שתף קטע נבחר

 

מסינג לא יהיה דובר צה"ל: "השתמשו בי ככלי לניגוח הרמטכ"ל"

שבועיים לאחר שהוחלט על מינויו, הודיע גיל מסינג כי הוא מוותר על התפקיד. מסינג, שדווח כי שימש כסוכן משטרתי בפרשת השחיתות במפלגת ישראל ביתנו, כתב לרמטכ"ל כוכבי: "מבקש לבטל את המינוי, לחזור לעבודתי בצ'ק פוינט ולספק למשפחתי חיים שלווים". כוכבי: "מקבל בצער את ההחלטה, מבין את הנסיבות"

 

גיל מסינג  (צילום: דובר צה
גיל מסינג (צילום: דובר צה"ל)

שבועיים אחרי ההחלטה למנותו לדובר צה"ל מודיע גיל מסינג - אני מוותר על התפקיד. מסינג, שלאחר המינוי דווח כי שימש כסוכן משטרתי בפרשת השחיתות במפלגת ישראל ביתנו, כתב במכתב אישי לרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי: "אני מבקש לבטל את המינוי ולאפשר לי לחזור לעבודתי בצ'ק פוינט". על החלטתו לוותר על התפקיד פרסם לראשונה אטילה שומפלבי באולפן ynet.

 

"במשך שני עשורים המוניטין האישי והמקצועי שלי הולך לפניי ומעולם לא דבק בו רבב", כתב מסינג לרמטכ"ל כוכבי. "אני ער לכך שגורמים בעלי מניעים זרים משרבבים אותו בזדון לשיח ערכי שנוי במחלוקת על גבו של צה"ל והמינוי הממלכתי שאותו ייעדת לי. אינני האדם הראשון שחווה זאת נוכח הצעה לתפקיד ציבורי, ואין לי כל כוונה להשלים עם זה".

מכתב גיל מסינג אל אביב כוכבי רמטכ
מכתבו של מסינג

 

הדיווח באולפן ynet על מסינג    (צילום: חגי דקל)

הדיווח באולפן ynet על מסינג    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"על בסיס אותו סולם ערכים שהכווין אותי בכל פעולותיי עד כה, ועל אף שהובהר שלא נפל כל פגם בהתנהלותי האישית או בזו של מי מקרוביי, אינני מעוניין שאדם כלשהו ישתמש בי ובמינוי שלי ככלי ניגוח כלפי הרמטכ"ל או כלפי צה"ל", הוסיף מסינג. "על כן, אני מבקש ממך לבטל את המינוי ולאפשר לי לחזור לחיי המגוונים והמעצימים אותם אני אוהב מאוד במסגרת עבודתי בצ'ק פוינט, ולספק לאשתי ולילדיי את החיים המשפחתיים השלווים להם הם ראויים מכל".

 

עוד כתב מסינג במכתבו לרמטכ"ל: "תרומה למדינה הייתה ערך מרכזי עליו התחנכתי מילדות, ובכל פרק של חיי תורגם המוטיב של ציונות ואהבה למולדת לפעולות מעשיות וערכיות, גם במחיר של הקרבה אישית.

טקס הענקת דרגת רב אלוף רמטכ
הרמטכ"ל כוכבי(צילום: מוטי קמחי)

"ברוח זו, ניאותי לקחת על עצמי את תפקיד דובר צה"ל אותו הצעת לי, על אף שבמישור המקצועי והאישי לא היה חסר לי דבר, ורוויתי סיפוק מקצועי ורווחה כלכלית במסלול קידום גלובלי. ידענו, משפחתי ואני, שבהחלטה לוותר על חיי נוחות, אנו משלמים מחיר אישי וכלכלי לא פשוט, אך כאמור- הערך המוביל אותי תמיד היה, ועודנו, אחר.

 

"סביב הודעת המינוי שלי החל מחול שדים פרוע, רווי בשקרים ובמניפולציות שניסו לפגוע בשמי הטוב ובמניעיי. לא יכולתי, ואינני מוכן, לעמוד מנגד הניסיונות הללו שנועדו לפגוע בי, בבני משפחתי, ברמטכ״ל ובמוסד דובר צה״ל, רק בשל הסכמתי ליטול על עצמי תפקיד ממלכתי. לשמחתי, תוך זמן קצר מאד עמדה מאחורי מערכת אכיפת החוק והבהירה שגם במקרה בו ניסו להטיל דופי בי ובמוטיבציות שלי - הייתי אזרח שומר חוק הראוי להערכה על מעשיו.

