שתף קטע נבחר

 

שוטר הורשע בתקיפת אזרח בזכות ערעור מח"ש

בבית משפט השלום התקבלה הודאתו של השוטר במסגרת הסדר, אך הוא לא הורשע. העונש שקיבל עקב הודאתו נותר זהה. מח"ש: "המחוזי קבע כי ישנה חשיבות בהרשעת שוטרים שביצעו עבירות אלימות כלפי אזרחים, קל וחומר אזרח המעוכב בניידת"

בית המשפט המחוזי בלוד קיבל היום (ב') את ערעור המחלקה לחקירות שוטרים והרשיע שוטר שתקף אזרח באגרופים במהלך נסיעה בניידת זאת לאחר שבית משפט השלום בכפר סבא ביטל את הרשעתו. במח"ש בירכו על ההחלטה ואמרו: "המחוזי קבע בהחלטתו כי ישנה חשיבות בהרשעת שוטרים שביצעו עבירות אלימות כלפי אזרחים, קל וחומר כשמדובר באזרח המעוכב בניידת".

 

מדובר בשוטר סיור שהגיע לאירוע בנתניה לפני שלוש שנים שבמסגרתו המתלונן התקשר למוקד 100 לאחר שטען כי סדרן חנייה של חברת מוניות תקף אותו ואיים עליו.

 

לפי כתב האישום, המתלונן דרש מהשוטר שיעצור את סדרן החנייה, אך בתגובה השוטר עיכב דווקא אותו והכניסו לניידת. במהלך הנסיעה בניידת לכיוון תחנת המשטרה ביקש המתלונן לדעת מדוע עוכב. בתגובה השיב השוטר כי "יזיין אותו ויראה לו מה זה", הכה אותו בפניו באגרוף ואמר לו כי אין בכוונתו להסיעו כלל לתחנה להגיש תלונה נגד הסדרן. המתלונן התעקש להגיע לתחנה אך השוטר הורה למתלונן לצאת מהניידת. המתלונן יצא בבושת פנים כשהוא נסער ובוכה.

 

בגזר דינו בבית המשפט השלום בכפר סבא, לאחר שהודה השוטר במיוחס לו במסגרת הסדר, נקבע כי השוטר ביצע את העבירה המיוחסת לו אך החליט להסתפק באי הרשעה. כמו כן, הטיל בית המשפט השלום על השוטר צו שעות לתועלת הציבור בהיקף של 160 שעות ופיצוי על סך 3,000 שקלים למתלונן.

 

על החלטה זו הגישה מח"ש ערעור. היום בית המשפט המחוזי קיבל את ערעור המדינה תוך שהוא קובע בפסק הדין כי "הכלל הוא כי מעת שנקבע כי הנאשם ביצע את העבירה, יש להרשיעו, ורק במקרים חריגים ויוצאי דופן ניתן לסיים את ההליך ללא הרשעה. ייאמר כבר, כי כאשר מדובר בעובד ציבור, ושוטר בכלל זה, שביצע את העבירה תוך מילוי תפקידו, המקרים בהם יתאפשר שלא להרשיעו בדין יהיו נדירים עוד יותר".

 

בית המשפט קבע כי העבירה שביצע השוטר חמורה ביותר "דווקא משום היותו שוטר, שכן שוטרים במשטרת ישראל מהווים את הביטוי היומיומי של שלטון החוק ברחבי המדינה. אמון הציבור במשטרת ישראל מותנה, בין היתר, בכך שהציבור יכול להיות משוכנע כי שוטרים יוכלו לרסן את עצמם ולנהוג באופן מקצועי, גם כאשר התנהגות האזרח העומד מולם מרגיזה ובוודאי בסיטואציה שבה האזרח התנהג ללא דופי".

 

עו"ד בתיה קוליץ ועו"ד ליאת יוניניאן מהמחלקה לחקירות שוטרים מסרו כי "מח"ש טענה כי נקיטת אלימות מצד שוטר כלפי עצור מהווה חציית קו אדום והיא מנוגדת לערכי המשטרה ולערכינו כחברה, על כן יש לראות בחומרה מקרים של אלימות משטרתית מיותרת. בית המשפט המחוזי קיבל את עמדת מח"ש וקבע בהחלטתו כי ישנה חשיבות בהרשעת שוטרים שביצעו עבירות אלימות כלפי אזרחים, קל וחומר כשמדובר באזרח המעוכב בניידת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות משטרה
אילוסטרציה
צילום: דוברות משטרה
מומלצים