שגרירים בבית ההרוג באשקלון: "עצוב שילדים חיים באיום מתמיד"
נציגי כמה מדינות באו"ם ביקרו בבית שבו נהרג משה אגדי ז"ל בהסלמה האחרונה, והביעו הזדהות עם התושבים. "מקווים שהשיחות יתחדשו ושיהיה סוף לטרגדיות כאלה"
שגרירים של כמה מדינות באו"ם הגיעו היום (ג') לביקור בדרום, בעקבות סבב ההסלמה האחרון שגבה את חייהם של ארבעה ישראלים. בין היתר, ביקרו הנציגים בבית משפחתו של משה אגדי ז"ל באשקלון, שם נהרג מרסיסי רקטה שהתפוצצה. בהמשך ביקרו בבית הספר ארלוזורוב בעיר, שנפגע גם הוא מרקטה.
המשלחת מנתה שגרירים באו"ם מהמדינות הונדורס, מאלווי, לטביה, ליטא, ניקרגואה, גוואטמלה, טוגו, חוף השנהב וקיריבטי. "אני מבקש להעביר את תנחומיי לראש העיר ולתושבים שסבלו", אמר בביקור באשקלון השגריר הלטבי אנדרס פילגבויס.
"אנו כאן לדעת עוד על הנסיבות ועל המטרות שהותקפו. אנו מבינים את הצורך של מדינת ישראל להגן על התושבים. כולם מודאגים מההתפתחויות האלה. אנחנו שמחים שהגיעו להסכם הפסקת אש ומקווים שבסופו של דבר יתחדשו השיחות בין שני הצדדים למציאת פיתרון שימנע טרגדיות כאלה בעתיד", הוסיף. הוא התייחס גם לתחרות האירוויזיון שתיערך החודש, ואמר כי "אנו מקווים להצלחת כל הצדדים. מטרת פסטיבל המוזיקה הזה היא שיתוף פעולה בין כולם".
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, אמר כי "הגענו לאשקלון לחזק את תושבי הדרום ולהראות לעולם מקרוב את תוקפנות חמאס. הגיע הזמן שמועצת הביטחון תגדיר את חמאס כארגון טרור המבצע פשעי מלחמה כפולים ומשתמש באזרחיו כמגן אנושי, וזה יהיה הצעד הבא שאוביל באו"ם". בביקור משפחת אגדי הוסיף כי "חווינו את מה שכל עם ישראל חווה. העיר אשקלון עברה אירוע לא קל ובאנו להזדהות עם התושבים ולומר להם שהעולם רואה את האירועים".
ראש העיר אשקלון, תומר גלאם, הדגיש בפני השגרירים כי סבבי הלחימה חוזרים על עצמם "כל שלושה חודשים". לדבריו, "במציאות הזאת מאוד קשה להעביר לציבור תשובות ומסרים. איך מתמודדים עם השאלות הקשות של התושבים, איך דברים כאלה יכולים לקרות בארץ ובעולם? לצערי מגדלים דור למציאות בלתי נתפסת".
שגריר קיריבטי (מדינת איים באוקיינוס השקט), טובקו טוואסי, אמר כי "בקיריבטי יש אנשים שוחרי שלום ששמחים כל הזמן. עצוב מאוד שיש אנשים שחיים תחת איום מתמיד. בייחוד הילדים. מגיע להם לחיות חיים טובים יותר. אני מזדהה עם האנשים בעיר הזו".
שגרירת הונדורס, מרי אליזבת לורס, אמרה כי "אנחנו רוצים שייעשה משהו כדי למנוע את האובדן של חיי אזרחים. זה שוק לראות לא רק את הנזק אלא את החיים שאבדו. אנו מזדהים עם המשפחות. אנחנו מקווים שהקהילה הבינלאומית תוכל לשנות ושאירוע זה יסמל הזדמנות לשינוי וימנע אובדן של חיי אדם". גם היא קראה לשיחות כדי למצוא פתרון לסכסוך: "צריך לפתור את ההבדלים בין הצדדים באמצעות דיאלוג. הדיאלוג צריך להוביל לעתיד טוב יותר".