס ולשאוף לטוב ביותר. איש לא הקדיש מחשבה לשאלה מניין אמור להגיע אותו קנאביס לאזרחים אלה והחקירה החלה בתקופה הפרה-היסטורית שבה נגד כל מחזיק 10 גרם הוגש כתב אישום פלילי.

 

"הזמנים השתנו וכיום אין מעמידים לדין על החזקת קנאביס כזו", הוסיף עטרי. "בעבר, היה על אנשים לחפש את החומר במקומות נידחים בין אנשים מפוקפקים. טלגראס עשה את מה שהמדינה היתה צריכה לעשות: הנגיש את החומר, דאג למנגנון בקרה על איכות השירות והחומר והגשים בכך את כוונת הכנסת. יש לקוות שהעיניים של המשטרה והפרקליטות תפקחנה וייפסק המרדף אחרי האנשים שבקשו לעשות לציבור רק טוב ושאפו רק לטוב".

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים