ביומד 2019: א.ק.ג. בלי חוטים ומשקפיים מדברים לעיוורים
6,000 משתפים מ-50 מדינות בעולם יגיעו לכנס חדשנות במדעי החיים והבריאות, שפותח צוהר לפיתוחים החדשים המרתקים בתחום. בין החידושים: ניטור צריכת חמצן בגוף ללא מסיכה, מכשיר שעוזר ללקויי ראייה ומכשיר המתאים תרופות בהתאמה אישית
חדשנות בבריאות וברפואה: פיתוחים פורצי דרך ומשני איכות חיים צפויים להיות מוצגים בכנס המאגד בתוכו חברות סטארט אפ ותעשייה בתחום מדעי החיים מכל העולם, שייערך בשבוע הבא בתל אביב.
6,000 אורחים מ-50 מדינות בעולם, ו-,000 משתתפים ייקחו חלק בכנס MIXiii-Biomed שיכלול תערוכת ענק של חברות מהתעשייה ומתחם ייחודי בחסות רשות החדשנות, בו תצגנה 45 חברות סטארט אפ ישראליות, 15 חברות מדי יום, להן כאמור פיתוחים פורצי דרך בתחום מדעי החיים.
בכנס השנה יורחב הספקטרום של תחומי הבריאות: החל ממניעה ועד לשיקום ובכלל זה תחומי האבחון, הטיפול והניטור.
קיראו עוד על חידושים ופריצת דרך:
גאווה ישראלית: החדשנות בתחום אבחון וטיפול בלב בארץ - בנסיקה
המהפכה הבאה בעולם הרפואה כבר כאן – והיא נמצאת בכיס של כולנובין הפיתוחים פורצי הדרך יהיו:
YOPI: ניטור צריכת החמצן בגוף
מכשיר לביש שמודד את צריכת החמצן של הגוף ללא מסכה
כיום הדרך היחידה למדוד את כמות צריכת החמצן של הגוף בעת פעילות גופנית היא במעבדה מטאבולית מיוחדת עם מסכה על הפנים. חמי ראם, ממייסדי YOPI ושותפו, ד"ר מנחם גנוט, גילו דרך למדוד צריכת חמצן רגעית, תוך כדי אימון וזאת ללא מסכה.
ראם, יזם וספורטאי חובב, לקח חלק בריצות ארוכות, טריאתלונים ותחרות חצי איש ברזל. לאורך השנים ניטר את עצמו באמצעות מד דופק, עשה את כל הבדיקות הנדרשות ובכלל זה בדיקות מאמץ שגרתיות והיה בריא לחלוטין.
לפני כשלוש שנים הגיע במפתיע לניתוח מעקפים, ששינה את כל השקפת עולמו. בזמן האשפוז אחד הפרופסורים במחלקה אמר לחמי, "היו לך המון סימנים מוקדמים שהתעלמת מהם". הפרופסור צדק, היו סימנים למכביר שיוחסו בטעות לירידה בכושר גופני ולא לבעיה לבבית.
חמי וד"ר גנוט, חקרו את הנושא הניטור, וגילו כי צריכת החמצן של הגוף (2VO) היא הדרך הטובה והמדויקת ביותר לנטר את הגוף בעת פעילות פיזית.
הם מצאו כי דרך זו היא טובה ומדויקת יותר מניטור דופק, שיכולה להעיד מעבר למדידת ביצועים גופניים בעת אימון על בעיות רפואיות לבביות המתבטאות בירידה דרסטית בצריכת חמצן של הגוף בזמן פעילות אירובית.
הניטור היעיל עשוי למנוע אירועי לב הנובעים מסתימות בעורקים הכליליים כדוגמת מה שקרה רק לאחרונה בשבת לפני כחודש לשני רוכבי אופניי בכירים.
