שתף קטע נבחר

אחרי שנה וחצי: שוחררו העיתונאים שסיקרו טבח במיאנמר

ווא לון וקיאו סו-או נעצרו ב-2017 כשחקרו רצח של בני הרוהינגה, מיעוט מוסלמי במיאנמר. הם נידונו לשבע שנות מאסר, אך שוחררו במסגרת חנינה המונית שהעניק הנשיא לאלפי אסירים

 

 

 

שני עיתונאים שנכלאו במיאנמר אחרי שהורשעו בהפרת חוק הסודיות במדינה שוחררו היום (ג'), אחרי יותר מ-500 ימים מאחורי הסורגים. ווא לון, בן 33, וקיאו סו-או, בן 29, נעצרו ב-2017 כשסיקרו עבור סוכנות הידיעות רויטרס את דיכוי בני הרוהינגה, מיעוט מוסלמי במדינה. הם שוחררו במסגרת חנינה המונית שהעניק הנשיא ווין מיינט ל-6,520 אסירים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

לון וסו-או הורשעו בחודש ספטמבר האחרון ונידונו לשבע שנות מאסר. בחודש שעבר דחה בית המשפט העליון את ערעורם. הם טענו שהופללו ושלא הוצגו הוכחות שעברו על החוק. המקרה העלה שאלות בנוגע להתקדמותה של מיאנמר לעבר דמוקרטיה ועורר זעקה מצד דיפלומטים ופעילי זכויות אדם.

כתבי רויטרס ווא לון וקיאו סו-או שוחררו כלא מיאנמר (צילום: AFP)
"שמח ונרגש". קיאו סו-או (מימין) וווא לון(צילום: AFP)

כשיצאו היום מכלא אינסיין שבפאתי יאנגון חייכו השניים ונופפו לעבר הכתבים והקרובים שהמתינו בחוץ. "אני ממש שמח ונרגש לראות את משפחתי ואת עמיתי", אמר ווא והרים את אגודליו באוויר. "אני לא יכול לחכות ללכת לחדר החדשות שלי".

 

לפני מעצרם בדצמבר 2017, הם עסקו בחקירת רציחתם של 10 גברים ונשים מוסלמים משבט הרוהינגיה על ידי כוחות הביטחון ואזרחים בודהיסטים במדינת ראקין שבמערב מיאנמר במהלך מבצע צבאי שהחל באוגוסט באותה שנה. על פי הערכות של האו"ם, יותר מ-730 אלף בני הרוהינגה נמלטו לבנגלדש השכנה. עבודתם זיכתה אותם במאי האחרון בפרס פוליצר לעיתונות בינלאומי.

כתבי רויטרס ווא לון וקיאו סו-או שוחררו כלא מיאנמר (צילום: AFP)
שני העיתונאים מתאחדים עם משפחותיהם(צילום: AFP)
 

דובר הממשלה אמר שההחלטה לשחררם התקבלה בעקבות מכתב ששלחו משפחותיהם לראש הממשלה אונג סן סו צ'י, כלת פרס נובל לשלום שהואשמה על ידי האו"ם באי מניעת הזוועה בארצה. במכתב התחננו המשפחות להעניק להם חנינה. "המכתב נלקח בחשבון. שחרורם היה אינטרס של המדינה", אמר הדובר.

 

העורך הראשי של רויטרס סטיבן אדלר בירך היום על שחרור העיתונאים. "אנו שמחים מאוד שמיאנמר שחררה את הכתבים האמיצים שלנו", הוא אמר. "מאז מעצרם לפני 511 יום, הם הפכו סמל לחשיבות חופש העיתונות ברחבי העולם. אנחנו מברכים על חזרתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קיאו סו-או (מימין) וווא לון
צילום: AFP
מומלצים