 

"אינני נמנה על אלו שמתקשים להאמין שאזרחים שומרי חוק נכונים לסייע לרשויות אכיפת החוק ללא כל תמורה אישית זולת טובת הציבור, ופעולותיי גם כאן, כמו בעבר, מוכיחות שאני מוכן להקריב הקרבה אישית בכדי לשרת את האינטרס הציבורי ולהיטיב עם החברה הישראלית ושלטון החוק".

 

דובר צה"ל מסר בעקבות מכתבו של מסינג לרא"ל כוכבי: "הרמטכ"ל ציין כי מר מסינג נבחר לתפקיד לאור היותו אדם ערכי ביותר, בעל ניסיון מקצועי רב ומגוון ואיש מקצוע מן המעלה הראשונה. מר מסינג ויתר על משרה נחשקת במגזר הפרטי לטובת חזרתו לצה"ל. הרמטכ"ל קיבל בצער את החלטתו של מר מסינג, ומבין את הנסיבות ברקע ההחלטה".

 

עוד מסר דובר צה"ל כי "הרמטכ"ל הדגיש כי סיוע של אזרחי ישראל לגורמי אכיפת החוק ומוסדות המדינה הוא חלק מחובתנו האזרחית. הרמטכ"ל הוסיף שניסיונו הרב ויכולותיו של מר מסינג יכלו לתרום רבות לצה״ל ולמערך הדוברות וכי הוא מקווה שגם בעתיד ימשיך מר מסינג ויתרום מניסיונו ומקצועיותו לצה"ל. הרמטכ"ל הודה למר מסינג על נכונותו להתייצב לשירות צה"ל והמדינה, ואיחל לו הצלחה רבה".

 

אשתו של מסינג: "גיהינום לא מוצדק"

ליאת, רעייתו של מסינג, פרסמה בפייסבוק הודעה לאנשי יחידת דובר צה"ל. "מאז שהכרתי את גיל עדיין כחייל, אתם משפחת דו"צ בליבו ובחייו. לגיל היה חשוב להעביר אליכם, באופן הכי אישי שאפשר, את המסר הבא: אתם האנשים שהסבו לו את ההתרגשות והגאווה הכי גדולים בכל התקופה הזו.

 

"דווקא השקט של השבוע האחרון, בשונה מהטירוף שהתרחש אחרי המינוי שלו, אפשרו לנו להתבונן על הדברים כמשפחה בצורה בהירה ונקייה. בסופו של דבר, ההחלטות שלנו הן תמיד משפחתיות, וגם הפעם קיבלנו את ההחלטה הנכונה ביותר עבור המשפחה שלנו. אנחנו אוהבים את הצבא ואת המדינה ברמות שרק אתם יכולים להזדהות איתה, וגיל בא למינוי הזה בטוב.

 

"כל העיסוק הנבזי הזה סביבו וסביב המינוי הוא אבסורד נוכח המציאות וכן, גם נוכח הוויתורים שהוא גובה. ואם זה לא בא בטוב ולא עובר חלק - הכול בסדר וממשיכים קדימה בחיים שלנו ממקום של כוח והכרה בכל הטוב שיש לנו.

 

"גיל היה חלק מדובר צה"ל וסייע לצבא, כמו רבים מכם, לאורך השנים בצורות שונות והוא ימצא את הדרך לעשות את זה גם בהמשך, ואנחנו כמשפחה נמלא את האחריות שיש לנו כלפי שני הילדים שלנו והמשפחה המורחבת שעברה גיהינום לא מוצדק".

 

הקלטת ליברמן

בסוף החודש שעבר החליט הרמטכ"ל כוכבי למנות את מסינג לתפקיד דובר צה"ל. המינוי אושר אז על ידי ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו. יום לאחר המינוי דווח כי מסינג שימש כסוכן משטרתי בפרשת השחיתות במפלגת ישראל ביתנו. לפי הדיווח, מסינג היה מקורב לעד המדינה אמנון ליברמן, שכיהן כיועץ התקשורת של השרים לשעבר סטס מיסז'ניקוב ויאיר שמיר.