אב טיפוס פותח בהצלחה, וכיום לחברה סנסור שמודד פרמטרים ביולוגים מהזיעה ומהעור, אונליין, בעת פעילות גופנית. הפיתוח נרשם כפטנט. כעת, החברה עובדת על פיתוח מוצר מסחרי, לביש על המתאמן בעת פעילות גופנית.
צפו בשחקן הכדורסל דיוויד בלו מספר על המכשיר:
Neteera: אק"ג בלי חוטים
מכשיר קטן המנטר את פעילות הגוף מרחוק
חברת נטירא פיתחה רדאר זעיר, בגודל אוזניית בלוטות׳, המסוגל לנטר את הפעילות של הגוף ממרחק, דרך הבגדים ותוך כדי תנועה.
"היום אנחנו פועלים כמעט כמו א.ק.ג. על "סטרואידים" וללא חוטים - אנחנו מודדים דופק ו-HRV וגם נשימה ועומק נשימה. לחץ דם כרגע בפיתוח. כל זאת נעשה בלי מגע ובלי צורך באחות או רופא", אומרת מריה לוין, דירקטור לפיתוח עסקי בנטירא.
"חיישן, שמנטר את המדדים שלנו בזמן אמת ובאופן רציף, יציל חיים ובהמשך גם יסייע לשיפור איכות החיים. הטכנולוגיה שלנו תתאים לכולנו – צעירים, מבוגרים, קשישים ותינוקות, בבית, בעבודה, וברכב ותסייע לכולנו להישאר בריאים ולדעת כשמשהו לא בסדר לפני שהגוף שלנו מאותת לנו", מסביר שמעון שטיינברגר מנהל הטכנולוגיות בנטירא.
נטירא, סטארט אפ ירושלמי, נמצאת היום בשלבי מעבר לייצור המוני ונמצאת בתהליכי אישור ה-FDA האמריקאי.
Barcode Diagnostics: תרופות בהתאמה אישית
טכנולוגיה המתאימה תרופות לכל חולה - בהתאמה אישית
כיום, אופן ההתאמה של תרופות לחולים נעשית על סמך כלים סטטיסטים ולפיכך, חולים רבים אינם מקבלים את הטיפול האופטימלי.
הפתרון של החברה שהוקמה ב-2017, בחממת החדשנות בנצרת, מתוך צורך לתת מענה לבעיית התאמה האישית של תרופות לחולי סרטן, הוא בהזרקה סימולטנית של כמויות מזעריות של תרופות שונות, כאשר כל תרופה מקודדת על ידי ברקוד מולקולרי ייחודי.
על ידי שימוש בשיטת אנליזה סלקטיבית, ניתן לכמת את היעילות של כל אחת מהתרופות שהוזרקו ובכך לספק לרופא כלי אבחנתי להתאמת הטיפול היעיל ביותר לכל חולה בתוך 72 שעות.
חברת אורקם: מכשיר עזר ללקויי ראייה
טכנולוגיה מתקדמת מבוססת בינה מלאכותית עבור עיוורים
הפיתוח המתקדם ביותר של החברה, שנוסדה ב-2002 ומעניקה עצמאות לעיוורים, לקויי ראייה ולמתקשים בקריאה עם אלפי משתמשים בכל העולם במעל ל-36 מדינות וביותר מ-20 שפות, הוא OrCam MyEye 2 – מכשיר עזר מהפכני המסייע לעיוורים ולקויי ראייה, לקרוא טקסטים מכל משטח, לזהות פרצופים, צבעים ועוד.
את כל זה עושה המכשיר באמצעות מצלמה זעירה, לבישה ודיסקרטית המשלבת ממשק משתמש אינטואיטיבי ונוח לתפעול.
צפו בפעילות המכשיר:
MIXiii-Biomed 2019, האירוע המוביל של תעשיית מדעי החיים בישראל, ייערך זו השנה ה - 18 בין התאריכים 16-14 לחודש מאי, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל, תל אביב.