סמנכ"ל הכספים של טבע: נגן על עצמנו בנחישות
מייק מקללן התייחס בכנס של חברת אופנהיימר לתביעת הענק שהגישו 40 מדינות בארה"ב נגד טבע וחברות פארמה נוספות בטענה לקנוניית מחירים. "חשוב להדגיש שמדובר בתביעה אזרחית ולא פלילית. אנחנו לוקחים את ההאשמות ברצינות"
"הונאה נגד העם האמריקני": טבע במרכז תביעת תיאום המחירים בארה"ב
טבע מעורבת בחקירת קרטל בארה"ב: חשד שהשותפות הסדירו מחירים ל-300 תרופות
טבע מתעלה על התחזיות - למרות ירידה של 15% בהכנסות
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דבריו של מקללן נאמרו בעקבות תביעת הענק בטענה לקנוניית מחירים שהוגשה על ידי 40 מדינות בארה"ב ביום שישי האחרון, נגד טבע וחברות פארמה נוספות.
ביום שישי הודיע התובע הכללי של מדינת קונטיקט, ויליאם טונג, כי בתום חקירה של חמש שנים מוגשים כתבי תביעה נגד טבע ועוד חברות תרופות גנריות. זאת משום שנמצאו, לדבריו, "ראיות מוצקות לכך שחברות התרופות הגנריות תכננו הונאה בהיקף של מיליארדי דולרים נגד העם האמריקני. רבים שואלים עצמם כיצד העלות של ביטוחי הבריאות בארה"ב היא כל כך יקרה, בעיקר בתרופות מרשם, וזו הסיבה המרכזית".
בכנס הבוקר בתל אביב הוסיף סמנכ"ל הכספים של החברה כי "חשוב לי להדגיש שמדובר בתביעה אזרחית ולא בנושא פלילי, לא הייתה שום התקדמות בכל הנוגע למשרד המשפטים האמריקני. אנחנו לוקחים את ההאשמות האלה ברצינות והולכים להגן על עצמנו".
בנאומו אמר מקללן כי החברה נמצאת במסלול הקיצוצים שהעמידה לעצמה. היא חתכה עד כה 2.5 מיליארד דולר בבסיס ההוצאה שלה, והתוכנית שלה להשלמה של קיצוץ של שלושה מיליארד דולר עד 2019 היא בת השגה.
"אנחנו עדיין ממונפים מאוד ונאבקים להוריד את רמות המינוף", הוסיף מקללן כשהוא מתייחס לכך שיחס החוב הפיננסי נטו ל-EBITDA של החברה דווקא עלה בשנה החולפת. לדבריו העלייה הגיעה בעיקר עקב הירידה החדה בהכנסות, לנוכח שחיקת ביצועי הקופקסון.
"הצלחנו להוריד את החוב שלנו ב-1.6 מיליארד דולר מתחילת השנה שעברה. אבל אנחנו רואים לחץ של עלייה על יחס החוב, בעקבות הירידה בהכנסות. היחס יגיע לשיא בהמשך השנה, ואנחנו מקווים שבהמשך הוא יתחיל לרדת".
מקללן ציין שטבע מרוצה מההתקדמות במכירות של שתי תרופות המקור החדשות - אג'ובי לטיפול במיגרנה ואוסטדו לטיפול בדיסקינזיה מאוחרת. "אנחנו מגבירים את קצב המכירה ללקוחות משלמים (על פני מסובסדים, ח"ש) עם האג'ובי.
"כיום אנחנו ממירים יותר ויותר מהחולים המסובסדים בתרופה ונשיק אותה בקרוב בשווקים אירופאים. לגבי אוסטדו אנחנו עומדים ביעד לקצב מכירות שנתי של 350 מיליון דולר. לאחר שהגענו ל-200 מיליון דולר בשנה שעברה – גם הם בהתאם ליעד שהצבנו".