 

השניים הכירו כשמסינג היה בכיר ב"שטראוס", ומסינג אף אכסן את ליברמן בביתו לאחר שהסכים להיות עד מדינה. בנוסף, מסינג הקליט לבקשת המשטרה את חברו, יועץ התקשורת רונן משה, שמואשם כיום בעבירות של שוחד והלבנת הון, ונחשד אז במתן שוחד לעד המדינה ליברמן. בהמשך נחשף ב-ynet כי מסינג הקליט אישים נוספים, ובין היתר נשלח למשימה בהלוויה שבה הוקלט יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן.

 

ההקלטה מינואר 2015 מופיעה בחומרי החקירה בפרשת ישראל ביתנו, והיא תולדה של משימה שאליה נשלחו אחרי תדרוך מסינג וחברו יועץ התקשורת ועד המדינה בפרשה אמנון ליברמן. "אין מה לעשות, צריך להחזיק וזהו", נשמע אביגדור ליברמן אומר בהקלטה. לא ידוע אם אביגדור ליברמן, שלא הוגדר כחשוד, היה "יעד" מבחינת המשטרה, אך בכל מקרה ההקלטה לא הניבה חומר מפליל נגדו. עוד נשמעה בהקלטה מההלוויה טלי קידר, יועצת של השרים לשעבר מיסז'ניקוב ושמיר, שבהמשך הואשמה בפרשה.

אביגדור ליברמן ראיון אולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
יו"ר ישראל ביתנו ליברמן(צילום: אבי מועלם)

מיד לאחר הפרסום ב-ynet ערך הרמטכ"ל כוכבי דיון בנושא עם הפרקליט הצבאי הראשי תת-אלוף שרון אפק. מצה"ל נמסר אז כי "הרמטכ"ל לא הכיר את פרטי הפרסום בעניין דובר צה"ל המיועד, גיל מסינג. בעקבות הפרסום - העניין בורר מול הגורמים הרלוונטיים במערכת אכיפת החוק. מהבירור עלה כי מסינג מעולם לא היה חשוד בפרשה, וכי לא נפל כל רבב בהתנהלותו בהקשר זה".

 

מסינג מצדו ביקש מפרקליטות המדינה להסיר את החיסיון מחומרי החקירה בפרשה, בהם אלו הקשורים למעורבתו כסוכן משטרתי. מטעמו של מסינג נמסר בהמשך לפנייה לפרקליטות: "הגשתי בקשה להסרת החיסיון כדי להסיר את העננה הבלתי מוצדקת. פעלתי מאזרחות טובה".

 

בשיחה עם מקורביו התעקש מסינג כי לא עשה שום דבר פסול. "לא יכול להיות שאדם שלא עבר בשם שלב שום עבירה, שלא חשוד ומעולם לא היה חשוד בדבר, שסייע למשטרה לבקשתה - יינזק מזה. זה עולם הפוך", אמר. מסינג הוסיף כי הוא "אזרח שומר חוק שהתבקש על-ידי המשטרה לסייע לה בפעילות נקודתית על רקע עזרה שנתן לחבר במצב מצוקה של חיים ומוות. אין לי דבר לחשוש ממנו. אין לי מה להסתיר כי לא עשיתי שום דבר רע".

 

מסינג היה אמור להחליף בתפקיד את תת-אלוף רונן מנליס, שכיהן בתפקיד בשנתיים האחרונות. מסינג, בן 36, גדל ביבנה והתגייס בשנת 2001. הוא שירת בבסיס חצור ובין השנים 2004-2002 כיהן כקצין המבצעים של התקשורת הבינלאומית בדובר צה"ל. לאחר מכן, עד 2006, היה נציג דובר צה"ל באוגדת עזה ושירת תחת כוכבי שהיה מפקד האוגדה. בהמשך כיהן בתפקידי ייעוץ תקשורת שונים של פוליטיקאים וחברות גדולות דוגמת קבוצת שטראוס וצ'ק פוינט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים