4 מאכלים סודיים שאפשר למצוא רק בנווה שאנן
פעם היו אוכלים שם מלבי, חורשט סבזי וקבב. מאז שהגיעו מהגרים ממדינות זרות, המקום הזה התמלא בתרבות קולינרית מרגשת שעוד לא טעמנו. מצאנו בשבילכם את 4 המאכלים הכי מיוחדים שם. ואף מילה על אופניים גנובים
מורנינג גלורי
תתפלאו, אבל תהילת הבוקר היא בעצם צמח שנקרא בעברית "לפופית". כי, כאילו, הוא מתלפף על דברים. את 15 דקות התהילה שלו הוא קיבל בגלל הפרחים העדינים שלו, שנפתחים מדי בוקר. מי שאוכל את לפופית הבוקר הזו הם הסינים והתאילנדים. הם מקפיצים את החלקים הירוקים של הצמח עם שום פרוס, ג'ינג'ר, רוטב סויה וציר ירקות, ומגישים צלחת גדולה של המוקפץ המאודה הזה לארוחת בוקר. וזה טעים לאללה.
קיצ'ה
זה נשמע כמו הצליל הזה שאתם עושים כשאתם מדגדגים את הילדים שלכם, אבל בתכלס מדובר בארוחת בוקר קלאסית במטבח החבשי (האתיופי והאריתראי). מדובר בקרעי פיתה רכה מקמח לבן (שלא כמו באינג׳רה העשויה מקמח טף), ספוגים ברוטב עגבניות מתובל בברברה – תערובת תבלינים שהיא עבור האריתראים מה שקטשופ הוא בשביל ילד בן ארבע: הם פשוט שמים את זה על הכל ומסדרים בקערה שבמרכזה גומה. על הגומה הזו פותחים שמנת חמוצה קרה, מנוגדת ללחם החם, ועליה עגבניות טריות חתוכות ופלפל חריף חי. חלום.
עסידה
המנה הזו היא הלחם והחמאה (ליטרלי) של מטבחי צפון אפריקה המזרחיים, כמו המטבח הלובי והמצרי. עסידה היא בצק רבוך עשוי מקמח לבן, מים רותחים ולעתים חמאה או סמנה. הערבוב המתמיד בעת ההכנה נותן לתערובת מרקם רך של פולנטה, ואת התוצאה מניחים במרכז הצלחת ומסביבה מנות אחרות, להן היא משמשת כלחם. אה, ואוכלים את זה עם הידיים. הגיע הזמן שתשטפו אותן באמת.
האלו האלו
השם המגניב הזה שייך לקהילה הפיליפינית הוותיקה של נווה שאנן, שהביאה לשכונה את הקינוח הכי לא הגיוני שאפשר לדמיין. בכוס ענקית עורמים שכבות של קרח גרוס, גלידת ריבת חלב, מחית בטטה סגולה, טפיוקה, חלב מרוכז ופירות חתוכים. המשמעות של השם בניב הפיליפיני היא ״לערבב לערבב״. הזיה ענקית שצריך לאכול כדי להאמין שהיא קיימת, אבל וואלה, זה טעים. האלו האלו טו יו טו, ביוטיפול.
מימון כחלון הוא בעלים-שותף של בוקא סיורים, חברת סיורי אוכל שמספרת את הסיפור של דרום תל אביב, יפו ובני ברק דרך מלא אוכל וערימות של יין. הסיורים בנווה שאנן יוצאים מדי שבת