המאבק בבג"ץ: הליכוד יתחייב להעביר את חוק המסתננים וגירוש משפחות מחבלים
ל-ynet נודע כי בכוונת הליכוד להכניס לנספח המשפטי של ההסכמים הקואליציוניים גם התחייבות להעביר את שני החוקים שנפסלו בידי בית המשפט. גורם בליכוד: "מטרת פסקת ההתגברות היא לאפשר לכנסת - שנבחרה על-ידי העם - לחוקק את המדיניות שלשמה היא נבחרה"
פרסום ראשון: במסגרת המו"מ הקואליציוני, הוחלט בליכוד להכניס לנספח המשפטי גם שני חוקים שנפסלו בעבר על-ידי בית המשפט העליון: חוק גירוש משפחות מחבלים ואת חוק המסתננים. ראש הממשלה נתניהו, שהחליט לקדם את שני החוקים שנפסלו על-ידי בית המשפט, דורש לחייב את כל השותפות הקואליציוניות לתמוך בחוקים אלה - שיאושרו לבסוף באמצעות חוק "פסקת ההתגברות" המורחבת.
גורם בליכוד המעורה במשא ומתן הקואליציוני טען כי "מטרת פסקת ההתגברות היא לאפשר לכנסת, שנבחרה על ידי העם, לחוקק את המדיניות שלשמה היא נבחרה. נעשה זאת במישורים רבים וביניהם גם במאבק בטרור וגם בהוצאת המסתננים ממדינת ישראל".
בספטמבר 2013 בג"ץ פסל את חוק המסתננים בהרכב מורחב של תשעה שופטים, לאחר שקבע כי "התיקון לחוק למניעת הסתננות המאפשר להחזיק במעצר שוהים לא חוקיים למשך עד 3 שנים אינו חוקתי ודינו להתבטל". בג"ץ קבע כי מדובר בפגיעה לא מידתית בזכות החוקתית לחירות.
גם חוק גירוש משפחות מחבלים שאושר בכנסת לא המשיך להליכי חקיקה סופיים מתוך חשש כי בג"ץ יפסול אותו. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט התנגד בחריפות לחוק ואמר כי "קידום החוק לגירוש משפחות מחבלים הוא פגיעה של ממש במדינת ישראל".
חוק "גירוש משפחות מפגעים על רקע לאומני", יאפשר לאלוף פיקוד המרכז לגרש משפחת מחבל, שפגע או ניסה לפגוע, מאזור מגוריה לאזור אחר ביהודה ושומרון - בתוך שבעה ימים ממועד הפיגוע. בדברי ההסבר של החוק נכתב: "הצעד המתבקש בהצעת חוק זו הוכח כמרתיע, מצמצם את הפיגועים הבאים, ובכך מציל חיים".